Hogyan tudom megállapítani a laptop használati idejét?

+1
0
-1
Megoldatlan
Nyilvános

Üdv Mindenkinek!
A minap vásároltam egy laptopot, amit ÚJ eszközként kaptam, viszont vannak dolgok, ami miatt furának tartom, mintha használt lenne. A gép OP rendszer nélkül jött.
A kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e állapítani, hogy volt-e használva, és hogy mennyi a valós futási/üzem ideje. (A HDsentinel nem jó) Szóval nem az érdekelne, hogy az op-rendszer telepítése óta mennyit ment, hanem a gép gyártása, első beüzemelése óta.
SÜRGŐS LENNE, HOGY VISSZA TUDJAM KÜLDENI, HA VAN VALAMI GUBI.
Válaszokat előre is köszönöm.

12 válasz

Nyilvános

Szia.
Már ne haragudj de szerintem ennek semmi értelme.Én is vettem új pc-t de nem is gondoltam arra hogy mielőtt használatba vettem tesztelték-e a gyárban, és ha igen akkor mennyit.
Szerintem ezt nem lehet megállapítani.

#1
Nyilvános

Nem is arra a tesztre gondoltam, hanem arra, hogy egy visszaküldött terméket újként adtak el..

#2
Nyilvános

Szerintem ezt nem tudod meg allapitani egyenkent, max biosbol, de csak azt is a gyarto tudna. Nezd meg a HDD-t, ott valamilyest elarulja, h mennyit ment a gep…

#3
Nyilvános

A HDD-t megnéztem a HD Sentinellel, de szerintem nem megbízható, a 16 éves gépemre 1042 nap futást ír, miközben napi 8 óra időtartam körül üzemel.  Így még ha nem is egységes a futásidő, akkor is 10 év körül mozog.
De azért köszi a válaszokat.

#4
Nyilvános

1.
A HD Sentinel tökéletesen megbízható. A merevlemez üzemidejét olvassa ki a S.M.A.R.T. adatokból, aminek a hitelességéhez vajmi kevés köze van – a HD Sentinel csak közvetítő. Nálam ezek az értékek teljesen korrektnek tünnek, pedig négy(!)féle lemezen is nézem (Két SSD, egy belső HDD, egy külső HDD).
2. “…vannak dolgok, ami miatt furának tartom, mintha használt lenne.” Ezt egy kicsit bővebben is kifejthetnéd.

#5
Nyilvános

Ki persze! A kijelző melletti sávban az illesztésnél kb 1.5 cm kopottnak tűnik, a monitor egyik zsanérja mellett karcok, a DVD ajtaja kissé lóg. Ezek használatból eredők lehetnek. 
A belsejéhez gyík vagyok, csak szemrevételeztem, ezért fordultam hozzátok, hátha megállapítható valami konkrét.

#6
Nyilvános

Sajnos a HDD üzemidőn kívül nincs jobb ötletem, de azt gondolom, elég jó támpontot ad – feltéve persze, ha az eredeti HDD van benne (nálam a kezdetektől benne lévő SSD, és HDD szinte napra ugyanannyit mond – és korrekt értéket).
Vannak ugyan olyan számítógépek, amik (mint pl. egy nyomtató is) efféle adatokat elraktároznak, de a kommersz gépekre ez nem jellemző, másrészt az adatokhoz való hozzáférés általában nem publikus.
Nem tudom, kéz alatt vetted-e a gépet, vagy rendes garanciával; mindenesetre, ha kétségeid vannak, egy próbát megér reklamálni, de sajnos perdöntő bizonyíték (szoftveresen üzemidő, vagy ilyesmi) nélkül.

#7
Nyilvános

Köszi a választ! Üzletben vettem 2 év garival, de még péntekig vissza küldhetem, mivel netes rendelés volt. Addig meg hátha… 

#8
Nyilvános

Így már érthető. Ha megvagy győződve arról hogy a készülék használt,vagy sérült akkor feltétlen küld vissza.

#9
Nyilvános

Nálam az új gépen a kijelző melletti sávban fólia volt. Milyen dobozba volt csomagolva ? Nem vettél véletlenül egy “refurbished” gépet?
Itt egy példa a Samsung TV – ról.
https://www.aqua.hu/hirek/refurbished-mi-az.html

#10
Nyilvános

Ez a gép egy Asus rog GL752VW, gyári dobozban jött. Nem újrahasznosított, és nem is túl olcsó 330e, a driver telepítő lemez papír tasakja nem volt gyűrött, az akutöltő fóliázott volt, lehet, hogy már csak üldözési mániám van. Az zavar, hogy már ez is cser gép, mert az elsőben az SSD halott volt. Gépcserét kértem. Fasza..
Azóta megnéztem a memóriát, 2016 szetpemberében gyártották, HD sentinel 1 napot ír használatra az kb ott van, pénteken vettem át.
Köszönöm mindenkinek!

#11
Nyilvános

Ilyen mechanikai problémákkal én ezt is visszavinném/küldeném. Lehet, hogy a vételárat is visszakérném…

#12

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz