Jogosultságok régebbi winyókon.

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Jó reggelt! Nem tudom,hogy ide tartozik-e,ezért ki is offolom. Minden újratelepítésnél létezik e,hogy az összes vinyónak meg kell adnom a rendszergazdai jogosultságot,ha tiszta értem ez alatt azt,le van húzva az mindegyik a lapról,s csak az ssd van ráhúzva? Miért kell ezt végig zongorázni? Ez a jelenség már a hetes óta így van. Előre is köszönöm, ha rossz volt a fogalmazás elnézést.Iszom még egy kv-t,és átfutom újra :)) DE!!! Viszont van két db új merevlemezem egy wd green 3terrás + ssd amin idáig az oprendszer feküdt,azt egyből látja az aranyszívem…..

6 válasz

Nyilvános

Merevlemeznek jogosultság? Azt milyen formában kéri tőled?

#1
Nyilvános

Amikor fel kerül a szűz a win,akkor nem érem el a 3 particiót,csak ha a biztonság fülön hozzárendelem a saját nevem.Azt írja,hogy a hozzáférés megtagadva.A gyermek objektum öröklödést is át kell hoznom.

#2
+1
+1
-1
Nyilvános

A fogalmazás pocsék, de talán értjük – igyál még kévét… 🙂
Ha egy lemezt használsz NTFS formázással, akkor minden (mappa, és file) amit azon létrehozol, jogosultságokat kap. Lesz tulajdonos, meg hozzáférési szabályok (ki férhet hozzá, és mennyire), stb. . Ezeknél sokszor a teljes hozzáférést csak a létrehozó tulajdonos kapja meg, amit persze nem veszel észre, hiszen TE vagy a létrehozó, és használó – egészen addig, amíg új telepítést nem csinálsz. Ekkor a frissen telepített rendszerrel együtt új felhasználó(k) jön(nek) létre, aki(k)nek már alapból nincs hozzáférése az imént említett anyagokhoz (persze nem minden mappa, vagy file ilyen).
Ennyi. Teljesen hétköznapi dolog.

#3
Nyilvános

Értem,köszönöm.

#4
Nyilvános

Ez ugye azt jelenti, hogy lehet, hogy saját tulajdonba kell venni.

#5
Nyilvános

Az jutott az eszembe, hogy ha jobb egérklikkelsz a meghajtó ikonjára, akkor kidobja azt, hogy tulajdonságok. Ott nézz körül, és hasonlìtsd össze a wd lemeznél lévő tulajdonságokkal. Szerintem ott van valami a biztonság, vagy a megosztás fülönmásként beállítva.

#6

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz