Hogyan tunek HDD-t formazni? Lentebb bovebben.

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok!
 Adott 2 80GB-os es 1 160GB-os HDD amit formazni szeretnek, kulso tarolikent szeretnem mukodtetni. Ha jól emlékszem mindegyiken win7 van meg egyket olyan program, fajl ami nem lenyeges. Namost van egy SATA-USB kabelom amivel hasznalni is szeretnem ezeket a meghajtókat, csatlakoztatom is majd a fajlkezeloben halvanyan meg is mutatkozik mint G meghajto de amikor bármire kattintok (formazas, megnyitas…) ki irja, hogy helyezze be a g meghatot. Próbálkoztam Total Commander-el is ottis mutadta a G meghajto ikont egy kis zold nyillal de mikor rakattintok azt valaszolja, helyezzem be a meghajtot. Valamit nagyon rosszul csinalok. Ja meg annyi, hogy tudom ezek nem uj HDD-k de fenykepek, meg ilyesmik tarolasara szerintemjol lehetne hasznalni. Ha segitenetek azt megkoszonnem.

8 válasz

Nyilvános

Lemezkezelőben próbáltad?
Egyébként egy dokkoló praktikusabb lenne, főleg 3,5″ lemezeknél mivel van saját tápegysége.

#1
Nyilvános

Nem írtad milyen lemezekről van szó és hogy adsz neki áramot. De a dokkoló megoldást jelent,pláne 3.5-ös lemezek esetében..

#2
Nyilvános

A dokkoló jó, csak jóval drágább. A sata-usb kábel használatakor én úgy emlékszem, hogy nem volt mindegy, hogy milyen sorrendben csatlakoztatom. Próbáld ki az üsszes kombinációt (hdd->kábel>táp stb.).

#3
Nyilvános

Hat koszonom talan sejtem mi lehet a baj. A kabelem sata reszen van 1 12v-os bemenet de nincs hozza tap szoval ahogy irjatok es gondolom minden kepp szukseg van egy +aramforrasra is a usb csatlakozobol nyerten kivul. Remelem csak ez a baj. Elnezest ha tul ostobanak tunnek de ugy gondoltam hogy eleg lesz a usb-bol.

#4
Nyilvános

Házat (kvázi “mobilrack”) is lehet kapni 2,5; 3,5-ben is, a 3,5-höz, amit nemrég vettem, adapter is járt, ami a szükséges 12V-ot adja, hálózatba dugva.

#5
Nyilvános

Én ezt vettem! Szerintem ez kielégítő minden szempontból.
https://pcdiszkont.hu/59992/raidsonic-icy-box-ib-123cl-u3-2-5-3-5-usb3-0-sata3-dokkolo
Automatikusan leállnak a lemezek ha nincsenek használatban.
Clone funkciót is tud, amit már próbáltam is. (Igaz nem kevés idő)
2,5″-3,5″ lemezek egyaránt használhatóak benne.
Egy tanács: leválasztás után ne kapcsold ki a dokkoló főkapcsolóját amíg azt hallod hogy a lemezek pörögnek. (De szerintem ez minden típusnál érvényes)

#6
Nyilvános

Egy PATA lemez a pata-sata fordítóval is csak IDE módban használható, AHCI módban NEM ! Esetleg próbálkozhatsz pata-usb fordítóval..

#7
Nyilvános

Sziasztok! 
Koszonom a sok tanacsot. Ha lesz egy kis idom utanajarni nezek 1 dokkolót valami olyasmit amit JDboy ajanlott, viszont pompom hozzaszolasat abszolút nem ertem ez a “pata” ize meghaladja az en tudasom. Tudom tudom gugli….. 

#8

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz