Kikapcsolt a laptop.

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Üdv.
Van egy laptopom immáron 3 éve, és tegnap történt egy olyan dolog ami még sosem fordult elő. Az biztos, hogy valószínűleg azért kapcsolt ki instant, kérdés nélkül a laptop, merthogy ő zokon vette a hőmérsékletet, de önmagától sosem szokott így felmelegedni.
Ágyon használtam ott néztem filmet, ebből felmerülhet az ok, hogy eltömítettem a nyílást, így a hő bennmaradt valami rossz pózban lehetett a laptop.
Takarítva csak 1x volt a 3 év alatt, de igazából ilyen tiszta gép mint ez, ritka, mivel alapjáraton sosem melegszik fel.
Nem a hőnyílásnál vagy a videókártyánál volt probléma, hanem a merevlemez környékén volt borzalmasan meleg a gép. (inkább a gép hátulján, de elől is érezhető volt.)
Előfordulhat hogy ez egyszeri baleset, vagy valami leterhelte a merevlemezem, esetleg már haldoklik?

2 válasz

+1
+1
-1
Nyilvános

Ha a hőnyílás le van takarva, nem is ott, a nyílásoknál fog melegedni, hanem ott, ahol leginkább hiányzik a légmozgás.
Filmet néztél, folyamatos lemezművelet – simán elképzelhető a szellőzés hiánya okozta melegedés.
Pár teszt, kicsit komolyabb odafigyelés, esetleg egy újabb takarítás, nem utolsósorban egy laptoptartó deszka beszerzése (akár hűtéssel) az ágyban használathoz.

#1
Nyilvános

Valószínű hogy a takarás volt a probléma, mert hogy én úgy szétszedtem darabokra a gépet most ahogy tudtam, de ennek a hátulja még mindig úgy néz ki, mintha ma vettem volna a boltban, nem hogy porhalmaz de por sincsen benne.
Általában 150-160 a max *F ami olyan 70 Celsius de ugye ez laptopnál kimondottan jó hőmérséklet. Illetve megnéztem most, és a merevlemez ami miatt tegnap szerintem lekapcsolt – legalábbis ott volt forró – tartja leginkább magát a normális hőmérséklethez csak 86-110 között mozog ami olyan 50 celsius alatt van.

#2

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz