Miért kapcsol be a webkamera?

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Üdv!
Az a problémám, hogy egyes weboldalakon(megbízható) azt veszem észre hogy bekapcsol a webcam, de ez csak Chrome alapú böngészőknél, tehát Opera Yandex Vivaldi stb. A jelenség azóta van mióta megjött az Anniversary update, kémprogram vagy ilyesmi teljesen kizárt mert tiszta telepítés és azonnal kipróbálva is ez történik, az adott oldalt hiába hagyom el, csak akkor kapcsol ki a webcam(rajta a kék led) ha bezárom a böngészőt!
A neten semmit nem találtam róla, igazából erre nem is tudom hogy kéne rákeresni, sehogy 😀 csak hátha tapasztalt valaki ilyet.
Ha a windows saját drivere viszi a camot akkor a fenti probléma nem következik be de az nekem nem jó mert nem tudom az “exposure” beállítást elérni mert nincs olyan!

10 válasz

Nyilvános

Gondolom olvastál az évfordulós frissítés utáni problémákról. Azt írják “milliószámra” haltak be kamerák (főképpen Logitec), meg egyéb gondokról is írnak, amiket részben az Ms beismert. Felteszem neked is ilyesmi gondod van. Mára (08.30.) ígértek egy javítást, várd meg, vélhetően azzal megjavul.
Más.
Írod “…de ez csak Chrome alapú böngészőknél, tehát Opera Yandex Vivaldi stb”.  Azt a betyár…, hány böngésző van nálad telepítve?

#1
Nyilvános

Hmm nem olvasgattam semmi ilyet, főleg mert nem az erősségem semmi idegen nyelv (sajnos), pont ezért is tettem fel itt ezt a kérdést, egyébként semmi frissítés nem jött 🙁
2 oka is van, hogy ennyi böngésző van fennt, az egyik mert sokat tesztelgetek rajtuk, a másik meg pont ezt a hibát nézegettem más böngészővel is, épp ezért jöttem rá 🙂

#2
Nyilvános

Hóvégére ígérték, gondolom a napokban csak történik valami. Na persze, nem biztos, hogy az megoldja majd a problémádat, elképzelhető, hogy más oka van nálad – majd kiderül.

#3
Nyilvános

Mondtam, hó vége: meg is jött.
Majd írd meg, hogy javult-e a helyzet.

#4
Nyilvános

Nem javult a helyzet 😀

#5
Nyilvános

Akkor sajna passz, talán próbálj keresni frissebb drivert a kamerához.
Azt gondolom, hogy a chrome alapú böngészők talán indításkor inicializálják a kamerát, és valamiért úgy marad, vagy valami ilyesmi.
Én akkor tapasztaltam ilyet, mikor ingyen játék miatt feltettem a Steam mellé az Uplay kliensét, és mikor azt elindítottam, folyamatosan ment a kamera. Egyszerűbb dolgom volt, mert csak simán kivágtam az Uplay klienst a francba és kész.

#6
Nyilvános

Sajnos hiába, próbáltam már több drivert is, most pl beléptem az nCore -ra és bekapcsolt, de valamelyik böngészőnél elég ha belépek a beállításaiba és máris bekapcsol, egyébként a skype indításánál is felvillan 1-2 másodpercre de nem marad úgy, ezt a büdös rohadt M$-t…. mi a f@szé kell ennyire buherálni és elbaszni a kompatibilitást, de legalább a szemét saját illesztőjükben lenne exposure beállítás, ugyanis nekem azt lejjebb kell vennem mert különben eléggé akadozik(nem mai darab de mint írtam az Anníversary update előtt semmi baja nem volt, tuti direkt csinálják a rohadékok), tudom 2 másodperc alatt le lehet tiltani az eszközkezelőben és ha akarom használni engedélyezem, de ettől még agyilag felbosszant 😀

#7
Nyilvános

Szerintem próbáld higgadtabban nézni a dolgot, pláne, hogy írod, nem mai darab, vagyis vélhetően a hozzá valóban passzoló driver (amiben van exposure) szintén elavult lehet.
Ez, mióta a windows létezik, mindig is így volt, csak régebben ez nem volt ennyire hangsúlyos. Ahogy jöttek újabb, és újabb windows verziók, mindig igyekeztek házon belül (tehát saját laborban készített alap driverekkel) megfelelni egyrészt a régebbi perifériák örökségének, másrészt támogatni az egyre több, és egyre újabb technológiákat használó, és egyre gyorsabban változó perifériákat – mindezt úgy, hogy közben magában a Windowsban is többször változott a driverek kezelése.
Aki azt gondolja, hogy ez magától értetődő és nem nagy ügy – az nagyon nagyot téved.
Minden esetben, amikor egy új windows verzió készül, minden eszköz/periféria gyártó jó előre (még bőven a béták előtt) megkapja az új driver-környezet dokumentációját, és a szükséges API-kat. Az Ms legtöbb esetben mindössze az alapvető működést biztosító (de stabil) drivereket tudja adni (ez sem semmi, pl. a véletlen bedugott tizenvalahány éves, még USB 1-es PCTV dekóderemhez lazán telepítette a win10-el együtt a kép-, és hangdrivert is – és kifogástalanul működött!). Nagyon sok esetben alapvetően azon múlik, hogy mennyire szabványos az adott eszköz. Ha egy eszköz nem az (mert pl. eladható új, jobb funkciót erőltettek bele, és ezt driver szinten kezelték le), akkor az tutira nem fog helyesen működni – hacsak a gyártó nem ad ki hozzá új drivert. Márpedig a gyártó szereti csak az újabb cuccait támogatni, és nem csak azért, hogy dobd ki a régit, hanem a szellemi erőforrással is spórol így. De ettől függetlenül mindenki elvárja, és természetesnek veszi, hogy az Ms gondoskodjon róla, hogy mindig minden mindenhol működjön.
Driver környezet változhat frissítések alkalmával is (ha nem is alapjaiban). Nem öncélúan, hanem fejlesztés, új támogatás, modernizálás miatt. Ilyenkor történhet hiba is, de az is, hogy a nem éppen szabványos driverek lesznek működésképtelenek. Hogy adott esetben melyik helyzet áll fenn (mint jelenleg a sok, főképpen Logitech kamerák esetében) – azt csak ezen a téren komoly és mély szaktudással bíró ember tippelheti meg (én biztosan nem, de számomra sokat mond azért, hogy a fókuszomban lévő, és kamerás, és évfordulós frissítésen átesett, cirka 25-30 gép közül egynél sem jelentkezik a hiba).
Szóval, lehet büdös rohadt MS-ezni – csak nem érdemes. És nem is illő, ha valaki nincs minden ismeret, és tény birtokában.
Ps.: próbálom ugyan az Ms-fan renomémat rombolni, de szerintem most megint egy jó masszív oszlopot emeltem neki…
 

#8
Nyilvános

Én értem hogy te mit próbálsz megértetni velem de sajnos nem fog sikerülni, kinek sok kinek nem de közel 10 éve nyomom napi szinten a PC-t, de ezeket a dolgaikat az MS-nek nem fogom megérteni, de ha egy programozó vagy fejlesztő vagy bánom is én ki mondja akkor sem! Ha egyszer valami működött akkor annak működnie is kéne ugyanabban a rendszerben, hiába itt jönnek mennek a buta Build számok, azt is értem hogy az újabb cuccokhoz optimalizálják az illesztőket stb, de akkor kérdem én mi a retkes f…rt nem lehet az úgymond “Legacy” kompatibilitást meghagyni régebbi illesztőkkel, nem mintha nem férne el a mérete miatt ami van hogy csak pár 100 KB-os illesztőfájlok 😀
Egyébként azt még észre vettem ha unintallálom a PPAPI Flash playert(ami ugye a chrome alapúakhoz való) akkor nem jelentkezik a probléma, kipróbáltam már a 23-as BETA verziót is hátha jól lesz, de nem lett az tehát nem hinném a Flash sara ez, inkább az hogy a Rendszer szarul kezeli a webkamerával karöltve….vagy mittomén 😀

#9
Nyilvános

Sem téríteni, sem befolyásolni nem akartalak, mindössze arra mutattam rá, miszerint úgy formálsz véleményt, hogy közel sem vagy birtokában a szükséges ismereteknek (ahogyan én sem, de legalább tudom, hogy mit nem tudok).
Amit pedig írtam fentebb (de minek), az az első szótól az utósóig pusztán tények (és nem találgatások) közlése volt, nem vélemény.

#10

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz