Hogyan lehet videómagnóhóz hangszórót csatlakoztatni?

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Kedves felhasználók!
Az lenne a kérdésem hogy tudok a videomagnóhoz hangszórót csatlakoztatni? Panasonic NV-HD680-as magnóm van usb-n keresztül digitalizálom a régi VHS  kazettákat egy a gondom ,hogy amikor megy a felvétel nincsen hang az obs stúdióval csinálom és nem lehet beállítani úgy ,hogy legyen hang éppen ezért azt gondoltam hangszóróval megoldom úgy ,hogy a videóhoz csatlakoztatom a hangszórót csak a dugó nem stimmel mi a teendő egyáltalán így lesz hangom?
 
                                              üdvözlettel : istván

7 válasz

+1
+1
-1
Nyilvános

Lehet, csak codec probléma esetleg a program nem teljes verziós és nem engedi a hangot kódoláskor, esetleg a digitalizáló kártyádba nem jól dugtad be a hangot, sok probléma lehet zongorázd végig mindet egyesével.
Videóra hangszórót csak aktív hangfalat (erősítős) tudsz dugni, de ettől a digitalizált anyagnak még nem lesz hangja.
Codec itt :
http://files2.codecguide.com/K-Lite_Codec_Pack_1400_Full.exe

#1
Nyilvános

amikor megy a felvétel nincsen hang

Keress valami normális felvevő programot amelyiken felvétel alatt is van hang..  😛

#2
Nyilvános

Köszönöm a válaszokat megpróbálom jobban elmagyarázni a digitalizált anyagnak ha lejátszom már van hang csak a felvétel alatt a nincs a képet látom csak hang nincs alatta és ez zavar ez a  szoftver miatt van,de én ezért gondoltam ha viszont a magnóba csatlakoztatok egy hangszórót akkor lesz értelem szerűen gondolom én, mert ott van hátul hangkimenet, rca kimenet, de van scart is tehát valahogy meg lehet oldani kérlek benneteket erre reagáljatok,másik jobb programot nem ismerek csak az OBS stúdiót de avval nincs gond szerintem.Mivel digitalizálás alatt végig kell játszani az anyagot ezért rossz ha közben nincs hang úgy gondolom.
 
                                       üdvözlettel István

#3
Nyilvános

Kedves  pompom  ismersz ilyen programot? légy kedves megmutatni.

#4
+1
+1
-1
Nyilvános

Mi sem egyszerűbb akkor scart kábelen kösd egy elfekvő tévére a vhs magnót, akkor lesz egy “monitor” miközben digitalizálsz látod, hallod az anyagot.

#5
Nyilvános

Kedves zozo Köszönöm szépen látod erre nem is gondoltam van is egy Grundig tv amit nem használok erre pont jó lesz igaz nagy helyet foglal de legalább működik valóban.
Egyébként közben megcsináltam egy RCA átalakítóval így lett hang a videóból csak ,hogy ha be van dugva akkor viszont a felvételen nincs hang tehát valóban a te megoldásod lesz csak jó mert az nem zavar bele kösz.
 
                                         üdvözlettel : István

#6
Nyilvános

Még szeretnék hozzá tenni valamit a témához azért mert hátha valakinek szüksége lesz rá.Tehát mindent megoldottam az átalakítóval van hang és tökéletes felvétel alatt is és persze a lejátszáskor a digitalizált felvételen is tökéletes a hang csupán annyit kellett csinálni ,hogy az OSB stúdió hang kimenetét át állítottam sztereóról Monóra és kész ennyi volt  különben még az is azt mondta aki árulja a digitalizálót ,hogy felvétel alatt nem lesz hang na kérem én nem hittem el és ezért sikerült is megoldani itt a példa ,hogy ne higgy senkiben csak is magadban.Ez nem tanmese akar lenni de elkeserítő ,hogy még a szakemberekben sem lehet hinni ez  engem aggaszt na de mindegy örülök amimért sikerült megoldanom persze volt aki ITT IS HOZZÁJÁRULT A SIKERHEZ ÉS NEKIK KÖSZÖNÖM IS EZT.
 
                                 üdvözlettel: nistvan10

#7

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz