Miért nem megy a 10-en az ami a 7-en müxik ?!

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Nagyon furmányos problémába szaladtam bele a minap. Ram bővités volt a feladat , és ez meg is történt , ( 4GB-ről 8GB-ra) Innentől az addig jól( !? 😉 ) működő Horizont go (UPC tv-s alkalmazása)  bemondta az unalmast. Előszőr eszembe sem jutott hogy ennek a ramokhoz köze lehet , mivel az addigi 4x 1 GB helyett 4x 2GB került be , és tök egyforma párba válogatott ramok. De minekutána mindent átnézve , és az ugyanezen a gépen futó 7-es is ellenőrizve , ( a 7-en minden rendben müxik) vadultam meg , és raktam vissza a 4 db 1 GB ramot. És láss csodát igy minden jó mint régen. Ezután még egy ellenőrzésképpen , a slottokba a 2GB-ekből került kettő , és igy is működik . Azt mondanom sem kell , ezek a műveletek a 7-es működését egyálltalában nem befolyásolták. Ott a H.Go mindvégig müködött az összes variációban.
Konklúzió : A 10-es valamiért nem szereti ha 4GB-ről 8GB-ra van bővitve , és a 7-es ezt lese sz@rja …. 🙁  Én még ilyen képtelenséget nem láttam. Ám lehet hogy valamilyen beállitási probléma van , de HOL ?!
A gép adatai : Fujitsu Siemens D2811-A1
 CPU típusa: DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333)
Ramok: Kingston 2G-UDIMM 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) ebből 4 DB
Videókártya: NVIDIA GeForce GT 220 (512 MB)
Oprendszer : Windows 10 Pro / Windows 7 Pro
 
Ui: Amugy ez a jelenség egy a fent leirthoz egy nagyon hasonló másik gép esetében is megtörtént. Ott is ram bővités után leállt a H,Go. Ott is 10-es fut , de nincs másik oprendszer. 😉

5 válasz

Nyilvános

Pontosítanék a fogalmazáson:
“A 10-es valamiért nem szereti ha 4GB-ről 8GB-ra van bővitve ” helyett azt mondanám:
A Horizon Go valamiért nem szereti ha a Win10 4GB-ról 8GB-ra van bővítve. Az összes Win NAGYON szereti, ha 4GB-ról 8GB-ra van bővítve.
Feltételezem, hogy próbaképp egy HGO uninstall-install megvolt. Nem igazán van ötletem, hacsak nem az, hogy a UPC-t kellene megkérdezni.

#1
Nyilvános

Én is jártam így egy tv kártyával még évekkel ezelőtt.Több memória esetén egyszerűen nem indult. Megoldás nem volt.

#2
Nyilvános

Köszi a reakciót , nekem is volt hasonló , de ott a lapozó fájl méretének növelésével megoldodott a probléma. Itt ez fel sem merülhet , hisz’ ssd a meghajtó …

#3
Nyilvános

Na , de azért vallásos vagyok , és megpróbáltam a lapozófájlt a “gyári” ajánlás szerintire állitva is …semmi sem változott 🙁

#4
Nyilvános

Ha érdekel valakit itt a furmányos RAM bővitési herce-hurca vége….amugy valójában megoldás nem illtve csak félig-meddig született. Tehát inkább csak azért irom le a végső tapasztalataimat , hogy hátha ebből valaki épűlhet vagy meguszhatja ezt a szerencsétlenkedést. Az is benne van a pixisben , hogy egy nálunk okosabb szakmabeli , ötletet kap , és megoldja ezt a képtelen problémát . 😉
Tehát ; Utolsó húzásként egy friss particiót csináltam az egyik hdd-re , és arra egy szűztelepitést hajtottam végre.(Win10pro) Hagytam mindent “gyári” beállitásokban , és csupán egy Firefoxot telepitettem. Ennek része a Silverliht . Ennek utána az IE-re telepitettem ugyancsak a Silverlight-ot .
Láss csodát !! Mind a két böngésző “hozta” gond nélkül a Horizont Go-t !! A gép ugyan az mint a fentebb leirtak , benne a 8 GB RAM !!
Konkluzió : Ha bővitesz (RAM-ot) , akkor újra kell telepiteni a w.10-est ?! Már ha a H.Go-t használod , vagy a Silverliht-ot ?! Nem tudom , de ezek az “eredmények” ….Remélem ez segit másoknak hogy ne szaladjanak bele ebbe cirkuszba…és abba is egy kicsit , hogy indittatást kap valaki hogy tovább nyomozzon.

#5

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz