Mi lehet a gond,ami miatt nincs hang a laptopomon?

+1
0
-1
Újranyitás
Nyilvános

Sziasztok!
Van egy ACER Aspire 5253 típusú laptopom. És arra lettünk figyelmesek,hogy egyszer szól a hangszóró,máskor pedig nem. Ha rácsatlakoztatunk külső hangszórót,vagy fülhallgatót,akkor működik,amíg csatlakoztatva van,aztán megszűnik a hang.
Elvittük egy számítógépszerelőhöz és megállapították hogy hangchippel van gond,amit ki is cseréltek 13 ezer Ft-ért. Raktak rá egy windows 8-at is. Aztán hazahoztuk a laptopot,és pár nap múlva kipróbáltuk,hát sajnos ismét nem volt hang. Akkor visszavittük hogy most akkor ez hogy is van,és javasolták hogy rakjuk rá a windows 7et,hátha csak a win8 nem tetszik neki. Na ráraktam a 7et,és 3szor leállítottam,majd bekapcsoltam,és volt hang,negyedjére már nincs. Jelenleg sincs. Nem tudom most mit csináljak. Garanciát nem adtak rá. Az eredeti driverek vannak rajta jelenleg is a gépen.
Mi lehet a gond? Szotfver vagy hardver? 
Köszönöm előre is!

6 válasz

Nyilvános

A legvalószínűbb hiba, hogy a külső hang csatlakozót sokszor használod, és-vagy rossz minőségű, és “nem bírja a strapát”. Nem a hangcsipet kellett volna cserélni / ha egyáltalán cserélték?/ hanem ezt a csatlakozót. Amikor bedugod a külső hallgatót, akkor leválasztja a belső hangszórót, és kihúzáskor nem kapcsolja vissza. Nem Windows hiba!

#1
Nyilvános

imgur-image
Az előttem szólóval értek egyett , ezen a képen láthatod miről van szó …

#2
Nyilvános

Teszteld egy külső hangsugárzóval a fejhallgató csatlakozón keresztül.Ha működik akkor bizony a csatlakozó nem érintkezik.Ha van kéznél kontakt spray akkor próbáld azzal.. Amúgy csatlakozó csere javasolt.

#3
Nyilvános

Sziasztok. Ha nem a csatlakozó a baj ,akkor nekem volt hasonló gondom. És a gyári ACER driver nem volt jó. Chipsett alapján töltöttem le az intel oldaláról drivert és az oldotta meg a problémát.  Persze ez nem biztos,hogy nálad is megoldja,de egy próbát megér,hátha nem kell forrasztgatnod. 😀

#4
Nyilvános

@Tom! Ha ezt elolvastad volna a kérdésben, akkor is írtad volna …..? “Ha rácsatlakoztatunk külső hangszórót,vagy fülhallgatót,akkor működik,amíg csatlakoztatva van”

#5
Nyilvános

Bocsánat,hogy nem válaszoltam! Időközben megoldódott a probléma. Nem jó driver volt a gépen,és azokat kellett lecserélni rajta. Ezután már tökéletesen működik 🙂

#6

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz