Miért nem tudok belemenni a BIOS-ba?

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok
!Nekem egy AsRock B85M Pro4 alaplapom van.Az érdekelne,hogy tudnátok-e nekem segíteni?Olyan gondom van,hogy nem enged a BIOS-ba,csak akkor,ha leállítom,áramtalanítom,majd lehúzom a kábelt azSSD-ről,újraindítás,majd a Del megnyomására benne vagyok.Sikerült UEFI módban feltelepíteni a Win-t,de akkor sem.Sőt most már olyat csinál,mintha BIOS Update-ot adtam volna neki,(pedig nem)mivel a fentebb leírt dolgok után új dátumot kér DOS-ban.Ilyenkor mi van?Sőt az asztal jobb sarkán azt írja ki,hogy:”Nem megfelelő a biztonságos rendszerindítás konfigurációja Build 9600″.

9 válasz

Nyilvános

Valószínüleg azért nem tudsz bemenni, mert be van kapcsolva a fastboot mode.

#1
Nyilvános

Köszönöm a válaszodat,de szerintem nincs bekapcsolva,mert a Wndows telepítésekor ügyeltem rá,hogy ne legyen engedélyzve a Fast Boot,mert azt olvastam,hogy ha UEFI módban szeretnék telepíteni,akkor az feltétlenül le kell,hogy legyen tiltva.Talán a telepítés végeztével lehet rajta variálni,de mint olvastam pl.az “Ultra Fast Boot”engedélyezésére sem történik semmi érdemleges változás.

#2
Nyilvános

Nekem is hasonló hibám volt asrock alaplappal ott a hd7770-es kari okozta. kifagyott a bios ha be akartam lépni. Nem értek hozzá de valami olyasmi bios frissítés kellett volna ami a stream-es vezérléssel kapcsolatos. Kaptam egy asus lapot azzal nem jelentkezett a hiba. 

#3
Nyilvános

Reseteld le a biost , ne tegyél semmilyen rendszert a lemezre (gyaluld le) – és így nézd meg mi a jelenség. Az uefi telepítést nyugodtan kihagyhatod , amennyiben nincsen rá égető szükséged.

#4
Nyilvános

Ezek szerint újra kell telepíteni a Windowst is,ha visszaállítom a gyári BIOS értékeket.
 

#5
+1
+1
-1
Nyilvános

Rátettem a PS2-es billentyűzetet,és már benne is vagyok.Nem semmi…….
Hát,hogy őszinte legyek erre nem gondoltam.
Most már ezzel bele lehet menni,és variálni.Mondjuk olyan túl sokat abszolút nem áll szándékomban,-mert minek?-de a “Secure Boot”-ra kíváncsi vagyok,hogyan is van beállítva az asztal jobb alsó sarkában levő vízjel miatt.

#6
Nyilvános

Van ilyen , ez akkor szokott előfordulni amikor a biosban nincsen beállítva az a funkció h az usb csatlakozó rendszer nélkül is éljen (feszültség) , ebben az esetben a jelző fény nem világít a bill. – így lehet észre venni.
 

#7
Nyilvános

Ez idáig minden OK,csakhogy az én vezeték nélküli billentyűzetemen semmilyen erre utaló jel(fény)nincs.
Azon gondolkodom,hogy visszatérek a vezetékesre -sőt biztos-,mert ezzel csak szívás van.
 

#8
Nyilvános

Sikerült eltüntetnem a vízjelet,csak most már azt szeretném,ha aktív lenne az “Ultra Fast Boot”funkció is.Ha arra állítom és következő indítás így történik,akkor egy szürke képernyő,két sípolás kíséretében,és VGA kártyára hivatkozás jelenik meg.Ha a telpítő lemezenen lévő “A-Tuning”-ot futtatom,akkor is a a kártyára hivatkozik.Rosszul lennének beállítva a dolgok a BIOS-ban?

#9

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz