Holland windows 8.1 magyarítása (kérdés újratöltve)

+1
0
-1
Megoldatlan
Nyilvános

Hello Kedves Közösség ismét!
Előre is elnézést, hogy újra nyitom a kérdést. Rég írtam ide a kérdésemet (khm… 2 éve…) Semmike9 nickname-mel.
Eredeti kérdés: http://dirtywindows.hu/question/holland-nyelvu-windows-8-1-sikertelen-magyaritasa/
A történet úgy folytatódott, hogy annak idején kicsit feladtuk a próbálkozást, és hagytuk hollandul a rendszert.
A lényeg: emlékszem, hogy akkor azért is volt fontos a számomra az újratelepítés nélküli magyarítás kérdése, mert az eredeti licenset féltettem az egészből. A többi dolog pótolható. Olvasgattam a napokban, és átfogalmaznám az eredeti kérdésemet:
Ha magyar win 8.1 telepítőt ráengedek, akkor van esély rá, hogy megmaradjon az eredeti license? El fogja fogadni a telepítő a jelenlegi licensekulcsot a telepítés közben/után, vagy ugrott az egész?
Nem mint ha eddig nem lettünk volna meg license nélkül, vagy csúnya módon különböző kalóz licensekkel, csak arra gondoltam, ha már eredeti, akkor jó lenne megtartani 🙂
Válaszotokat előre is köszönöm innen a múlt ködös homályából XD

10 válasz

Nyilvános

 Elméletileg tudod aktiváni ,nl/hu – t még nem csináltam csak de/hu-t , azzal nem volt semmi gond. A te példád nem tudom hogyan viselkedik a gyakorlatban. De nem hiszem h különbséget tesz az ms a két ország között , bár,,,,,,,,,, 😀
Éna következőt csinálnám (ha el bírod viselni a 10-t) – fríssíteném , utána csinálnék egy tiszta telepitést.
Ha mindenképpen ragaszkodsz a 8.1-hez akkor is belevágnék egy magyar telepitésbe ha nem sikerül akkor vissza a Hollandot , tisztán persze.

#1
Nyilvános

Válaszod alapján megfontolandónak tűnik az a telepítés. Még a végén nem is fogok annyira ragaszkodni ahhoz a licenc-hez 🙂
Próbálkozni fogok.
Köszönöm a választ!

#2
Nyilvános

Régen voltak MUI csomagok. Azt kellene megtudni hogy ehhez az oprendszerhez van-e külön magyar. Illetve egyes oprendszereknél volt olyan opció hogy nyelvválasztás és a kiválasztottat letöltötte a netről ha jól emlékszem.

#3
Nyilvános

Próbáld meg letölteni a Winaero-s nyelvi csomagot. Telepítés után reboot, majd nézd meg, hogy a Vezérlőpulton a Nyelv és a Régió füleknél beállítható-e a magyar.
Ha nem, akkor töröld a nyelvi csomagot, töltsd le újra, DE MÉG NE telepítsd, hanem keresd meg a registryben a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Nls\Language kulcsot, és a jobb oldalon a Default és az InstallLanguage alkulcsok értékeit írd át 040E-re.
Indítsd újra a gépet, és MOST MÁR TELEPÍTHETŐ a nyelvi csomag, majd a telepítés után ismét indítsd újra a gépet.
Elméletileg így menni fog a magyar nyelv.

#4
Nyilvános

Németországban dolgozom és sok kolléga itt vásárolt laptopjára tettem már Magyar Windows-t lecserélve az eredeti Németet, mindegyik minden gond nélkül elfogadta az eredeti kulcsot az új rendszer. Arra vigyázz hogy ha van recovery  partíció azt mindenképp töröld mert az első újra indításnál egy hibaüzenetet küldve visszateszi az eredeti rendszert mivel változást észlel az op-rendszerben.

#5
Nyilvános

Köszönöm a válaszokat!
@zsiga68: van hozzá külön magyar nyelvi csomag, innen-onnan le lehet tölteni. Sajna vagy eleve hibát jelez, amikor instalállni akarom, vagy félig megy az install, és kiírja, hogy sikertelen… a vezérlőpulton van opció, hogy kiválaszthatom, illetve letölthetem hozzá a magyar MUI-t, csakhogy órákig el sem indítja a letöltés. Olyan érzése van az embernek, mint ha blokkolná akkor is, ha mindent beállítgatok, még a vírusirtót is.
@cs007: Elképzelhető, hogy ezt a Winareo-s csomagot még megpróbálom.
@szomiboy: A régi kulcsot tényleg elfogadja, sőt, nem is kérdez semmit. Viszont hétvégén a magyar telepítés utáni boldogság hamar elmúlt, ugyanis következő bekapcsolásnál eltüntette a .NET-keretrendszert! Így semmilyen formában nem lehetett kapcsolódni az internethez. Mint ha letörölte volna, és egyszerűen semmi fortéllyal nem tudtam visszacsalogatni. Ezért Recovery Manager-rel csináltam egy frissítést, minek következtében visszatért a keretrendszer, viszont csomó dolgot átállított, és úgy éreztem teljesen más rendszert kapok, mint eddig. Ezért visszacsináltam végső elkeseredésembe mindent azt leszámítva, hogy a recovery-nél kiválasztottam, hogy legalább angolul kommunikáljon. Lehet én rontottam el valamit, de ilyennel még soha nem találkoztam, hogy újratelepítés után eltűnik a .NET-keretrendszer, ami ráadásul előtte még megvolt.
Ez egyébként hogy lehet?

#6
Nyilvános

Először is: a .net nem szükséges az internet kapcsolathoz. Másodszor: mivel – ha jól értettem – “tiszta” telepítést csináltál, egy új rendszert kaptál, ami természetesen különbözik az előző verziótól. Harmadszor: Ha csak a .net hiányzik, az bármikor letölthető és telepíthető. Ha jót akarsz, szerintem csinálj (újra) tiszta magyar telepítést, azután azt testre szabhatod.

#7
Nyilvános

Kedves @pimi. Kérlek ne kapj agyvérzést a következő mondatoktól, kissé nyunya vagyok: valamiért jó ötletnek tűnt, hogy a rendszerből futtassam a telepítést, és nem külső meghajtóról… nem tudom ez mekkora hiba, de elképzelhető, hogy nem úgy kellett volna. A .NET-keretrendszer, meg azért hiányzott nagyon, mert mobilinternetet használunk (másra nincs is lehetőség errefelé…), és a mobilinternet eleve hisztizett, hogy neki kell a .NET. Így abba a patt-helyzetbe kerültem, hogy mivel nem volt hajlandó elindulni, ezért eleve nem tudtam hozzá letölteni a keretrendszert (pedig szándékomban állt).
Ezek után, mivel tényleg nem akarom, hogy agyvérzést kapjatok, csak annyi kérdésem lenne, hogy a recovery állományt, és amit a gép Windows.old-nak aposztrofál, azt nyugodtan törölhetem tiszta telepítés után ugye? Nagy bajt nem csinálok vele, ha már úgy sem kell igaz?

#8
Nyilvános

Kedves András!
Ha a Windowsból indítottad a telepítést az nem tiszta telepítés volt hanem lecserélted a régit egy frissen telepített Windowsra a régit megtalálod a Windows old mappába minden tartalmával együtt. 🙂 Tiszta telepítés az amikor USB-ről vagy CD -ről be bootolva indítod a telepítést (én  törlöm is a régi Windows partíciókat is az új rendszer majd formázza magának) a Windows old mappát nyugodtan törölheted és a Recovery partíciót is. Tehát csinálj igazi tiszta telepítést ( http://dirtywindows.hu/2013/12/06/windows-788-1-telepitese-lepesrol-lepesre/ ) és meglátod hogy semmi sem fog eltűnni 🙂 a mobilnetre meg én ajánlanák egy 3Gs-wifi routert így csak a wifi kártyád kel feléleszteni ( amit az új rendszer jó esetben megcsinál helyetted ) és már megy is a neted .

#9
Nyilvános

Köszönöm a tényleg kedves segítségedet @szomiboy! Igen, mikor már telepítettem, akkor támadt olyan bal sejtelmem, hogy ezt mégiscsak USB-ről kellet volna inkább megoldani. Még egyszer köszönöm!

#10

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz