Hogyan lehet hardverfüggetlenné tenni egy Windows10 Enterprise-t?

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok!
 
Win10x64Enterprise. 1511-re frissítve, minden szükséges program, driver felrakva. Ugyanezek a szoftverek kellenének egy másik, de hardverileg különböző gépre. Korábban Win7-nél ez működött, de most eldob a sysprep.
Logban azt vélem felfedezni, hogy csak tiszta telepítésű Wint lehet sysprepelni. Azzal meg nem vagyok előrébb, mert egy Win telepítés cca 30 perc, azt kibírom, inkább a sok egyéb gagyiskodás a sok idő.
Tud valaki sysprep alternatívát?

7 válasz

Nyilvános

Ennyi idő alatt míg várod a választ már meg is lehetett oldani…

#1
Nyilvános

Hosszútávon is?
Iskoláról beszélünk, ahol kb 15-20 féle különböző hardverű gép van, amiket adott esetben egy évben többször újra kell húzni

#2
Nyilvános

Akkor telepíted az oprendszert és a drivereket,programokat. Mindent beállítasz és Norton Ghost programmal klonozod egy dvd-re. Gond esetén bebootolsz a lemezről és pár perc alatt visszamásolja az elmentett rendszert.

#3
Nyilvános

A sok “egyébre” valami post-install megoldást kellene keresni.

#4
Nyilvános

zsiga68: Gondoltam én is erre, a Ghot-tal még remote telepítés is játszik, de ha közben változik a “gazda” oprendszer (frissítés, stb) akkor ez nem jó. Ha hálózatban vannak a gépek, ilyen táv-installon és frissítésen érdemes elgondolkozni.

#5
Nyilvános

Ha simán újrahúzza a windows-t akkor is ismét előről kell felépíteni a rendszert. Az adatmentést mindenképpen meg kell csinálnia mielőtt újratelepít.

#6
Nyilvános

Semmi mentés nem kell, gondolom a gépek domain-ben vannak. Akárhonnan, akárki bejelentkezik, és minden adata ott van, ahol volt. Még vadiúj telepítés esetében is.

#7

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz