Miként tarhatnám meg a W7 megszokott "Start menüjét" a W10-ben

+1
0
-1
Megoldatlan
Nyilvános

Üdv Mindenkinek!
A következő kérdésem lenne: Idősebb felhasználó vagyok, aki XP és W7-en “szocializálódott”. Egy átlagos felhasználónál kicsit többet tudok, de ezek a “tudás” sémák a W7-re vonatkoznak. Ott mindenben eligazodom. Amiért nem frissítettem W10-re az az, hogy egyszerűen úgy érzem magam rajta mintha egy másik bolygón lennék. Egy hasonló korú ismerősöm idős korára vett egy laptopot W10-el sokszor kéri a segítségemet, de sokszor hosszú percekbe kerül, amíg bizonyos dolgokat megtalálok – pl. eszközkezelő stb. Tudom, hogy W10 felületét “Start menüjét” lehet W7-síteni, de igazán jó, közepes tudású felhasználó számra nem találok megfelelő magyar nyelvű leírást arra, miként kellene ezt megoldani. Abban kérném a segítségeteket, hogy valami használható leírást, metodikát tudnátok-e erre adni. Lehet, hogy az oldalon van ilyen csak nem találtam meg.
Előre is köszönöm a segítséget. (ha van rá időtök)

6 válasz

Nyilvános

Itt egy cikk ami többek között elnavigál a Classic shell letöltéséhez amivel elérhetővé válik a hagyományoshoz hasonló startmenü.
http://www.pcsuli.eu/index.php/2016/03/18/klasszikus-start-menu-windows-8-8-1-10-alatt
De egyébként a W10 start ikonra jobb klikk és az ott megnyíló ablakban az Eszközkezelő, a Vezérlőpult, a Feladatkezelő, és még sok más egyéb is elérhető. Valamint a keresőbe beírva a kívánt dolgot, minden megtalálható.

#
Nyilvános

Köszönöm a linket! 2x, 3x ültem le elé  – a “keresőbe beírást” alkalmaztam, de hosszadalmasnak tűnt. A jobb klikk pedig nem jutott eszembe, nem ugrott be annyira idegen volt az egész. Hiába egy bizonyos kor után az ember nehezen viseli a változást.

#1
Nyilvános

A megoldás a Classic Shell, elérhető belőle az új menü i,s és van magyar nyelvi file, és frissít, stb.

#2
Nyilvános

Magyar nyelv (ami ugye a beállítás menüt érinti inkább) beállítása azért kívánhat egy kis útmutatást. Tehát miután fel lett telepítve a Classic Shell jobb klikk a start ikonra, és válasszuk a Beállításokat. Majd a Show all settings négyzetbe tegyük be a pipát. Ezt követően válasszuk a Language pontot, a megnyíló ablakban keressük meg a magyar nyelvet és kattintsunk rá, ezután kattintsunk a Click here to install it. feliratra. Ezt követően OK gombra kattintsunk. Hogy az új nyelvi beállítás érvénybe lépjen annak legegyszerűbb módja (szerintem) ha csinálunk egy Kijelentkezést majd a bejelentkezést követően már magyarul fog megjelenni a Classic Shell beállítási menüje.

#3
Nyilvános

Talán még említést érdemel a stardock start10 is. Nem tudom melyik a jobb vagy egyszerűbb. Igaz h ez 5 euró , de azért lehet ettől jóval olcsóbban is beszerezni,,,,, 😀

#4
Nyilvános

Ezzel is tennék ehy próbát:
http://www.startmenux.com/index.html 
A célra a freeware verzió is tökéletesen megfelel.

#5

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz