MIert csinalja ezt az AsUS laptopom ?

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok!
 
A segitsegeteket szeretnem kerni valamiben .Nos az a problemam ,hogy van egy ASUS laptopom amelyen Windows 10 Pro x64 fut rajta ,idonkent a gep lefagy vagy mit csinal nemtudom pontosan .Nem reagal semmire se  a kep megal , kikell olyankor kapcsoljam a kikapcsolo gombal .Mar egyre gyakoribban jelentkezik ez a problema ,legyen akar filmnezes,zenehallgatas vagy csak egyszeruen  hasznalom gepet bongeszes stb .
Nem a ventilator er hozza valamihez  szerintem ,mert maskor igy simman fut ,nem zajos .Nemtudom driver hiba vagy talan valami mas lehet vele ,ebben kernek segitseget.
Az alabbi video  lathato (hallhato , a hangszorok a gep ket szelen van .)
https://youtu.be/JpGgGrkE91s

2 válasz

Nyilvános

Szia!
Jó lenne tudni a laptopod pontos típusát, ugyanis egy eszköz fagyását rengeteg dolog okozhatja. Néhány javaslat arra vonatkozóan, amit mindenképp meg kellene nézned: van szabad hely a rendszermeghajtón? Ami ennél is fontosabb: ha megnyitod a feladatkezelőt, mialatt végzed a megszokott tevékenységed a laptopon (filmet nézel, böngészel, stb.), milyen kihasználtságú a processzor, a merevlemez és a memória? Ha a három közül bármelyik 80-100%-os kihasználtsággal működik, a laptop használatát gyakorlatilag ellehetetleníti. Tehát először meg kellene állapítani, hogy mi a pontos típusa a laptopodnak, majd megnézni, hogy az alkatrészei mennyire számítanak elavultnak, esetleg produkálnak-e bármilyen hibát, értem ez alatt az indokolatlanul nagy kihasználtságot. A feladatkezelőt a Ctrl + Alt + Del gombok lenyomásával tudod előhívni, vagy az asztal bal alsó sarkában a Start menü ikonon jobb klikk, és kiválasztod a Feladatkezelő lehetőséget.

#1
Nyilvános

Szia
A laptop tipusa : Az aljan ezt irja Asus X553MA ahol irja ,hogy hol gyartottak , a tetejere meg ez van ragasztva   X553M Series .
 Itt egy link a laptoprol :
https://www.emag.hu/asus-laptop-intelr-pentiumr-quad-core-n3540-2-16ghz-es-processzorral-4gb-500gb-intelr-hd-graphics-free-dos-fekete-x553ma-xx402d/pd/DJ1WGMBBM/

Igy nez ki filmnezes kozbe a feladatkezelo:
https://kephost.com/image/B60a
Es igy a rendszer meghajto 
https://kephost.com/image/B60Z
Szerintem meg van hely a meghajton,nemtudom mi lehet a baj 🙁

#2

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz