IPV6

+1
0
-1
Megoldott
Nyilvános

Sziasztok.
A DIGI honlapján ezt találtam:
———————————————————————————————————————————————————————–
“2015. december 1-től a DIGI nagysebességű vezetékes internet hálózata felkészült az IPv6 címek használatára (dual-stack). Az előfizetőknek az elérés és átállás sem többletköltséggel, sem további tennivalóval nem jár.
A DIGI által kihelyezett routerek (Huawei Echolife HG8247H / HG8245H (routing modban) és ZTE ZXHN 218N / 298N (routing modban) alapvetően készen állnak az IPv6 rendszerre. Kérjük, ellenőrizzék további hálózati eszközeik és az azokon futó operációs rendszerek kompatibilitását és beállításait.
KÉRJÜK, HOGY MINÉL HAMARABB ELLENŐRIZZE SAJÁT TŰZFALA BEÁLLÍTÁSAIT, HOGY TOVÁBBRA IS MEGFELELŐEN BIZTOSÍTSA HÁLÓZATI ESZKÖZEINEK VÉDELMÉT!”
———————————————————————————————————————————————————————-
A DIGI-töl van az internetem, minden eszközünk egy TP-LINK TL-WR841ND típúsú router mögött van, ami saját tulajdon nem a DIGI adta.
Kapcsolódó eszközök: desktop-pc, laptop, nas, okos-mobilok, tv.  Szoftver: win8.1, win10
Kérdezném, hogy lesznek-e problémák a kapcsolattal az ipv6 címzés miatt.
Kérném egy hozzáértő véleményét szakzsargon nélkül, magyarul ?
Köszönöm.
 
 
 

2 válasz

Nyilvános

Nem. Az ipv6 az internet protokoll új generációja, ami a 4-es kimerülése miatt kerül(t) bevezetésre. Ezeket az eszközök, illetve szoftverek ismerik fel, nincs dolgod velük.

#1
Nyilvános

Vannak bizonyos esetek amikor nem támogatott az ipv6-t ( pl. ubisoft játékserver /co-op mód/ ). Több dolgot is olvastam az előzőben említett hibajelenség keresésekor (Linux alapú server gép) .Ezek ugyan nem “álltalános” dolgok ,de lehet rá számítani. Én sem gondoltam amikor megkerestek ezzel a problémával h ide jutok.

#2

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz