Mi lehet a probléma az internet sebességével?

+1
+1
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok!
Tettem már fel korábban kérdést, de arra nem sikerült megoldást találni, valamint azt gondoltam, hogy sikerül megtalálnom, de végülis nem. 
Azzal a problémával állok szemben egy ideje, hogy össze vissza ugrál az internetem sebessége, valamint 2 gépen is mérve nem ugyanazt a sebességet adja. Azért kezdtem el foglalkozni vele, mert az elején, 5 percenként el is ment az internet és nem is jött vissza egészen a modem újraindításáig. Hívtam szerelőt, de megméregette és azt mondta, hogy nem tud mit csinálni, mert ő a laptopján rendes sebssséget mér, de a gépemen nem. 
Na most azóta már 100 lehetőséget kipróbáltam, jelenleg az a helyzet, hogy pár órája szereltem be egy új hálókártyát, mert azt gondoltam, hogy az alaplapi lan csatlakozó a hibás, de nem a hiba a még mindig fenn áll. Egyszerűen fele akkora sebességet mérek a gépen, mint mondjuk a wifi-re kapcsolódó laptopon, ha átdugom a modemből jövő kábelt a laptopba akkor ott is jó a sebesség, de ha vissza a gépbe akkor már nem. Valamint délután az asztali gépen jó volt a sebesség 40Mb/s körüli, azonban pl. torrent letöltésekor csak fele akkora sebességgel tölt, kb. 20 Mb-el. Most este már torrenten is és akárhol nézem nem megy feljebb 15Mb-nél. Ha most átdugom a laptopba a kábelt akkor azon 30 Mb körüli sebességet mérek.
Mindent próbáltam már… új lan kábel, új hálókártya, wifi kiiktatása, de semmivel nem változik. Valamint ha most este a wifi nélkül a modemből a kábelt a gépbe dugom, akkor az internet sebessége nem megy 6 Mb/s fölé sehogy sem.
Ha bárkinek bármilyen ötlete van akkor kérem ossza meg, mert már a falra mászok ettől!
Előre is köszönöm!
 

16 válasz

+1
+1
-1
Nyilvános

ISO-ból tiszta telepítés, meghajtó törlés (a szükséges mentés után). Csak azt formázza, amit kijelölsz, hogy oda telepítse (szóval jól nézd meg mit adsz meg neki).

#
+1
+1
-1
Nyilvános

Már az első problémád feltevéskor is írtam , de választ nem kaptam rá .A lényege az volt milyen módon érkezik a jel a végpontra? De szerintem a szolgáltatót is nyugodtan megnevezheted.

#1
Nyilvános

Hát kábelen jön az internet, tehát nem ADSL, nem tudom, hogy erre gondolsz-e. A szolgáltató egy kisebb vidéki, névszerint Rksz Kft., de valósznű, hogy nem náluk lehet a hiba, ha a másik gépembe dugva jó az internet.
 

#2
+1
+1
-1
Nyilvános

Azt is megírhatod, hogy mivel méred le az internet-sebességedet? Mekkora az előfizetésed szerinti sávszél? Ugyanazon a gépen próbáltál új rendszer alatt mérni (amiben tuti nincs esetleges “zavaró” tényező) – pl egy Linux live alatt? Most milyen rendszer fut?

#3
Nyilvános

Mértem a sebességet szelassavindex.hu-n, speedtest.com-on, valamint van feltelepítve cfosspeed program ami mutatja, hogy mennyivel töltök le. Az előfizetés szerinti sávszél Le: 50 Mbit/s Fel: 1 Mbit/s. Nem próbáltam más rendszer alatt, mert kb. egy hónapja telepítettem újra a Win7-et és gondosan ügyeltem rá, hogy ne kerüljön fel olyan program amiről nem tudom micsoda.

#4
+1
+1
-1
Nyilvános

Szerintem azt is kérdeztük már, hogy írd le, hogy a “modemnek” vagy más eszköznek, ami a rendszerbe van kötve, mi a típusa. Hátha segítene. Lehet az rossz, vagy nincs jól beállítva.
Ez lenne az?
MEGNEVEZÉS: Cable Link 50
LETÖLTÉSI SEBESSÉG: 50 Mbit/s
FELTÖLTÉSI SEBESSÉG: 1 Mbit/s
GARANTÁLT LETÖLTÉSI SEBESSÉG 0 Mbit/s
GARANTÁLT FELTÖLTÉSI SEBESSÉG 0 Mbit/s

#5
Nyilvános

A modem típusa Cisco EPC3208G, de nem tudom, hogy ezen lehetne bármi beállítást is végezni és elvileg a szerelő kint volt, megmérte és a modemmel nem volt gond, “elvileg”. Van még egy Tp-link WR740N, de ezzel sem kellene gond lenni, mert wifi-n keresztül jó a sebesség általában.
Igen ez a csodálatos csomag lenne az.

#6
Nyilvános

Amikor a sebességeket méred megy a torrent le vagy fel? Csináld már meg azt, hogy a modemből a lan kábelt rádugod a laptopra és mérsz egy sebességet a router kiiktatásával!
edit: Most olvasom, hogy ezt már próbáltad, és úgy jó a sebesség.

#7
Nyilvános

Nem megy a torrent, semmilyen program nem megy, amikor mérem a sebességet egyik gépen sem. Mindig megmérem úgy is, hogy átdugom a laptoba a router kiiktatásával, megcsinálom most is: asztalin 
letöltés: 17.66 Mbit/s
feltöltés: 1.01 Mbit/s
Laptopon router kiiktatásával: letöltés: 28.13 Mbit/s feltöltés: 1.12 Mb/s
Laptopon wifi-n: letöltés: 29.12 Mb/s feltöltés: 1.3 Mb/s
De sokszor van, hogy laptopon 40-45 wifin és anélkül is, de asztalin akkor is max 18-19.

#8
Nyilvános

Félénken kérdem, hogy nem a torrent veszi el a sávszélt időszakosan? Próbáld már ki, hogy a fel és letöltési sebességet bekorlátozod mondjuk le 1 Mbit fel 100 kbit. Egy próba, csak mert nincs garantált sebesség a szolgáltatásban. Hátha ilyen jellegű a gond….

#9
Nyilvános

Megpróbálom, de nem hiszem, hogy a torrent lenne a hiba, mert sosem megy egyik gépen sem olyankor, amikor méregetem az internetet. Valamint az egyik nap pl.: olyan volt, hogy a 40Mb körül töltöttem le Steam-en egy játékot, majd megállítottam és elkezdtem torrenten tölteni és ott csak 20mb-vel töltött, nem ment feljebb, majd ugyanezt elkezdtem tölteni a laptopon és természetesen 40Mb-vel töltött.

#10
Nyilvános

Valoszinuleg meg van a problema, kirprobaltam egy linux liveot es most arrol irok, ezen is csinaltam egy tesztet es 45 Mbit/s volt a sebesseg, szoval valoszinuleg a windowsal van a problema, lefrissitem Win10re aztan, ha akkor sem javul meg akkor ujrarakom az egeszet.

#11
Nyilvános

Előtte talán egy driverbooster, vagy valami hasonló progi is segíthetne.

#12
Nyilvános

Lefrissítettem Win10-re, de semmi változás nem történt, 22Mb letöltést mérek, Wifin pedig rögtön utána 47-et, szóval, ha más nincs csak az újratelepítés lehet megoldás.

#13
+1
+1
-1
Nyilvános

“Előtte talán egy driverbooster…” Nem kell ! Könnyen lehet, hogy épp driver okozza a bajt.
Legyen tiszta telepítés a win10 saját drivereivel, amihez kell, ahhoz pedig az eszközgyártó oldaláról letölteni a legfrissebbet.
Örülök, hogy a live Linux tanácsom hasznos volt.
 
 

#14
Nyilvános

Köszönöm a választ!
Ha a windows 10 helyreállítás menüjéből újratelepítem a windowst az adataim megtartásával de a programok törlésével az elég? Vagy iso-ból telepítsem újra és formázzam a meghajtót amin a rendszer van? Vagyis, ha azt választom, hogy minden adat törlődjön akkor ugye csak a rendszer meghajtőját formázza, a további (D; E;) meg hajtókat nem?!

#15

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz