HAng, nem hallak!

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Nem jön ki hang a gépből. Végigpróbáltam már az összes a neten talált tanácsot. Nincs letiltva az eszköz, a drivert frissítettem, stb. Az alaplapon a dzsapereket is állítgattam, semmi. A képen látható alaplapom van. Esetlek valaki?
 
http://kepkuldes.iminet.hu/kepkuldes/nagykep/64grc21mo5e17thrnvw5.jpg

7 válasz

Nyilvános

Nyomj egy bios resetet.  Mikrofon működik?
Ugye több hangszóróval is kipróbáltad? Ellenőrizd az eszközkezelőben is. Lehet hogy rosz csatlakozó ajzat,és az sincs kizárva hogy bedöglött az integrált hangkártya.
Utóbbi esetén bele kellene tenni egy másik pci-os hangkártyát és az integráltat letiltani. Viszont a képen nem látok pci csatlakozót 🙁

#1
Nyilvános

Igen több hangszóróval is ki van próbálva, meg fülessel is. Mikorfonom nincs csak a web kameráé, de az működik, bár sztem annak sok köze nincs hozzá. Nem tudom, hogy bedöglött-e, mert ha némítom-visszakapcsolom a hangszórót, akkor valami kattogó heng kijön, tehát valami kapcsolat van, de csak ennyi hang hagyja el.

#2
+1
+1
-1
Nyilvános

Az egyik lányom gépében pont ugyanez a lap van. Amin én korábban egy kicsit bosszankodtam, hogy ha a benne lévő videokártya (Gigabyte GV-N730D5-2GI) hd kimenetét összekötöttem a TV-jével (nem kell hogy használja, elég ha össze van kötve), akkor az alaplapi hangot automatikusan lekapcsolja. A kettőt együtt nem tudom működésre bírni (pedig néha jól jönne). 
A másik amire gondoltam, hogy most megnéztem az ő gépében az illesztőprogram még a laphoz kapott telepítőlemezről van és korábbi mint ami a gyártó oldalán van jelenleg. Lehet érdemes lenne egy korábbi driver-el megpróbálkozni, de előtte a rajta lévőt le kéne takarítani. (neki még eddig különösebb gond nem volt vele (WIN 10).

#3
+1
+1
-1
Nyilvános

Bios-Peripherals-Audio Controller-ne legyen kikapcsolva, alapból “auto”.
Képen mutatok egy általános beállítást (ha ezen már túl vagy, akkor tekintsd tárgytalannak).
Nem tudom milyen rendszered van de ha semmi nem jön össze akkor esetleg lehet próbálkozni egy tiszta telepitéssel is. Próba képpen egy tízzel (ő felpakolja az illesztőt) – a kép a realtek oldaláról valót ábrázolja.

#4
Nyilvános

Köszönöm a válaszokat! SAjnos ezeken már túl vagyok, a meghajtó progit is lecsereltem a legújabb reatekre, a beállítások is ilyenek, és a bio is autóra van állítva. Egyébként w10 van a gépen tiszta telepítéssel. És kizárt hogy az egész gépet újrapakoljan e miatt, mert az egy csomó idő. Azt hiszem nem marad más, mint egy hangkártya beszerzése, vagy usb hangszóró kipróbálása.
Köszön!

#5
Nyilvános

” És kizárt hogy az egész gépet újra pakoljam,,,,,, ez max 20 perc (persze ez csak a natur felrakás) – arra gondoltam hátha a saját maga által felrakottal talán kicsikar valami hangot,,,,,
Még egyet kifelejtettem az előzőkből, szedd le házhoz menő kábelt a lapról (már ha rajta van egyáltalán) és talán érdemes lenne a lapon a jack dugó előtt meghallgatni vagy mérni valami alkalmatossággal van e jel.
Ha nincsen így sem se elől sem hátul, akkor tényleg nincsen több ötletem.

#6
Nyilvános

Az alaplapot nem ismerem. Lehet hogy butaság de allítólag a Intel® Rapid Storage Technology software is okozhat próblémákat. Próbáld törölni ha lehetséges.

#7

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz