Memória bővítés

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Adott egy Hewlett-Packard HP Compaq 6005 Pro SFF PC amiben eredetileg 4Gb ram volt. Most bővítettem 8Gb-ra, ám a Win7 nem látja a bővített mennyiséget. Viszont a Win10 igen. Hogyan lehetne rábírni a Win7-t a bővített mennyiség használatára ? A bővített ramok teljesen megegyeznek az eredetileg benne lévőkkel. Operációs rendszer Microsoft Windows 7 Home Premium 64 bit.

9 válasz

Nyilvános

Talán sikerül:
Parancssor (Windows billentyű+R), majd írd be “msconfig” és ENTER!
Rendszerindítás fül, majd Speciális beállítások, és vedd ki a pipát “Maximális memória” mezőből.

#1
Nyilvános

64 bites a 7?

#2
Nyilvános

Storno az előbbi , nem olvastam elég figyelmesen 😀

#3
Nyilvános

Sajnos a Windows billentyű+R) -s megoldás nem jött be, nem változott semmi. Ami még fura : A gépben alaplapi videó kártya van aminek memória mennyiségét biosban lehet állítani (auto, 256,128, stb) Mikor még 4gB- ram volt benne autóra volt állítva, levett a rendszer memóriábol 2×368 Mb-ot. Át állítottam a biosban256mb-ra , A windowsban viszont nem változott semmi, továbbra is a bios régi beállításai maradtak

#4
Nyilvános

Érdekes kis probléma. Az elmélet ugye az h amennyi látszik a biosban azt illő látni a rendszernek is. Az h a vga leharap egy keveset az rendben van. Hol nézed a mennyiséget? Gép – tulajdonságok (rendszer) vagy feladatkezelő – teljesítmény  – memória. Mennyit mutatnak? Talán érdemes lenne egy hardverinfoval is  megnézni az értéket.

#5
Nyilvános

Vezérlőpult/rendszer, de ugyan ezt az eredményt adja az Aida64, és az Everest is.
 

#6
Nyilvános

Ezt olvastad ? … kommentek is vannak

Unlock up to 64GB of RAM on 32-bit Windows With PAE Patch

#7
Nyilvános

A probléma megoldódott.Futtatás/msconfig/általános fülnél az indítási beállításokat át állítottam szelektívről általánosra. Következő újraindítás után már látja az összes ramot a Win7. Igaz a boot manager eltűnt, de azt készítettem újat. 🙂

#8
Nyilvános

Mondtam én h érdekes 😀 Ezzel én még soha nem találkoztam , sőt megpróbáltam előállítani (hajtott a kiváncsiság) – de nem sikerült reprodukálnom. A másik kérdés mit keresett az indítás ott? Lényeg az h rendben van.

#9

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz