Mi lehet a hiba?

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, talán valaki tud segíteni. Vettem egy nekem új, (használt) gépet és bele egy új SSD-t:
Hatmagos AMD FX-6100 CPU (6 x 3.3 GHZ), Kingston Hyperx 8 GB DDR3 1866 MHZ RAM, Asrock 960GM-GS3 FX alaplap, Sapphire AMD R7 250 1 GB DDR5 videókártya, 500 GB HDD, DVD író, 600W tápellátás.
SSD: 120 gigás Kingston Hyperx Furry.
A gépben lévő 500 gigás vinyó mellé betettem az SSD-t, sikerült is felismertetni, működött is. A gond az volt, hogy az 500 gigás vinyón nem volt partíció, meg win 8.1 volt rajta, de én inkább win 7-et akarnék rá. Először is a sata portokban nem mindenütt akarta felismerni az SSD-t, de utána ez megoldódott, formázni kellett. Most úgy van, hogy a 0 portban van az SSD, az 1-esben a HDD, a 2-esben a DVD író.
Betettem a régi win 7 ultimate telepítőmet, amit a régi gépemen, és más gépeken is számtalanszor használtam, tökéletesen ment fel vele a rendszer. Nos, ez nem ismeri fel, hiába állítottam be a BOOT-ot, CD-DVD első helyre, próbálkozott pár másodpercig, majd indult a win 8.1.
Ezután próbáltam egy eredeti win 7 home-mal (laptophoz kapott hivatalos verzió), ezzel elindult a telepítő. Legyalultam a partíciót, csináltam két újat a HDD-re. Újraindítottam, lehúztam a HDD-t, hogy ne zavarjon be, legyalultam az SSD-t, csináltam egy partíciót, a win csinált mellé, ahogy szokott egy 100 megás rendszerre fenntartott helyet. Elindult a telepítés, kiválasztottam a nyelvet, telepítés…. 100%-ig elmegy, kiírja, hogy újraindítja a gépet, és befejezi a telepítést, de indításkor nem indul el a windows, próbálja, bejön a felirat, megjelennek a színes valamik, amikből összeállna a win 7 jele, majd lefagy és újraindul. (Írták feljebb, hogy le kell húzni az írót, de gondolom ez nem lehet gond, mert nem akarja automatikusan indítani a telepítést újraindításkor.) Amikor így újraindul kidobja, hogy új hardver, vagy szoftver van, válasszak hogyan indítson, csökkentett mód, normál, stb… Egyikkel sem indul a windows, szóval nincs befejezve a telepítés. Ha újra kezdem, ugyanezt csinálja, párszor megpróbáltam…
A BIOS-ban átállítottam AHCI-ra, ezt írták neten, hogy így kell az SSD-nél (korábban még nem volt SSD-m). Azt is írták, hogy a BIOS-ban le kell tiltani a floppy meghajtót, ha nincs benne, mert bezavarhat. (nincs benne, ezt is megcsináltam.) Írták, hogy BIOS frissítés kellhet, de elvileg a legfisebb van rajta: 1.40.
Ja, és kíváncsiságból megpróbáltam az eredeti HDD-re feltenni a win home-t, azt mondták, lehet hogy az írónak van baja, de gondolom nem, mert akkor eddig sem jutna el. Viszont a HDD-re is ugyanez volt, onnan sem indult a rendszer. A win home telepítő többször volt használva a laptopon, jónak kell lennie. Van ötlete esetleg valakinek? Köszönöm!

6 válasz

+1
+1
-1
Nyilvános

Passmark ramtest, sata kábelek cseréje (táp csatlakozó is) !
Milyen tápod van (a 600W csak egy matrica) ?
Amikor létrehozod az SSD-n a rendszer partíciót, mindig formázd le !
A többit jól csináltad …

#1
Nyilvános

A következőt javaslom maradjon csak az ssd és az író ha arról csinálod  , a gyalulást geparted – l csináld meg (akkor tuti h nem marad semmi a lemezen). Nézd meg a mi a jelenség. Ha hibás akkor ugyanezt hdd – re. Hiába van első helyen a dvd a boot sorrendben ha ott nem talál semmit akkor tovább lép a lemezre. Ha nincsen jó eredmény akkor talán még usb-ről is lehet próbálkozni,,,,, Ha semmi nem jött be akkor lehet az alkatrézsekkel próbálkozni.

#2
Nyilvános

Üdv! Ezt a konfigot így egyben vetted valakitől, vagy darabokból raktad össze?

1333 felett csak oc kezeli a memóriát egészen 1800-ig. Nem ott lehet a baj? (Gépkönyv szerint)
Procitámogatási lista is érdekes lehet.
http://www.asrock.com/mb/AMD/960GM-GS3%20FX/index.hu.asp?cat=CPU

#3
Nyilvános

Köszönöm! Holnap megpróbálkozok néhány dologgal. Ramtest volt, minden oké vele. Az SSD-n formáztam a partíciót, és úgy is próbáltam, hogy nem, de az eredmény ugyanaz volt. A táp 600 W nBase:
http://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/n-base/n-power-n600-p46413731/
A konfigot így vettem, nem én raktam össze, annyira sajnos nem értek hozzá. Ahogy megvettem volt rajta win 8.1 elindítottam, minden ment a rendszer látott mindent.
 

#4
+1
+1
-1
Nyilvános

http://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/n-base/n-power-n600-p46413731/#velemenyek
Olvasd el a véleményeket, szerintem tudni fogod mi lesz a hiba.

#5
Nyilvános

Megpróbáltam más kábellel, másik portban, de ugyanaz. Ha újrainduláskor csökkentett módot választok, kiír mindenféle dolgot, sorolja a könyvtárakat, fájlokat, ennél áll meg: windows\system32 \drivers \agp440.sys
A tápról olvastam, de azaz érdekes, hogy eredetileg a win 8.1 ment rajta, igaz nem sokat használtam.

#6

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz