Miért jön be ez a hiba kód windows 10-en? 0xc000000e

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok. Már 1x volt az öcsém gépén ugyan ez a hiba csak win tiszta telepítés segített és most megint csak úgy bekapcsolja a gépet azt előjön a 0xc000000e. Vagy valahogy javítható ez a probléma újratelepítés nélkül?

4 válasz

Nyilvános

Ha jól értelmez(t)em, akkor ez a hiba az MBR-el (Master Boot Record) kapcsolatos. Az MBR egy picike rész a winchestereden, ahová a Windows bejegyzéseket készít a BCD nevű rendszerbetöltő(jé)nek, ami végső soron magát a Windows-t bootolja/tölti be. Ha szerencséd van, akkor csak az MBR adatai kuszálódtak össze és/vagy az összekötő kábelt kell kicsit megmozgazni, esetleg oxid oxid eltávolítóval (pl. Kontakt60) kezelni a winyó és a kábel érintkezőit. Ha peched van, akkor a winyód haldoklik (én szerintem)

#1
Nyilvános
  • A/az Windows szoftver letöltéskor sérült, vagy telepítése nem fejeződött be.
  • Sérülés a Windows beállításjegyzékben egy nem régi Windows-szoftvertársítás módosítása miatt (telepítés vagy eltávolítás).
  • Vírus, vagy kártevő szoftver okozta azt a fertőzést, mely megrongálta a/az Windows fájlt, vagy a kapcsolódó Windows program fájlokat.
  • Egy másik program rosszindulatúan, vagy véletlenül törölte a/az Windows-kapcsolódó fájlokat.

Ezt a 4 okot találtam.
Vagyis:

  • Rossz a telepítőlemez. Töltsd le és írd ki újra, majd arról csinálj tiszta telepítést.
  • Összeszedtél valami vírust. Sajnos az ilyen módosításokat a vírusirtók nem tudják visszavonni.
  • Vagy HDD/kábel hiba, ahogy az előttem lévő leírta.
#2
Nyilvános

Szia!
Próbáld meg a telepítőlemezt behelyezni. Elindítva a “számítógép javítása”
Navigálj el a Parancssor-ig
Oda írd be:
bootrec. exe /fixmbr                     
bootrec.exe /fixboot
bootrec.exe /rebuildBcd
 
Ezt a 3 sort gépeld be,minden sor után ENTER. Majd köv. sorba exit
Aztán újraindítás,most már lemez nélkül. Ha a Windows “berántózsinórja” volt sérült,akkor ez megoldást hozhat.
 
 

#3
Nyilvános

Nekem a windows 10 telepitonel  csinalta mielott inditottam volna nem akarta bootolni .Vegul rajottem ,hogy a windows -os
Windows USB/DVD Download Tool hibazott hibazott nem jol keszitette el a telepitto lemezt.Ezutan a CDburner XP-t hasznaltam es egybol indult  a telepitto es egybol mukodott minden .
Windows USB/DVD Download Tool-nal meg sokszor lemezeket tett tonkre mert egy ideig irta azutan meg hibat jelzett es a lemeznek vege ,ha egyszer irt valamit ra .
Szoval en CD burner xp-t ajanlom az nem hibazik ,csak kivalasztod az iso fajl irasat nem allitassz semmit rajta csak egyszeruen irod es a vegen a lemezt kiadja ,azutan mar is mehet a telepites ! 🙂
Remelem segithettem 
 

#4

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz