Miért korlátozott a wifi kapcsolatom?

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok!
Az őrület határára jutottam a nemrég vásárolt laptopommal és routeremmel. Jelenleg egy ősrégi lapiról írok, ehhez van ethernet csatlakozó így tudok szélessávú adslen netezni (5mbps), de nem ez a célom. A célom hogy a családi házunkban az összes teló, tablet net elérhető legyen. Ez működött is valami csoda folytán 14 kerek napig, aztán egyszer magától szűnt meg érthetetlenül, majd megint működött pár napot (3) és egy hirtelen áramszünet folytán vált korlátozottá a jel, azonban azóta nem jött vissza. Eon volt a hibás, csak úgy elszállt 1 percre minden. Csak azért próbálkozom újra és újra, mert az elején kisebb próbálozások után, de működött minden 2 hétig. Routert cserélni blokk hiányában nem tudtam, mert nem is számítottam ilyen fennakadásra.
A routerem programjában szép webes felületen belépve ahogy ők írták a hibaelhárításnál, változtattam csatornákat, visszaállítottam és generáltam MAC ot. Semmi. Ami az elején fura volt, hogy USA-t adott meg régiónak, de azt mindig magyarra állítottam (mielőtt probléma lett volna nem néztem hogy volt).
A routert többször quick setup-ban újratettem, régen dinamikusnak ismerte fel, most valamiért statikusnak, ám ehhez nem áll rendelkezésemre minden adat. A jelszó, felhasználónév többször lett ellenőrzive. A tűzfal, a hálózati letiltást engedélyezést többször próbáltam. Kitöröltem, reseteltem routert, modemet.  Kábeleket ki-be, de semmi. Beállításoknál a laptopon ellenőriztem repülős mód stb. Jelenleg nincs kézzel fogható ötletem és segítségem… gondoltam veszek új modemet és routert, vagy új gépet? új oprendszert? pfff…. Öcsém kint él, ő jó szakember, lefotóztam neki a beállításokat, szerinte minden ok, látszatra. Ő a statikust javasolta, de az adatokat nem tudom kitölteni amiket kér.
Internet szolgáltató: Vidanet Tata (helyileg Dunaalmáson vagyok)
Modem: régi Tcomos adsl modem DSL-360R
Router: TP-LINK TL-WR720N 150Mbps
Notebook: Dell Inspiron 3531 (nincsen rajta csak Usb)
Oprendszer  windows 8
Ti vagytok az utolsó reményem, hogyan csináljam szépen sorba, hogy átlátható legyen mi működik és mi nem. Ahogy néztem a válaszaitokat még driver frissítést nem csináltam és csak 5 csatornát próbáltam ki, lehet a 6. jó lett volna ? Január 5-re vagyok kiírva a kisfiammal, már sok időm és erőm nem maradt ezzel foglalkozni, de szeretném a fiúknak még elrendezni ezt valahogy.
Minden tanácsnak örülök!
További kellemes ünnepeket és BÚÉK!
 
Anett

7 válasz

Nyilvános

Mivel a vezetékes csatlakozás rendben van (bár az nem derült ki h vezetékes részt a modemből vagy a routerből nyered , de lehet h ez most lényegtelen is) –  így minden bizonnyal a tp-link a hunyó. Valószínűleg meghibásodott Mivel a jelért (wifi) ő a felelős mindenképpen egy cserét ki kellene próbálni. Éppen most raktam fel én is egy hasonlót (TL-WR841N,picivel többet tud) – kivettem a fiókból még a port sem fújtam le róla , összekapcsoltam a másikkal és működik minden állítgatás nélkül (wlan szempontból amúgy sincsen olyan sok) -. Azt azért nézd meg h a mode:11 bgn mixed legyen.

#1
Nyilvános

A vidanetnél ne statikusra állítsd, az nem jó, dinamikus legyen. A vidanet tud érdekes dolgokat produkálni, én is vidanetes vagyok. Próbáld úgy ami nálam működött, resetelj mindent, majd hívd a vidanetet, hogy küldjenek egy beállítás frissítést a modemjükre, de közben minden legyen összedugva, valószínű a vidanetes router újra fog indúlni magától, ezek után a TP-link routeren futtasd a beállítás varázslót 🙂 nálam így lett jó. Ez hogy jön a vidanethez? “Modem: régi Tcomos adsl modem DSL-360R” szerintem ez lesz a baj, a vidanet teljesem más modemet használ. Nálam a vidanetes modem: Arris TM822, ezt ők adják.

#2
Nyilvános

 @szemesi69 – ott van a net a lakásban “,,,,  tudok szélessávú adslen netezni (5mbps),,,,,” – valószínűleg át is adja a routernek (erről könnyen meg lehet győződni, csak rá kell dugni a gépet). Bár még ott a kérdés h honnan megy a net ? Véleményem szerint itt a modem nem lehet hibás , főleg akkor ha még a jelet is továbbítja.

#3
Nyilvános

Nálam ilyen akkor volt, amikor a vidanetnél volt hálózati hiba, olyankor írta, hogy  korlátozott a hálózat, vagy amikor a Tp-linkem adaptere haldoklott, másik adapterrel megjavult. De inkább lecseréltem. Viszont akkor sem értem, minek a vidanetes hálózatba egy T-komos modem? Azt sem írta, hogy lenne vidanetes modemje, de ugye minden szolgáltató ad egy saját modemet alapba, ahhoz csatlakoztatjuk a saját ruterünk vagy modemet, ha több berendezést használunk.

#4
Nyilvános

Még egy kérdés felvetődött bennem – ez a sebesség amit írtál , az mért vagy csak a feltételezett 5 mega? Mert ha már az “alap netnek” a sebessége kicsi (pl. 1-2 mega)  – akkor szegény wifi már alig használható és akkor már más a leányzó fekvése 🙂

#5
Nyilvános

Sziasztok, köszönöm a gyors válaszokat! Régen Tonline-nál volt a netem (talán 10 éve is van), ők ingyen adták a modemet anno. Közben váltott a tesóm Btel-re ami megszűnt (gondolom olcsóbb volt), és őket vette át a Vidanet (az egész faluban senki másnak nem szolgáltat csak nekem), de minden felszerelés továbbra is t-online-os még a kint futó vezetéket is ők szervizelik, tehát csak névleg vidanet. Mivel a tv/telefon más módon működik, ezért csak a netet veszem tőlük. Modemet nem adnak (azt mondták vegyem meg), de kijöttek és azt mondták minden tökéletesen megy (és a beállításokat is frissítették) tehát elvileg a modem tényleg kilőve, a régi gépem a net nem a routeren kereszül megy, úgy is próbáltam hogy felteszem a régi lapira, de nem sikerült soha, mert azt írta az általam megadott hálózati jelszó v. felhasználónév hibás, azonban ez az új gépnél nem volt probléma. Írtam a TP-link technical support-jának is, de mire válaszoltak addigra megjavult minden, ők sem írtak egyebet, mint a kézikönyv. Én sem látok egyelőre más megoldást a router cserénél, és tanulópénz hogy legközelebb őrizzem meg a blokkot… Az 5 Mbps sebességet teszteltem, és ok, de mikor működött az egész házban max volt a jel és tökéletesen futott minden, szerencsére ezzel nem volt gond, pedig egyszerre 5-en is wifiztünk. Talán a sorrenddel csinálok valalmit rosszul, nem tudom. Hiszen már az új lapit újra is raktam, hogy újra a gyári beállítások legyenek érvényben és újratelepítettem a routert is, próbálok tiszta lappal indulni.

#6
Nyilvános

Sziasztok!
 
Ismét “csoda” történt! Egy hét kényszerpihenő után, most minden úgy működik mintha semmi gond nem lett volna. Hozzá sem nyúltam semmihez, csak bedugtam a routert :-D. Köszönöm még egyszer a sok segítséget, remélem így marad minden és igyekszem azért az eszközökön újítani, hogy ne is forduljon elő többet!

#7

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz