Jogtisztán telepíthetek-e Windows 8.1-et új alaplap esetén?

+1
0
-1
Újranyitás
Nyilvános

T. Hozzáértők!
Asztali gépem Asus p5-ös alaplapja tönkrement Igényeimnek nagyon megfelelt és megfelelne ma is. A neten találtam (használtan persze, mert már elavult, ezért új nem kapható) egy nagyon-nagyon hasonló típust, ami árban is megfelelne. A W8-at még akciósan vettem, amikor piacra dobták s az idők folyamán frissítettem is 8.1-re. Az a kérdésem, hogy ha egy nagyon hasonló félkonfigot veszek, és hozzárakom, akkor vajon az oprendszer működni fog-e jogtisztán a korábbi winchesterrel? Vagy csak pusztán az alaplappal? Vagy ha nem, akkor felépíthetem-e újra a W8-as telepítővel? A segítő tanácsot előre is köszönöm!

7 válasz

Nyilvános

Felteszem OEM verzióról van szó, merthogy a dobozost simán teheted másik gépre.
Ha pedig OEM, a válasz nem. De. Mivel bekrepált az alaplap, be lehet próbálkozni a Microsoft ügyfélszolgálatnál, és hivatkozva a kényszerhelyzetre kérni tőlük új kulcsot. Egy ismerősömnek sikerült, egy kicserélt alaplap szervizes igazolásának fénymásolatával kapott új kulcsot.

#1
Nyilvános

Ha nem sikerül, akkor marad a becstelen, aljas, tisztességtelen megoldás. 🙂

#2
Nyilvános

Mindenképpen rakd fel és lehet h a telefonos aktiválás (gép) is bejön ha nem fogadja el a 8 seriált.

#3
Nyilvános

Köszönöm a válaszokat, de fogalomzavarban szenvedek…
A helyzet az, hogy akkor vásároltam a Microsofttól a w8-at, amikor a piaci bevezetés volt, amikor is kedvezményesen vagy 16 eFt-ért lehetett hozzájutni és a szép kék telepítő termékkulcssal meg egyebekkel (papírokkal)) érkezett hozzám postán. Ezt telepítettem fel egy XP-s asztali gépre, majd upgradeltem 8.1-re. Nem tudom, hogy ez most “dobozos-e”, vagy OEM? A “dobozos” szó ugyanis megzavar. A laptopomat W8-cal együtt vettem s azon most a W8.1-n át W10 van. Azt gondolom, hogy az előző az “dobozos”, az utóbbi OEM. Jól gondolom?
És ha “dobozos”, akkor a “régi” winchesteren lévő 8.1 működni fog-e aktiváltan, ha azt egy vásárolt félkonfigra (pl. CPU-val együtt) felteszem a régi “kellékekkel kiegészítve”?
(Bocsi az értetlenségemért, de az az elvem, ha nem tudok valamit, akkor nem csinálok úgy, mintha, hanem nem szégyellek kérdezni…)

#4
Nyilvános

Ha 16 ezerért vetted, akkor az bizony OEM (én ugyanakkor vettem szintén 8-ast, csak én frissítést vettem, és az volt cirka 9 ezer).
Ahogy írtam, próba az ügyfélszolgálatnál, vagy ahogy Pimi írta, irány a sötét oldal…

#5
Nyilvános

Köszönöm a válaszokat. A pudding próbája az evés. Ráépítem az összes hardvert, elindítom és majd meglátom, hogy mi lesz…

#6
Nyilvános

OFF. Az ember ha problémája van, akkor sürgős, ha megoldódik, akkor elfelejti lezárni a dolgot…Bocsánat!
ON. Megtörtént. A W8 “dobozosnak” bizonyult, telefonos aktiválás kellett, ami simán lezajlott. Köszönöm a hozzászólásokat!

#7

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz