Mikrofon probléma

+1
0
-1
Újranyitás
Nyilvános

 Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Hp Pavilion DV6700 Win 10-es Op. rendszerrel. Minden szép minden jó csak a mikrofon nagyon gyenge. Minden alap beállítást felhúztam max-ra sőt most egy külsős analóg csatlakozós mikrofont használok nála. De szinte nulla a jel. Mikor friss telepítés után közvetlen fel raktam a skypot aránylag használható volt a jelszint. De miután a windows túl volt minden frissítésen utána az a kevés jelszint ami volt az is elkopott 🙂 Most a külsős mikrofont használva és ha elég közelről beszélek akkor éppen hallanak a vonal másik felén de azért ez nem az igazi. 
Tehát ha valakinek van ötlete hogy mi az amit lehetne tenni a jelszint javítása érdekében az ossza meg velem is 🙂
Gondoltam valami szoftveres javításra de nem találtam konkrét ilyen jellegű progit. Elektronikus külön álló erősítőt nem akarnák alkalmazni mivel egy laptopnál valahogy nagyon hülyén nézne ki. 
Segítségeteket előre is köszönöm.

3 válasz

Nyilvános

Meg sem próbálok a HP honlapján utánanézni ( a szoftveres támogatásuk -beleértve a honlapjuk használatát- híresen vacak), de máshonnan informálódva mintha kissé régi darab lenne ez a laptop a Windows 10-hez. Vagy tévedek?
Ha úgy van ahogy gondolom, akkor erre a laptopra nem kellene eröltetni a Win10-et – sőt -, valamelyik régebbi rendszerrel próbálkozni, amihez vannak megfelelő driverek.
Azt gondolom, hogy az általad vázolt problémát a nem megfelelő driver okozza – pélldául azért mert ehhez a géphez egyszerűen nem lézezik win10 támogatás. Persze lehet próbálkozni, turkálni a netet jobb driver után, de sajnos kicsi az esély.

#1
Nyilvános

Esetleg?

#2
Nyilvános

Szia. Jó a meglátás tényleg kicsit öregecske a gép a Win10-hez de hát lépést kell tartani a fejlődéssel 🙂 Különben egy ssd segíti az integrációt és így jobban muzsikál a gép mint win7-tel tette. De igen driver probléma okozta a ramazúrit. Meg is oldódott a probléma. Vissza állítottam az alap hangkártya drivert és láss csodát minden a helyére került. Az eszköz kezelőben a hangkártya illesztő program visszaállítás lehetőséggel élve sikerült a problémát orvosolni. Csak azért írtam le hogyha valakinek hasonló problémája lenne lehet neki is segíthet. 
Csak még egy kis lábjegyzet. A Win10 nekem egyenlőre jobban kezeli a régebbi gépeimet mint az elméletileg azokhoz javasolt op rendszerek. Nem akarom elkiabálni de úgy tűnik ez jól sikerült a Microsoft csapatának.

#3

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz