Miért nem indul a word ha az asztalon lévő ikonra kattintok?

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Win 10 alá telepítettem az office-t (ami eddig simán ment a win 8.1 alatt), és láss csodát, ha kiküldöm asztalra vagy tálcára, esetleg csempére, akkor bizony kattintásra hiba üzivel kilép. Az üzenet: “A word nem indítható (24)” Röviden ennyit ír és aztán kilép. Ha viszont a start menüből indítom, akkor “indítás rendszergazdaként” indítással, simán indul. Próbáltam a kompatibilitási probléma megoldást, de nem talál problémát. Fogalmam sincs, hogy miért nem indul ikonra kattintva. Van valakinek ötlete?

6 válasz

Nyilvános

Ikon -> Jobb gomb -> Futtatás Rendszergazdaként ?

#1
Nyilvános

Ez nem kompatibilitási inkább csak rendszergazda jogosultság hiányának a  problémája.
Inditsad menűből rendszergazdaként, azután amikor megy rögzitsed a tálcára, “elvileg” ez megoldja.
 

#2
Nyilvános

Valami nem kerek ott, vagy a Win10, vagy az Office telepítése körül.
Normális esetben semmiféle kompatibilitási, rendszergazdai mókolás nem kell az indításhoz, se a startmenüből, se az asztalról indítva.
Mit takar az, hogy “ha kiküldöm asztalra”? Telepítés után a telepítési könyvtárban vannak az indító ikonok, ezeket lehet az asztalra kitenni (jobb klikk az ikonra, és send to destop – küldés az asztalra). Ha így csináltad, nem tudom… Kevés az infó, hogy tippeljek.

#3
Nyilvános

Kedves KoLaMan!
Pontosan ezt csináltam ahogy leírtad és mégsem jó!
A win10, a Microsoft oldaláról van és a legújabb, az Office jogtiszta és eddig win 8.1 alatt futott hibátlanul. Nekem alapból a Win10 a gyanús. mert már a Total Commanderem sem működik úgy ahogy kéne, (nem lehet létrehozni vele mappákat, mert hibaüzenetet ír vissza, hogy a mappa nem hozható létre.) Kénytelen voltam egy portable verziót futtatni, ami viszont minden gond nélkül teszi a dolgát. Jelzem a telepített verzió gond nélkül fut Win 8.1 alatt, csak a win10 alatt problémás.

#4
Nyilvános

Nekem pedig most már a Win10 telepítés a gyanús. Ilyesfajta gondokkal akkor találkoztam ha jogosultsági problémák merültek fel.
Mondjuk telepítek valamit, aztán később egy másik fiókkal belépve akarom használni, vagy már eleve a Win10-be egy másik fiókkal lépek be, aminek esetleg korlátozva vannak a jogai, vagy egy régebbi mentésből való file-ok lettek direkt módon visszamásolva a régebbi jogosultságokkal, stb. Se az Office, se a TC esetében nem normális ez a jelenség.
Próbáld meg a következőt.
Töröld az Office-t, és a TC-t
Hozz létre egy új, rendszergazdai fiókot (nem kell Live fiókos, jó lesz szimpla offline is).
Lépj be ezzel az új fiókkal. (ekkor persze az alapbeállítások lesznek megint, de legalább nem kell újra telepíteni a Win-t.)
Telepítsd ismét az Office, és TC programokat.
Ha így sem OK, akkor valami gáz van a Win10 telepítésével, és javítás, vagy újra telepítés kell.
 

#5
Nyilvános

Nem biztos, hogy ez megoldás a problémára, de egy próbát megér újra telepítés előtt.
http://pcworld.hu/szoftver/igy-javitjak-a-windows-10-et-a-profik.html

#6

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz