Hogyan csatlakoztassam a Redmi Note 4 telefont a PC-hez?

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mivel olyan problémába futottam bele, amihez semmilyen megoldást nem találtam!
Van egy Xiaomi Redmi Note 4 telefonom android 7.0 rendszerrel és szeretném az asztali pc-re átmenteni róla a névjegyeket, és képeket.
A pc-n windows 10 64 bit. rendszer van telepítve, valamint egy android usb driver (a legújabb), így a windows csatlakozáskor látja is a telefont és fel is ismeri, ezért úgy kezeli, mint egy meghajtót. Így a képeket oda-vissza tudom másolni, de a névjegyket nem tudom így kimenteni.
Ezért először feltelepítettem az MI Pc Suite programot, de kiderült, hogy nem ismeri fel a telefonomat, sőt
már 2015. óta nem is fejlesztik. Most a Wondershare TunesGo van feltelepítve, de ez a program sem tudja felismerni a telefont, mint ha nem is lenne csatlakoztatva a pc-hez.
A telefont fejlesztői módba állítottam és engedélyeztem az USB hibakeresést is.
Kérlek segítsetek, hogy mit szúrtam el és ha lehet, akkor hogyan oldjam meg a problémát.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Zotya55
 

18 válasz

Nyilvános

Exportáld a névjegyeket egy fájlba aztán küld el a saját gmail címedre csatolmányként…

#1
Nyilvános

Én a Wondershare MobileGo-t használom. (Évek óta, többféle telóhoz.) Win 10 alá és a telóra drivert telepít, mindent tud, szerintem a legjobb manager progi.

#2
Nyilvános

Köszönöm mindkettőtök válaszát!
Természetesen mind a két megoldást kipróbálom.
További szép napot mindenkinek!
Üdv: Zotya55

#3
+1
+1
-1
Nyilvános

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apowersoft.phone.manager
Ingyenes,mindent tud.
Régóta ezt használom.

#4
Nyilvános

a névjegyeket ki tudod elvileg exportálni vcf-be az SD kártyára, onnan pedig már másolhatod a gépre.

#5
Nyilvános

A MI Pc Suite lehet, hogy 2015-ös de tökéletesen működik. Én pl. heti rendszerességgel használom a lányom telója miatt.
Ha valami mégsem műkszik, akkor MIUI Fórum ahol regisztrálsz, olvasol, olvasol, olvasol, majd ha még mindig nem tiszta kérdezel.

#6
Nyilvános

A MI PC Suite nekem sem működött. Kerestem egy olyan programot, amelyiknél nem kell fórumra regisztrálni, 3xolvasni, nem kellett kérdezni, csak feltelepíteni, örülni, használni, használni, használni.

#7
Nyilvános

@pimi Wondershare MobileGo-t hány Xiaomi telóval használtad? Csak mert a MIUI nem egy egyszerű Android. Sőt MIUI-ból is van zárt, vagy nyitott, stabil vagy fejlesztői (ezek nem mellékes dolgok és a négyből egy esetben működik az általad írt progi – akkor viszont bármelyik hasonló program is jó). Nem véletlenül van saját programjuk. (és végül én kérek elnézést, hogy valakit olvasásra/tanulásra próbáltam bíztatni)

#8
Nyilvános

Pillanatnyilag Redmi 4a-val (is) használom. A MIUI megfelelő beállításával zárt és nyitott állapotában is működött.
Ellenben a MI Suit-et egyszer sem tudtam konnektálni. Lehet, hogy külön driver kell hozzá, és az is igaz, hogy nem erőlködtem különösebben, miután a MobileGo és a MyPhoneExplorer azonnal működött. Egyébként nem akartalak megbántani, alighanem rosszul sikerült a jópofáskodás.

#9
Nyilvános

Van meg ez is
MyPhoneExplorer 1.8.8
http://myphoneexplorer.en.lo4d.com/
 

#10
Nyilvános

Minden kedves hozzászólónak köszönöm a tippeket és értékes tanácsokat!
Gyakorlatilag minden tippet kipróbáltam, de sajnos nem jött össze. A MobileGo program felismerte a telefont és próbálkozott is drivert letölteni hozzá, de nem talált. A többi fel sem ismerte.
Kedves “vampeer”: A telefon megvásárlása óta regisztrált tagja vagyok az MI fórumnak. És igen. Olvastam és olvastam és olvastam, aztán kérdeztem és nem kaptam választ. Főleg Tőled nem! Nem tudom – mert nem írtad – hogy neked milyen telód van, de én leírtam, hogy XIAOMI REDMI NOTE 4. Aztán olvastam az angol nyelvű fórum oldalakon és onnét tudtam meg, hogy nem fejlesztik 2015. óta az MI PcSuite programot. Tehát ezeken túl vagyok. Mellesleg én megoldást kerestem és kértem, amit a többi hozzászóló igyekezett megadni és ezt ezúton is nagyon szépen köszönöm Nekik!
És Neked is!
Zotya55

#11
Nyilvános

Még valami… Engedélyezni kell a Fejlesztői beállítások között a Telepítés USB-ről.

#12
Nyilvános

Szia
szerintem amit fentebb írtam, teljesen jó megoldás mert ugye már csak a névjegyek mentése maradt.
Még egy alternatíva a MyBackupPro apk.  ami szinte mindent tud menteni, beállítható egyenként benne külön-külön amit akarsz.
Üdv.
 

#13
Nyilvános

A “mentés” téma szerintem egyirányú utca, a menedzselés file kezelést, alkalmazás telepítést, online címtár és üzenetkezelést, stb. jelent.

#14
Nyilvános

Kedves “pimi” és “melyon666”!
Köszönöm a tippeket, ezeket még kipróbálom.
 

#15
Nyilvános

Hali én ezt használom , 
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.idea.backup.smscontacts   
és eddíg hiba nélkül működött minden telómon a névjegyeket is lementi telóra, SD kártyára ,küldheted a mentést felhőtárhelyre stb, szerintem egy próbát megér.

#16
Nyilvános

@Zotya55 Nem tudtam, hogy fórumtag vagy. Azért bátorkodtam ajánlani mert nekem anno segítettek, illetve én azért nem is próbáltam neked válaszolni, mert azt hamar megtanultam, hogy ahány Xiaomi és ahány ROM annyi féle. Én a MI PcSuite-t a csepplányom telójával használom már több mint egy éve heti rendszerességgel. (neki egy sima Redmi 3 van, mert az olyan csajos).
(ui.: azt is tapasztaltam, hogy van ott a fórumon bőven “nagy arc” akinek a legtöbb beszólása arról szól kb. “milyen hülye vagy még ezt sem tudod?” de azért akadnak ott is segítőkész jó fejek)

#17
Nyilvános

 Kedves “vampeer”.
Amit a zárójeles bejegyzésedben írtál – pont amiatt tettem fel itt is a kérdést, mert az ottani fórumon már kérdeztem, de mindenre adtak válaszokat és megoldásokat, csak a kérdésre nem! 🙂
Itt, Tőletek, komoly megoldásokat és lehetőségeket kaptam, míg ott csak mellébeszélést.
Köszönöm ezúton is mindenkinek!

#18

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz