Hogyan tudok win 10-et rakni erre a szörnyűségre?

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

A feleségem laptopja egy Acer E1-510. Ez gyárilag egy förmedvény linpus valamival volt, de  rakhatsz rá 8-as Windowst. Rémálom volt a linpus leírtása, a 8-as simán felment, 8.1 upgrade szintén.  (a hetest el sem fogadta, nem indult el a telepítő).
Eljött az idő a win10 upgrade-ra. MSDN képfájl indít, partíciókkezelés, formázás, setup. Jön az Ms Toolkit majd sikertelensége után a KMSpico, mindkettő dermed: a telepített Os-t win 8.1-nek látja és az  aktiválás sikertelen… Átírva win10-re, sikertelen ismét és visszaáll: szerinte 8.1 van a gépen.
Természetesen a 10-es fut, annak is látszik, de nincs aktiválva.
Ami furcsa: Biosban az uefi mód az aktív, ami nem baj. Viszont spontán 4 partíció képződött a lemezen, szemben más gépek szokásos 100MB rendszer és fő part-tal szemben, ezeknek valami “helyreállító” nevet ad. Lehet, hogy az uefi biost az acer buherálta, ő a 8-ast prefer és persze nem látott előre:(
Szóval, van-e valakinek tippje, hogy akármilyen áron (elárulom, hdd csere szűz újra esetén is ugyanez az eredmény), lehessen telepíteni egy olyan 10-est, ami aktiválható és az is aminek mutatja magát?

7 válasz

Nyilvános

Próbáld ezzel aktiválni hátha .  http://www.solidfiles.com/d/25be512650/

#1
+1
+1
-1
Nyilvános

Ha jól értettem egy tiszta telepítéssel raktad föl a 10-est. Ha a 8.1-ről frissítettél volna 10-esre szerintem aktivált lenne.

#2
Nyilvános

Nekem sem működöt az MS Toolkit sem a KMS Piko egyedül a KMS AUTONET amit kitettem

#3
Nyilvános

A 4 partíció normális GPT partíciós sémás UEFI-s gépeknél egyébként.

#4
Nyilvános

Volt már egy hasonló kérdés.Talán ezzel előrébb jütsz:  http://dirtywindows.hu/questions/hogyan-lehet-letorolni-egy-acer-aspire-e11-laptoprol-a-linpus-linuxot-illetve-usb-n-keresztul-feltenni-egy-win7-et/

#5
Nyilvános

Köszia válaszokat. Szerintem az acer uefi tárol vmi infot arról, hogy ő mit szeretne, ezt kéne megkerülni, mert szerintem az egyik helyreállítónak hívott partícióban pont azt rakja le, hogy ő kit szeret (win8).  Tegyem át telepítés előtt “bios” módba???
 

#6
Nyilvános

Szia Ezzel a progival szedj le minden partíciót,telepítés előtt formázd le az egészet a BIOS-t állítsd alapra és úgy telepítsd.  https://ipon.hu/utils/Partition_wizard

#7

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz