Hogyan lehet a webkamerát "bekapcsolni"??

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok, 
 
adva van egy TOSHIBA Satellite A300-as laptop, Win 10 Pro-val telepítve, beépített webkamerával. A gondom az, hogy az integrált,beépített Chicony webkamerát nem indítja el. A driver-eket a honlapról letöltöttem, feltelepítettem, az újraindítás után is az a hibaüzenet vár, hogy “A webkamera le van tiltva, vagy meghibásodott. Kérjük ellenőrizze a webkamera beállítását.”. 
Ha a “Minden beállítás-Adatvédelem-Hely, Kamera” beállításokhoz belépek, azt látom, hogy a kamera engedélyezve van, be vannak állítva a programok melyek használhatják, még sem működik!!
Mi a megoldás?? Egyáltalán mi lehet a probléma? 
Segítségeteket előre is köszönöm

16 válasz

Nyilvános

Próbálkozzál másik rendszerrel (7 , Linux). Így kiderül h hardverileg sínen vagyunk-e.
Az A300-ból nagyon sok féle van , én egy párat megnéztem , de nem találtam 10-hez illesztőt. A kameránál ez nem szokott túlságosan nagy gond lenni. Mivel nem írtál konkrét típust , lehet h a tiedhez van , akkor ez természetesen tárgytalan.
Gondolom azt kipróbáltad (pl.skype) – h a kamera valóban üzemképtelen , nem csak a hibaüzenetre hagyatkoztál.

#1
Nyilvános

Természetesen kipróbáltam már szinte mindent, ( A típusa A300-1TM, PSAGCE-08X00FHU)  a win 10-re való frissítés előtt rendesen működött, felfrissítettem, és most, hogy használni szerettem volna, nem működik… 
Minden driver megvan hozzá, az ilyeneket nem szoktam “kukázni”, ezért is írtam itt, hátha valaki hasonló problémával küzd(ött) és esetleg sikerült megoldania.

#2
Nyilvános

Nos ez is csak 7-ig támogatott. Amennyiben mondjuk 7-ről fríssítettél , akkor javasolnék egy tiszta telepitést. Ha ez sem jön be akkor itt talán:http://www.driverscape.com/manufacturers/toshiba/laptops-desktops/satellite-a300/401
Ha ott sem akkor ahogyan fentebb írtam 7 v Linux , ha így sem akkor nincsen több ötletem.

#3
Nyilvános

A gépet nem ismerem. Értem hogy a frissítés előtt rendesen működött és kevés az esélye a hardware problémának. Az interneten találtam egy esetet /TOSHIBA Satellite A300/ mikor a kamera csak akkor működöt mikor a laptop fedele 45 fokos szögben volt. Lehet hardware probléma, elszakadt vezeték, kontakt probléma …

#4
Nyilvános

 “senkialfonz”: köszi a belinkelt oldalt, de ott is voltam már, nincs ott egyéb a kamerához, mint egy biztonsági tanúsítvány, amit már futtattam, de semmi változás…. minden maradt a régiben.
“Nyul2012”: szerencsére nálam nem az a probléma 🙂  de azért köszönöm.

#5
Nyilvános

Akkor valamit elnéztél, mert ez egy zip fájl, amiben inf és sys állomány is van. Ez ugyan nem futtatható de meg lehet próbálkozni vele.

#6
Nyilvános

http://www.driverscape.com/download/chicony-usb-2.0-camera  – itt is vannak

#7
Nyilvános

 igen, tudom,hogy egy zip fájl, amiben az általad megírt sys, és inf fájlok vannak, amiben a sys fájl futtatásakor a biztonsági tanusítványt lehet “telepíteni”, a másik általad belinkelt oldaról le lehet tölteni a DriverToolkitInstaller.exe programot, amit a telepítés és futtatás után meg kell vásárolni, HA teljes értékűen szeretnéd használni. Viszont az a probléma vele, hogy nem talál a kamerához driver-t….

#8
Nyilvános

Ezt nem úgy kell csinálni. Bemész az eszközkezelőbe megkeresed a kívánt eszközt, jobb egér gomb – ill.progr.friss. – keresése a számitógépen. Megadod neki azt a mappát ahova előzőleg kicsomagoltad a zip-t.
Lehet úgy is csinálni h előtte eltávolítod az egészet és úgy csinálod a folyamatot amit leírtam.
De mint említettem ez a gép nem támogatja a 10-t , sajna lehet h ez a kamerára is érvényes.

#9
Nyilvános

Ezt találtam Windows 7 – re, lehet hogy már próbáltad.  😀
http://www.drivertoshiba.com/satellite-drivers/toshiba-satellite-a300-windows-7-drivers.html

#10
Nyilvános

 “senkialfonz”: köszi a magyarázatot, tényleg nem úgy csináltam, de most kipróbáltam, de az eszközkezelőben nem látom a Chicony kamerát, hanem csak egy USB Video Device-t, amihez már telepítve van a legfrissebb driver…. tehát nem támogatja a Win 10 a kamerát….
viszont a gépen már több mint egy éve a win 10 fut, csak eddig nem kellett volna használni a kamerát ….  
 
“Nyul2012: igen már próbáltam, 🙂 de semmi….

#11
Nyilvános

Oké, de ha nem használtad akkor azt sem tudjuk valaha működött e.
USB Video Device – ez a képeszközöknél van? Mindenképpen nézd meg a következőt: eszközk. – USB Video Device – jobb egér – tulajdonságok – részletek – hardverazonosító fül. Ezt bemásolod a gugliba  , az pedig megmondja mi is ez.
Ha a kamera ez, akkor vagy mindenestől a csak az illesztőjét el kell távolítani és kényszeríteni arra h az általad ajánlottat használja.
Azt írtad h már mindent kipróbáltál (értem ez alatt a másik rendszert is) – akkor sajna maga a kamera , kábelestől elektronikástól maradt.
Ezt pedig cserélni már nem igen éri meg , olcsóbb egy külső kamera.

#12
Nyilvános

Tudom, még csak a driver-nél tartunk, de lehet hogy segít. 😀 Az én gépemhez tartozik egy System Control Manager ahol “ki” és “be” lehet kapcsolni a kamerát. Bekapcsolt álapotban megjelenik a Eszközkezelőben.

Windows 10 Gépház – Új eszköz beállítása – Eszközök keresése. A keresésnél, mint vonalkódolvasó jelenik meg.

#13
Nyilvános

Én is gondoltam valami ki/be kapcsolási lehetőségre (erre konkrétan nem, mivel nem is ismerem).Úgy meg főleg nem h ezzel a módszerrel ki lehet venni vagy éppen be lehet rakni az eszközkezelőbe. Sima billentyű kombináció (fn+akármi). De ezt elvetettem ,mert hát ez az alap egy hibánál.

#14
Nyilvános

Igazad van a billentyű kombinációval, nálam Fn + F6 .

#15
Nyilvános

Sziasztok, 
először is köszönöm srácok, hogy vettétek a fáradtságot és segítettetek nekem. Sajnos semelyik belinkelt oldal, semelyik kombináció nem hozta meg a “várt” sikert, így felhagytam a megoldás keresésével. Amennyiben a továbbiakban szükségem lesz egy kamerára, venni fogok egy külsőt 🙂 
Még egyszer köszi a segítséget
Sziasztok!!

#16

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz