Hogyan tudnék egy teljes értékű routert konfigurálni windows-ból?

+1
0
-1
Megoldatlan
Nyilvános

Összeraktam egy gépet, alaplapon két hálókártya plusz wifi. A cél az lenne, hogy ez a gép router legyen wifi-vel, openvpn szerver, NAS, Médiaplayer (kodi), Torrent kliens … 
Jelenleg linuxal van felkonfigurálva, egyik hálókártya bridge-ben a wifi-vel, dhcp hostapd.. viszonylag jó is, de a linux videodriverileg egy kalap f.s.
Arra gondoltam, hogy windows-al is össze lehetne ezt hozni, hiszen wifi ap -t parancssorbol is lehet belőle csinálni, internet megosztás is pár kattintással működik ami gyakorlatilag a router nat funkciója. Már csak azt kellene valahogy megoldani, hogy a belső hálón hídba legyen a wifi ap meg a hálózati kártya. De ha ezeket hídba rakom akkor nem megy az AP! Meg az ip-cím osztást kellene kulturáltan megoldani. Valami ötlet?

3 válasz

+1
+1
-1
Nyilvános

Ehhez én Windows Servert használnék, DHCP, FTP és esetleg DNS feladatkörökkel. A fájlszervert a 2012 R2 alapból tudja. Ha weboldalt is akarsz akor plusz IIS és kiegészítői. Az viszont biztos, hogy a webszerver-FTP-DNS szervert linuxal ezerszer egyszerűbb belőni. A média részét nem értem, hiszen az anyagot stream-elni szokták és akkor a kliens hardvere és a sávszélesség a mérvadó.

#1
Nyilvános

Nem stream-elni akarok, hanem HTPC-nek is használni. A probléma nem a klasszikus szerver funkciókkal van, hanem azzal, hogy routernek is ezt a pc-t használnám, az egyik hálókártyára kötöm a UPC modemet, a másikra meg egy switch-en a belső hálómat +wifi. Szóval a kérdés az, hogy routert szeretnék belőle csinálni, de erre élő példát nem találok a neten sehol ami wifi-vel mindennel működne. 

#2
Nyilvános

A probléma a + wifi.
Véleményem szerint erre nem készítették fel egyik rendszert sem, mert az alap séma mindig hasonló (Káble/DSL modem -> Server -> Switch/Router/Wifi AP) én a wifis routert a switch után raktam az ügyfél irodájában ahol wifit akart Router-DHCP kikapcs és akkor a server szolgáltat IP-t.
Egy ötletem van még: Esetleg próbáld meg ezzel: http://www.mypublicwifi.com
 

#3

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz