Hogyan kell újratelepíteni egy Win 8.1-gyel előtelepített laptopot?

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok!
 
Egy barátom Acer Aspire laptopját szeretném újratelepíteni hamarosan (pontost típust nem tudok, még nincs előttem a gép, de ahhoz képest decens masina, i5, 740M, 4GB RAM stb.), mert az előtelepített 8.1-ére ráfrissítette a 10-et, de vannak bőven problémái a géppel, driver összeomlás, kékhalál játék közben, miegymás.
A kérdésem az lenne hogy hogyan járjak el az újratelepítésnél, mert láttam már ilyen újratelepített gépeket, és azokon volt bőven rejtett meghajtó, recovery partíció, ilyesmi. Tehát mit szabad törölnöm majd a partícióknál, és mit nem? Elég, ha törlöm az OS saját partícióját, ill. az elkülönített pár száz megás rejtett partíciót, és úgy nyomom fel rá tisztán a rendszert, az egyéb gyárilag kreált partíciókat pedig hagyom úgy, ahogy vannak? (Win 10 kerülne rá egyébként.) Az aktiválás gondolom automatikus lesz.
 
Köszönöm, ha segítetek!

2 válasz

Nyilvános

Törölhetsz mindent és újra létrehozod a C és D meghajtónak szánt partíciókat, a többi apróságot a telepítő létrehozza. Ha nem UEFI módban van akkor valószínű hogy csak egy 500MB-os partíciót hoz létre a C és D mellé. Természetesen mindent formázol és úgy lépsz tovább. 

#1
Nyilvános

Értem, köszi a válaszod. Majd írok, hogy sikerrel jártam-e.

#2

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz