Leadtek WinFast PalmTop DTV 200H

+1
0
-1
Újranyitás
Nyilvános

Sziasztok!
Szeretnék Tőletek segítséget kérni abban, hogy hogyan tudnám életre kelteni a Leadtek WinFast PalmTop DTV200 H tv kártyámat windows 7 alatt.
A hivatalos oldalról a drivert és az app-ot letöltöttem feltelepítettem driver > app sorrendben, de nem érzékeli a boxot és nem tudom használni?
Az aljára DVB-T van írva de én kábellel szeretném használni!
Mit lehet vele tenni, hogyan tudnám működésre bírni?
Valamint, miért nem talál csatornákat? A csatornakeresés lefut, de egyetlen egy csatornát sem talál!
A válaszokat előre is köszi!

9 válasz

+1
+1
-1
Nyilvános

Ez egy hibrid kártya , mely alkalmas analóg és digitális (dvb-t) jelek vételére. A kábeles vételhez un dvb-c jelzésű kártyák kellenek de még így sem biztos h működni fog , mert ott van még a szolgáltató akinek joga van még kódolni is a jeleket .

#1
Nyilvános
Profile photo of abissus Staff 2015/12/07

Erre célzott @peppino, de ez szerepel a Termékleírás alatt.
imgur-image

#2
Nyilvános

Akkor igazából kábellel nem igazán fog nekem működni és egy set top box is kellene hozzá?!

#3
Nyilvános

Tehát ha rádugod simán a szolgáltató kábelét (gondolom koax) , akkor nem működik (hiába hangolod nem talál csatornát).Ha mindenáron a pc – n akarod megjeleníteni az adókat (mert nincsen tv , vagy nem tudom,,,) – akkor a beltéri egységet (box) – elméletileg össze lehet kötni a ezzel a kártyával. Ehhez szükséges h a boxon legyen olyan pont (kimenet) ahol meg lehet fogni a jelet.

#4
Nyilvános

Igen, fogtam és direktbe rádugtam a koaxot. Boxom nincs mivel régi digis vagyok és a tv-be is csak egy darab koaxon keresztül jön a jel. A laptopot pl koleszba szeretném nézni a tv-t vagy ahová nem tudok magammal (vagy nem akarok) tv-t vinni. Létezik akkor olyan tuner kártya (vagy box) amire csak szimplán rádugom a koax kábelt és máris tudok tv-zni?

#5
Nyilvános

Tisztázni kellene h mit is szeretnél igazán ? Ugye a diginek van kábeles és műholdas rendszere , h melyik áll rendelkezésre a vétel helyén (kollégium) – azt én nem tudom. De csak ha “simán” a földi adásokat szeretnéd nézni akkor egy “mezei” dvb – t is megteszi , persze itt meg figyelembe kell venni a távolságot az adótoronytól.

#6
Nyilvános

Csak kábel jöhet szóba. A kollégiumba is csak fali aljzat van.

#7
Nyilvános

Az aljzaton mi van? Digi kábel egy helyen leszedve és szétosztva? Ezt mindenképpen tudni kellene. Azonkívül a dvb-c kütyük nem olcsók ám , ha csak nem külhonból szerzed be, mert általában egybe vannak a építve a műholdas elektronikával.

#8
Nyilvános

Ilyen helyeken (pl.kollégium , szálloda) kisközösségi hálozat van , és mint olyan valamiféle le/fel konvertálás transzponálassal oldják meg az ő álltaluk kiosztott csatornákat. Ez szinte mindig valemelyik amugy is erre a célra fentartot sávban helyezkedett el annó. Ma már ezt nem igazán tartják be. De mindegy a te szempontodból . Ebben esetben a lényeg az hogy ez tejessen normális analóg vhf/uhf sávut jelent , és mint ilyen , gond nélkül vennie kéne a tunerednek. Tehát más a gond .Szerintem valamiféle beállitási probléma lehet .

#9

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz