Miért használja minden játék 90-99 % -on a processzort ?

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok ! Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek miért lehet a 90-99% -os CPU használat játék közben, ugyanazokkal a játékokkal, ami kb. eddig 30-45% között mozgott. Egy i5 -ös prociról van szó pontos típust nem tudok, mert a tesómé és most nem tudom megkérdezni tőle, végül is helyette teszem fel a kérdést, mert az Ő gépéről van szó, de szerintem mindegy, hogy milyen CPU, lényeg hogy most 3x annyi terhelést kap játékoknál, mint eddig. TeamViewerrel kapcsolódtam hozzá, kikapcsoltam neki az automatikusan induló programok közül ami nem kell, futtattam egy nod32 antivírust, töröltem a gépről olyan programokat, amik gyanúsak voltak. (legalábbis én nem ismertem őket 🙂  ) Más ötletem nincs. Ha tudtok légyszíves írjatok. Köszi !

10 válasz

+1
+1
-1
Nyilvános

Olvass rá erre a processzor sebezhetőség/ frissítés kérdésre a neten. Ha esetleg ez okozza a gondot akkor vagy elkellene távolítani a frissítést /ha kiderül melyik az/ vagy újrahúzni a windowst és letiltani a frissítéseket.
Persze nem biztos hogy igazam van de ez a dolog valós és lehet hogy ez kavar be.
Pl: https://24.hu/tech/2018/01/10/kinyirja-a-szamitogepeket-a-windows-uj-frissitese/amp/

#
Nyilvános

Nem értem mi a gond ha egy játék eddig terheli a processzort. Ha nem fagy a gép és jól megy a játék akkor én nem foglalkoznék ezzel…

#1
Nyilvános

Sajnos hibákat okoz, lagol, és ha a tesóm liveol, akkor az OBS -el együtt már használhatatlan.
Eddig minden hibamentes volt.

#2
+1
+1
-1
Nyilvános

Azért ez a “minden játék” eléggé tág fogalom. De induljunk ki ebből.
A leírtakból úgy tűnik, mintha a videó vezérlő viselkedése változott volna meg. Mondjuk valamit, amit eddig hardveresen elintézett, azt most nem teszi, ezért szoftveresen van megoldva, ezért gürcölhet a CPU.
Valahol ezen a vonalon keresgélj. GPU driver változás, valami GPU beállítás módosítása, stb.
(Gondolom érted, mintha egy média lejátszónál kikapcsolnád a HW támogatást. Látszólag ugyanúgy simán lejátszik mindent – csak éppen jóval nagyobb CPU terhelés mellett.)

#3
Nyilvános

Na haladunk a hibákkal.Eddig nem volt szó arról hogy a játékok akadnak.
Az alap hogy minden driver a helyén legyen és NE windowsos driverek legyenek fent hanem az eszközök gyártói driverei. Persze a DX vezérlők is fentlegyenek. A játék telepítésénél is fel kell rakni a játék DX vezérlőit.
A videókártyánál alull lehet állítani a részletességet, élsimítást stb. Vannak trükkök.
Egyébként mi az az “Eddig minden hibamentes volt”? Mit történt? Ha esetleg kifejtenéd és nem apránként adagolnád be akkor talán képbe lennénk!

#4
Nyilvános

Ennyi lenne : A CPU terhelés megnőtt a játékok maxon használják a processzort, legyen az bármilyen kis vagy nagy gépigényű játék, OBS -t már nem is lehet játék mellett használni, mert akkor már minden belassul, akad. Ha nem fut semmi, csak ugye a windows, akkor 3-5 % a terhelés.
Elvileg semmit nem változtatott tesóm semmilyen beállításon, sem biosban sem windowsban nem telepített és nem törölt semmi fontosat. A driverek a gyártó weboldaláról valók (chipset, VGA, audio, stb…)
KoLaMan megjegyzése nem rossz ötlet, de nem tudom mit kéne keresnem a vga beállításoknál (nem vagyok AMD párti 🙂  ) nem sértésből mondom. Hogy lehetne megnézni, hogy a VGA -ról CPU -ra lett terhelve valami ?
Mást nem tudok elmondani, csak hogy eddig jó volt. A minden játék alatt azt értem, hogy amik eddig simán mentek (például : PUBG, Planet Coaster tycoon, stb., de még a legalapabb játékok is megeszik a processzort.)
Tényleg olyan, mintha át lenne terhelve a videokártyáról a procira. Esetleg az integrált VGA -ra ?

#5
+1
+1
-1
Nyilvános

Esetleg az integrált VGA -ra ?
Ja, hogy van integrált GPU? És esetleg az megy? Nos – esetleg – ellenőrizni kéne.
Bocsi, de infó hiányában sajna nem tudok többet segíteni.
(És én meg nem vagyok NVIDIA párti – én sem sértésből mondom. De hogy jött ez ide??)
 

#6
+1
+1
-1
Nyilvános

Még egy tipp: A microsoft kiadott pár frissitést ami a processzorok hibáját /támadhatóság/ hivatott kiküszöbölni. Ez kikapcsolja egyes utasításait ami lassabb működést eredményezhet.
Tehát egy windows frissítés is lassulást okozhat.

#7
Nyilvános

KoLaMan és zsiga68 köszi megnézem.
Az AMD pártiság vagy nem pártiság onnan jön, hogy nem is az AMD VGA -k (Catalyst) beállításait, nem tudom ott mit kéne néznem, vagy állítanom stb.., nem használtam még. És igen integrált VGA, igazad van.
Kapott frissítést a windows nemrég, de akkor ezzel mit tegyek ? Állítsam vissza korábbira, vagy töröljek valamit ? Délután tudok csak ránézni a gépre, addig nem.

#8
Nyilvános

Köszönöm a válaszokat, talán most jó lesz. Malwarebytes Anti-Malware talált 5 fenyegetést a Hitman is talált valamit, ezeket töröltem, a windows frissítések ki voltak kapcsolva, ezt bekapcsoltam, frissített is. Ezek után Most úgy néz ki, hogy jó, legalábbis eddig.  🙂

#9

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz