Hogyan lehet 53 GB adatot átvinni wifin két gép között ?

+1
0
-1
Megoldott
Nyilvános

Sziasztok !
Újra kéne húzni egy laptopot amin win8 van telepítve .Van rajta egy mappában 53GB adat amit le kéne menteni.Az én gépemen win 7 ultimate van.Nagyon nem szeretném szétszedni a gépem ,hogy rá tudjam menteni az egyik HDD-re a mappát. A kérdésem a következő lenne létezik olyan módszer amivel win 8 és win 7 között wifin át lehet vinni ezt az adat mennyiséget ? Az én gépem kábellel csatlakozik a routerhez és nagyon gyors a net . Előre is köszönöm a válaszokat !
Üdv:nduro

7 válasz

Nyilvános

Van.
Készítesz egy megosztási mappát és a jogoknál beállítod hogy mindenki és adsz neki írási és olvadási jogot. Egy munkacsoportban legyen a két gép és fájlkezelővel hálózatból átküldöd az adatokat a megosztási mappába.
Aztán vársz legalább fél napot mire átküldi..

#
Nyilvános

Otthoni csoporttal is meglehet oldani. Az egyik géppel létrehozod a másikkal csatlakozol, majd amelyikre másolni akarsz azon csinálsz egy mappát. Majd a mappára jobb klikk- megosztás ezzel- Otthoni csoport (megtekintés és szerkesztés). Ezt követően az adatokat tartalmazó gép látni fogja a kívánt mappát és a művelet végrehajtható. Nekem 5 gép van Otthoni csoportban és most pont egy ilyen zajlik.
http://kephost.com/image/v8EK

#1
Nyilvános

Ha csak az adatokat akarod biztonságban tudni, csinálj a gépeden a C: mellé még egy partíciót (pl.E: – mert gondolom, a D:-t lefogja a dvd-író.) Ezt a sajátgép-Eszközkezelő-Lemezkezelésben tudod elérni, itt a C: méretét lecsökkented mondjuk 60 GB-vel, majd ugyanezt a 60-at használod Új partíció kreálásához.  Ugyanitt az t átnevezve F:-re, az E:-t D:-re, majd F:-et vissza E:-re kapod a “helyes” C: (első, rendszerpartíció), D: (második, adatpartíció), E: dvd-író sorrendet.
Aztán ha kész, és újra is indítottál, a mentendő mappádat átlököd az új meghajtódra – ugyanazon gépen.
Innen már csak a WIn telepítése marad a C:-re, de nehogy a teljes vinyót leformázd! EZÉRT TILOS EZT GPT-re formázott vinyóval megtenni.
Ha jól csináltad, lesz egy szép új C:-rendszerpartíciód, meg az 53 gigád a másik (D:) partíciódon. És nem félnapos buli. Remélem, a nálam okosabbak gyorsan kijavítanak, ha valamit nem jól írtam volna.
De lehet, hogy az átvitel idejére – ha másik gépre akarod mégis – érdemes berakni egy kábelt, és nem wifizni. Főleg, ha gyors a net.
 

#2
Nyilvános

Főleg, ha gyors a net.
Az internetnek ehhez semmi köze mert hálózaton belül mozognak az adatok..

#3
Nyilvános

Ez így igaz @zsiga68 de ez akkor lett volna korrekt ha az előző kommentedben írod meg, bár én sem tettem  🙂 @hefter a mondandód első része abban az esetben igaz ha a C kb: 90GB (mert nekem  csak 40 és ebből a bő fele szabad, igaz nekem van D meghajtóm is. W10)   http://kephost.com/image/v8Mg
Viszont sajnos nem tudjuk mekkora a HDD és hogy hogyan van partícionálva.
Abban viszont én is egyet értek hogy kábellel dugnám rá mind a 2 gépet (bár ezt én sem írtam le az előző hozzászólásomban) 
 

#4
Nyilvános

Nagyon köszönöm a válaszokat ! Megcsináltam az első verziót és mondanom sem kell ,hogy majdnem kihullott a hajam mire átvitte az 53 GB-ot . Pedig ,mint írtam : nagyon gyors a net. Igen ! Ha lett volna még egy net kábel biztos segített volna a dolgon.Még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólását és legközelebb a második verziót fogom kipróbálni…..:-)
Üdv mindenkinek !

#5
Nyilvános

Köszönjük hogy fontolóra vetted a tanácsainkat. Talán mindannyiunk nevében kérhetem hogy ez esetben jelöld megoldottnak, vagy lezártnak a kérdést. Mert ezt sajnos sokan nem teszik meg, ezáltal nyitva hagyván egy témát.

#6

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz