Használt operációs rendszer aktiválása

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Üdvözlök mindenkit!
A napokban vásároltam egy használt operációs rendszert a sov24.hu-n. Mivel elég olcsónak tűnt, voltak fenntartásaim, de a weboldal elég korrektnek tűnik, a használt szoftverek jogi hátteret is taglalja, szóval próbavásárlás. A visszaigazolás és a letöltési link rendben megjött, paypal után az elektronikus számla és az aktiváló kulcs is. A számla tartalma a jogszabályi előírásoknak mindenben megfelel, Németországban bejegyzett cég, Eu adószám ok, stb.
A telepítés rendben lezajlott, de az internetes aktiválás nem volt sikeres, ezért telefonon keresztül aktiváltam. Ezzel már minden rendben, megerősítő azonosító begépel, automata hölgy megköszöni az aktiválást :-), képernyőn eredeti microsoft felirat mosolyog, boldogság.
Ezen előzmények után mégiscsak lehetséges, hogy nem legális terméket vásároltam? Honnan lehet bizonyosan meggyőződni arról, hogy rendben van-e minden? Úgy gondolom, mindenben korrekten és jóhiszeműen jártam el. Mi a véleményetek, van valakinek ilyen irányú ismerete, tapasztalata?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat, segítséget!

4 válasz

Nyilvános

Lehet az legális, csak éppen többször aktiválták.
Mint pl. én a gépem windowsát. Addig bohóckodtam a telepítésekkel, vinyó csere-berével, hogy én is csak már telefonon tudom aktiválni

#1
Nyilvános

Megírhattad volna, hogy melyik oprendszerről van szó…
OK, Microsoft, vélhetően Windows – de melyik? Hiszed vagy sem, az eltérő kiadások eltérő licenc szabályokkal rendelkeznek.

#2
+1
+1
-1
Nyilvános

Egy érdekes eszmecsere a Microsoft támogatói oldaláról ITT
Utólagos engedelmeddel Dart Maul, megosztottam az egyébként hasznos írásodat, pont most vált aktuálissá!
Soha jobbkor!
 
Üdv!

#3
Nyilvános

Jogos KoLaMan, valóban lemaradt: Win7 Pro x64. Az nem derült ki, – legalábbis számomra – hogy a szoftver újonnan milyen jellegű licensz volt…

#4

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz