Hogy lehet ha egyáltalán lehet ,videómagnót összekötni ip tv beltériegységgel úgy hogy működik is?

+1
0
-1
Megoldatlan
Nyilvános

Kedves Mindenki! Hogy lehet ha egyáltalán lehet ,videó-magnót összekötni ip tv beltéri egységgel úgy hogy működik is?Vagy dobjam ki a fúl extrás magnómat? biztosan van rá valamilyen megoldás de ha átalakító kell is az ne legyen aranyárban.Így gondolnám.
 
                                                  üdvözlettel : István

11 válasz

Nyilvános

Nem tudom mi lenne ezzel a cél? Ugye egy lejátszó kiad magából jelet (hang és kép). Ezeket kell valaminek megjelenítenie. Ez ugye egy erre alkalmas eszköz (TV). Logikám azt mondja h ez most úgy lenne megcsinálva h köze jön egy set top boksz (ez most az iptv vevő egysége) – h ne kelljen megbontani az eddigi “egységet”. Amennyiben ez lenne az elképzelés, akkor ez bizony nehezen fog menni , ha csak nincsen a dobozkán olyan bemenet amire az adott jelet be lehetne vinni.
Ha meg nem ez a cél akkor majd leírod h mi is az.
 
 
 

#1
Nyilvános

Van a beltérin SCART csatlakozó?Elvileg összedugod vele a videofelvevő SCART IN bemenetére és működik.Azután a videót is összekapcsolod az SCART OUT kimenettel a TV-vel SCART IN csatlakozón vagy antennakábelen hogy lásd mi megy rajta.
Tehát +1 db scart kábel kell.

#2
Nyilvános

LutriaKöszönöm a válaszodat ilyen egyszerű lenne? egyébként van Scart bemenet sőt még hdmi-is meg az a harmadik a piros fehér kék azt hiszem de a jel jó a videomagnóhoz ezt ne tudtam ha ilyen egyszerű meg is próbálom köszönöm.

#3
Nyilvános

senkialfonz Köszönöm a válaszodat egyszerűen az  a szándékom ,hogy ha akarok felvenni műsort akkor azt megtehessem mi lenne más?
 
                       köszönöm

#4
Nyilvános

Nem gondoltam h ezt a technikát még valaki alkalmazza , őszintén szólva magára a rögzítésre nem is gondoltam , mea culpa 😀
Ahogyan előttem leírták be kell vinni a jelet a rögzítőbe és a tévébe is. Ez lehet koax, scart,,,,,,, ez a készülékektől függ.

#5
Nyilvános

5-6 éve elraktam az eléggé igényes videorekorderemet és a megmaradt kazettákat, ezért nekem sem jutott az eszembe ez a lehetőség. Én is pendrive vagy mobil winyó körül gondolkoztam volna, ha ilyen igényem támadt volna. A mai minőségi tárolási igényeknek már nem felel meg a VHS, de természetesen a tegnapi elmulasztott műsort visszanézni bizonyosan alkalmas.

#6
Nyilvános

pimiKöszönöm a válaszodat pontosan arra kell ,hogy rövid időre megőrizni a felvételt egyébként tudom digitalizálni a régi felvételeket egy egyszerű azt hiszem 6800 ft-os kütyüvel tehát ha arra érdemes a felvétel még akár azt is meglehet csinálni a gondom szerintem az ,hogy hiába dugom össze ahogy itt egy páran mondják {Hangsúlyozom nem próbáltam még} lehet működik meg is fogom próbálni de szerintem a Panasonic videomagnóm van de bármelyik ilyen szerkezet nem digitális jelet ad le és ezek után egyszerűen csak össze kell dugni? megmondom őszintén elmehetnék egy olyan helyre ahol értenek hozzá és válaszolnának a kérdéseimre de lustaság mivel fél egészség na meg a blama elkerülése véget próbálom itt veletek megfejteni a kérdést, és minden javaslatot ki fogok próbálni természetesen köszönöm neked és a többieknek,hogy bajlódtok velem.
 
                                        üdvözlettel : istván

#7
Nyilvános

Én azt úgy nevezem h “mókolás”. Legyen, add meg az érintett eszközök (tv, video, vevő egység) pontos típusát.
Igen, itt csak analóg jelről lehet szó (gondolom én). amit “mókolni” kell majd valahogyan.

#8
Nyilvános

Ezt anno megcsináltam, igaz, a videorecorderen volt SCART bemenet és SCART kimenet külön, így nem volt gond a videomagnót “sorbakötni” az analóg láncban. Ha nincsen 2 független SCART csatlakozó a videomagnón, akkor csinálni vagy venni kell egy SCART “Y” elosztót.

#9
Nyilvános

Nekem is az jutott eszembe hogy a beltéri a scart-on analóg vagy digitális jelet ad-e ki(mert azon áll vagy bukik az egész)valszeg analóg mert akkor egy régi képcsöves tévével nem lehetne használni,modern,digitális lapostévéhez meg ott van hdmi és a vga csatlakozó.Vagy hogy mennyire “full extrás”az a videomagnó,veszi-e a digitális jeleket stb.
Egyébként meg minek ilyen sokat várni a próbával,gondolom egy db scart kábel biztos van kéznél,egy pillanat alatt összedugod a beltérit a videóval,(a videót az AV-1 csatornára állítod)a videót meg akár a koax antenna kábellel a tv-hez,a tv egyik csatornáját a videóra hangolod amin azt fogod látni amit felveszel.Ha működik elég akkor még egy scart-ot venni egy kicsit jobb minőségért.
Nekem egy átlag Samsung videóm van és már azon is 2 scart csatlakozó van,a fekete a bemenet,a kék a kimenet.

#10
Nyilvános

Köszönöm mindenkinek a válaszát és ,hogy elgondolkozott a kérdésemen, megcsináltam működik is köszönöm szépen a lassúság nem a csatlakozók miatt  volt hanem mert be van építve minden és ezért nagy felfordulást kell csinálni ,hogy hozzáférjek mindenhez  ezt akartam elkerülni de végül nagy nehezen rá szántam magam arról már nem beszélve van minden fajta csatlakozó a VHS-en 2 scart elöl hátul RCA csatlakozó sőt s videó is van tehát nem volt nehéz dolgom és összeeszkábáltam.

#11

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz