Formázás után maradó állomány

+1
0
-1
Megoldatlan
Nyilvános

HDD ntfs formázása után marad egy  95 mb állomány, amit sem törölni sem hozzáférni nem lehet.

5 válasz

Nyilvános

Ne formázd hanem a töröld a particiókat!
Több infót nem adtál hogy pl milyen platform alatt és mivel próbálkoztál, stb..

#1
+1
+2
-1
Nyilvános

A megadott információ egyrészt kevés (ahogy zsiga68 is írta), másrészt egészen biztosan téves, illetve félrevezető.
Tudom, hogy ez a szleng (“HDD formázása”), de HDD-t nem lehet formázni. Lehet partícionálni, majd a partíciót formázni. És ez nem szőrszálhasogatás. Egy partíciót formázva soha nem marad vissza semmiféle állomány a partíción belül, ellenben egy cirka 100 Mbyte-os “visszamaradt” EFI rendszerpartíció nagyon is lehetséges – úgy gyanítom, ilyesmiről lehet itt is szó.

#2
Nyilvános

Windows 7 x64 prof telepítés volt SSD particióra:telepítéskor partició törlés,majd létrehozás, itt tájékoztat,hogy 100MB-os particiót létrehoz a rendszerfájloknak. ez után formázom a 100Mb-ost és a Windows telepítésre létrehozott particíót és hagyok 15-20% üres helyet az SSD-n.
Továbbá formáztam egy 500Mb-os HDD-t két particióra bontva, ezeket már a feltelepített Windows alól. ezeknél tapasztaltam a lemezkarbantartót megnyítva a 95mb tartalmat.

#3
Nyilvános

Nem tudom mekkora a kérdéses ssd de én így csinálnám:
Törlöm a particiókat és egyben hagyom az ssd-t. Aztán arra telepítek.
A 100mb-os figyelmeztetéssel SEMMI teendőd nincs és ne is foglalkozz vele.
A hdd gondolom az adatoknak kell. Ha elég nagy az ssd és ha azon elfér a windows és a programok akkor felesleges a hdd-t ketté particiónállni. Én azt is egyben hagynám.

#4
Nyilvános

SSD: 120GB
SSD-t ugyan meg bontom azzal,hogy 15% üres helyet hagyok,de az eddig olvasottak szerint:”nyugdíjas korában”is találjon olyan cellát ahova írni,ahonnan olvasni tud.
A HDD az adatoknak kell,gondolom normális ha van két 250GB-os particiom, melyeken át láthatobban tudom rendszerezni a dolgaimat.
Köszönöm az információkat

#5

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz