HP Compaq DC7600 hibával kilép a telepítőből Windows 8.1 x86, és x64 alatt is. Mi lehet a hiba?

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok!
Néhány napja S.O.S.-ben telepítettem egy Win 8.1-et egy HP Compaq DC7600-ra. 32 bitest, mivel csak az a telepítő pendrive-om volt nálam. Itt nem volt még semmi gond. Ezt követően a gazdája frissített Windows 10-re, ami tökéletesen le is zajlott, bár a PS/2-es billentyűzet nem működött többé, pedig a BIOS-ban engedélyezve volt minden idevágó beállítás. Factory defaultra állítva, és újra hangolva a BIOS-t ismét működött, de hamarosan belassult a böngésző, és volt, hogy a rendszer indítás is vontatottabbá vált. Mondom: Se baj! Viszek egy 64-bites telepítőt, és újra pakolom. Ekkor szembesültem a szóban forgó hibával: Elindul ugyan a telepítés, és megjelenik a kék színű háttér előtt a kisablak, majd kisvártatva fekete képernyő, és egy szem villanásra ez látható: http://www.kephost.com/image/ccYE majd újra indul a rendszer. Több sikertelen próbálkozást követően, a Win XP 32bites felment rá gond nélkül, majd BIOS-t frissítettem. Ezt követően kikaptam a BIOS elemét, majd egyesével beállítottam minden opciót, de még a Win  8.1 most sem hajlandó települni. Mi lehet az oka?
A gép tehát:

  • HP Compaq DC7600,
  • 1,5GB RAM (1GB Kingston; 2x 256MB Samsung),
  • Hitachi SSD 60GB;
  • Integrált hang, VGA

5 válasz

Nyilvános

Ez egy régi lap, 1.5 GB memóriával. Minek arra 64 bit. Sokat játszadoztam ilyen lappal, 32 GB kingfast ssd és win7 32bit volt alapból nekem rajta azzal nem volt gond, csak lassú volt 2 GB memóriával. Volt rajta ubi meg mint, azok is futottak. Próbáld meg 32 bites telepítővel. Ha felment, akkor driverbooster.
Tapasztalatok szerint egy linuxnál erősebbet nem tennék rá, mert engem zavarna, hogy lassú.

#1
Nyilvános

Mint említettem a címben is: sajnos x86, és x64-es telepítőknél is fennáll a hiba. Az előbb néztem win7-et, az sem megy fel rá, de az másképpen viselkedik valamivel.

#2
Nyilvános

Nem tudom. Én megpróbálnám hdd-val, meg az 1 gigás rammal. Ott megmutatná, hogy a lappal van-e a gond, vagy nem tetszik neki valamelyik komponens. Ssd-t is érdemes lenne átnézetni, hogy van-e hibás szektor.

#3
Nyilvános

A szóló 1GB-os RAM-mal már próbálkoztam, ugyanaz az eredmény. A HDD jó ötlet lehet, holnap kipróbálom… bár nagy reményeket nem fűzök hozzá. Aggaszt a tény, hogy előtte egy hónapokig kifogástalanul működő Win 8.1 volt rajta, ami elkezdett döglődni, és ezért lett rátéve gyorsban a x86-os 8.1. A PS2-es klaviatúra kavarás miatti BIOS machinációt követően nem volt többé hajlandó XP-n kívül más települni. Lehetséges hogy a BIOS beállításaim helytelenek? SATA mód és társai AHCI? Olyan marha BIOS-a van ennek a gépnek, egész más a nyelvezete, mint a szokásos széria alaplapok BIOS-ainak. Alig igazodok ki rajta.

#4
Nyilvános

Majdnem pont ilyen. 2:11-től érdekes a dolog.

#5

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz