Lenovo B580 boot a második HDD-ről ?

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Üdv!
Az említett laptopban a DVD meghajtó helyére raktam az eredeti HDD-t, és egy SSD-t raktam az eredeti HDD helyére.
Minden jól működik , de a DVD helyén lévő HDD-ről nem tudok bootolni, a BIOS-ban meg se jelenik , ugyanakkor az SSD-ről indítva a rendszert , látja a HDD minden partícióját , lehet rá írni stb.
Itt írnak egy BIOS beállítást, de sajnos nekem így sem látszik a BIOS-ban a HDD.
Tud valaki megoldást arra , hogy tudjak választani, melyik meghajtón lévő rendszerről induljon a laptop? ( Persze nem arra gondolok, hogy fizikailag cserélgessem őket.)
 

4 válasz

Nyilvános

 Azt hiszem ezen gépeknél (lenovo) van valami gond (feltételezés) Hogy ezt most melyik elektronika csinálja a gépé vagy a kereté , ezt nem tudom. Az viszont tény h a biosban hol ott van , hol nincsen a hdd. Addig szoktam vele szórakozni amig egyszer csak megjelenik 😀 A beépítőket én a Vateráról szereztem be , semmi baj nem volt soha. Ha van lehetőséged próba egy másik laposban , ezzel kizárjuk a keret hibáját.
Túl sok mindent nem tudsz tenni ha azt akarod h kizárólag arról a lemezről induljon a rendszer ami most a dvd helyén van. Ez csak akkor fog menni ha a bios számára is látható. Azt viszont én nem néztem meg  , h a másik rendszer látja e akkor amikor a bios nem.
Talán még azt megnézheted (ha még eddig nem tetted) h a bootmanager (nálam f12) látja e a lemezt,,,,,,,

#1
Nyilvános

Köszönöm a választ!
Sajnos F12-ben sem látszik , de hogy még érdekesebb legyen , ha ott belépek a Lenovo Diagnostic – Quick Storage Device Test-be , ott már látszik , és tesztelhető mindkettő! (HDD és az SSD is)

#2
Nyilvános

Rakd át egy másik gépbe (adjunk neki 1 százalékot hátha,,,,, ő a hunyó). Ha ott jó akkor lehet tovább lépni (reset, fríssítés ,  alaphelyzet,,,,,) esetleg a support v gugli.

#3
Nyilvános

Köszönöm a választ! Már mindent végigcsináltam ( reset, BIOS frissítés , alaphelyzetbe állítás , google stb.). A keret előtte egy ASUS laptopban hibátlanul működött, beleértve a rendszerindítást is ! ( Itt sincs gond vele, csak nem lehet rendszert indítani róla ) Az érdekes, hogy míg a BIOS-ban nem látható a HDD, a laptop bekapcsolásakor a BIOS DOS-os felületén kilistázza mind a két meghajtót! Megpróbálom majd egy másik kerettel , már csak azt kellene tudni , melyik működne biztosan rendszerindításkor is?

#4

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz