Mit árul el rólam a Windows 10?

+1
0
-1
Megoldott
Nyilvános

Sziasztok!
Innen az oldalról letöltött Win8.1-et telepítettem kb másfél éve. Mivel lassan lejár az ingyenes Win10-re frissítés határideje, ezért szeretnék frissíteni. Azt olvastam, hogy ha hivatalos forrásból frissítek, akkor a Microsoft által elismert példányom lesz a programból.
A kérdéseim a következők:

  • Milyen buktatók vannak? Gondolom, valamilyen korlátozásokkal lehet csak használni az oprendszert, vagy nem?
  • A Microsoftnak jelenteni fogja a Win10, hogy én illegális forrásból szereztem be azt a rendszert, amiről frissítettem illetve más fekete programokat?
  • Azt olvastam, hogy a feketén beszerzett programok/játékok működését is korlátozhatja a Win10. Ez mit jelent? Ha frissítek, akkor minden olyan programom (Office, Photoshop, stb), ami nem tiszta forrásból származik, használhatatlanná válik? Vagy csak azokról a programokról van szó, amelyeket a Windows gyárt?

Válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv.

12 válasz

+1
+1
-1
Nyilvános

Elárulja a bugyid színét, a kedvenc italodat, a mamád gyerekkori nevét, valamint hogy naponta hányszor mész Wc-re…
Na jó, komolyan:
Távolról indítok: van Facebook, vagy google fiókod? Esetleg twitter, vagy hasonló? Mert a Win10 ezek után már semmi újat nem tud meg rólad.
A közhiedelemmel ellentétben az illegálisan feltett, és segédprogramokkal aktivált Windowsok nagy részéről is pontosan tudja az Ms, hogy warez kópiák. Ezzel együtt ezek normálisan működnek, frissülnek – ameddig az Ms is úgy akarja. És mert különösebben nem érdeke a nem vállalati/üzleti példányok üldözése (különös tekintettel arra, hogy érdeke viszont a Win10 gyors terjedése), nem valószínű a sok hamis példány tömeges leleplezése. Nyugodtan alhatsz. Ezzel együtt a Win10-ben nagy szabadsággal beállíthatod, hogy miféle adatokat küldjön “haza”.
Semmiféle program, vagy játék futását nem akadályozza, az egész abból indult ki, hogy a nem megbízható szoftverek futását igyekszik korlátozni – helyesen.
Ha eddig futott a win8.1 nálad, és aktivált (valamilyen módon), akkor frissíthetsz, és a Win10 aktivált lesz, semmilyen korlátozás nem lesz.
Harmadik féltől származó programok legalitása marhára nem érdekli a Microsoftot.
Nagyjából ennyi, de magadnak kell eldöntened, hogy kinek hiszel, mert bizony a net tele van olyan állításokkal, mint az én (gúnyolódásnak szánt) első mondatom.

#1
Nyilvános

Úgy látszik, hogy ennek a paranoid hisztériának már sohasem lesz vége. Tudom, hogy ha valakinek üldözési mániája van, azt azért lehet, hogy üldözik, de… Már sok fórumon, sokszor kérdeztem, hogy valaki szenvedett-e kárt emiatt, vagy egyáltalán tapasztalta-e valamiféle jelét ilyen tevékenységnek, de még soha senki.

#2
Nyilvános

Ha “kimész” a netre,  az nézi meg a láb méretedet aki akarja. Tök mindegy Microsoft, vagy Tót Ottó a neve. Lehet sok mindent tiltani, de akkor is látnak, ha akarnak.

#3
+1
+2
-1
Nyilvános

Jó-jó kissé csacska volt a kérdés! De a gúny az egyik legvisszataszítóbb emberi tulajdonság, mindenre lehet válaszolni arrogancia nélkül! Miért kell bárkit is sárba taposni a tájékozatlansága, vagy ismeretei hiányossága miatt???!!! Hisz pontosan ezért bátorkodott feltenni kérdését, mert ha minden ismerettel rendelkezne akkor nem is tette volna. “Ne ítélj mert feletted is ítélkeznek”

#4
Nyilvános

Elnézést ha félre érthető voltam. Egy csepp gúnyt sem szándékoztam a mondandómba írni. A véleményem az, hogy bármit és bárki le tudnak nézni a gépemről, ha nem vagyok PC guru.

#5
Nyilvános

Albatrosz Te nem gúnyolódtál, egy pici irónia pedig még belefér. Akinek nem inge nem veszi magára! De van akinél ez már stílus jegy. Na de képzeljük magunkat a kérdező helyébe, mit érezhet, jól esne ez nekünk fordított esetben??? Mert hát bárki kerülhet tanácstalan helyzetbe, és nem biztos hogy fel tudja tenni a kérdését szakszerűen (nem pont csak ebben a témakörben). Ettől még Ő is ember, és nem feltétlenül arra vágyik hogy nyilvánosan bohócot csináljanak belőle. Bár már látom én is meg leszek kövezve, de ez az álláspontom!

#6
Nyilvános

@jd820036 : Szerintem olvasd el még egyszer amit, és ahogyan írtam. Mert feltételezem nekem szólt a kirohanásod.
Soha, semmikor nem ítélek el egyetlen kezdőt sem, ha kérdez – pláne, ha előtte kérdez, és nem utána. Lenézni meg pláne nem szoktam senkit. Magam is egy rahedli dologhoz hülye vagyok – és olyankor én kérdezek.
A kérdező értelmesen, és tárgyszerűen kérdezett, és azt gondolom, ugyanúgy válaszoltam.
Az a bizonyos első mondatom valóban gúny volt (annak is szántam nem titkoltan). DE! NEM a kérdezőn gúnyolódtam, hanem a sok köcsög tudatlan rémhírterjesztőn szerte a neten, akik nem győzik a Win10 “kémkedését” bizonygatni.
Szerintem a kérdező ezzel tökéletesen tisztában van, abból ahogy kérdezett, és amit kérdezett, számomra ez derül ki. Olvasott ezt-azt, és itt kérdezett rá. Legjobb tudásom szerint válaszoltam, utalva közben arra, hogy mit gondolok a rémhírterjesztőkről.
Ennyi.
Ha a jövőben valami gondod támadna velem (nem gondolom magamról, hogy tévedhetetlen, vagy fogalmazásomban hibátlan lennék), kérlek privátban vitassuk meg, ne nyilvánosan vádolj azzal, hogy a kezdőket lenézem.

#7
Nyilvános

Pontosan erre gondoltam én is, hogy ha valaki úgy kérdez hogy az esetleg kikezdhető, akkor őt érdemes privátban felkeresni, hogy szerkessze át a kérdését mielőtt megtalálják a “pofonok”. A “kirohanásom ” pedig csak azért volt mert engem nagyon fel dühít a gúny, legyen az bármilyen irányú. Egyébként mostani mondataiddal, és pimi mondanivalójával is egyet tudok érteni. Remélem sértés nélkül lezártnak tekinthetjük e beszélgetést.
Tisztelettel jd820036

#8
+1
-1
-1
Nyilvános

@jd820036 : “Pontosan erre gondoltam én is, hogy ha valaki úgy kérdez hogy az esetleg kikezdhető, akkor őt érdemes privátban felkeresni…”
Mivel a fenti észrevételednek köze nincs az itteni témához, feltételezem korábbi postjaim közül zavarhat néhány. Igen, ha valaki kérdezi, hogy miért fagy a Windows (és CSAK ennyi), arra a válaszom, hogy mert talán hideg van a lakásában. Igen, ha valaki kérdez egy olyat, amit a keresőbe írva száz választ kap rögvest, annak is van “elmés” válaszom. És ha valaki kérdez, de elolvasni/értelmezni alig lehet, mert egy alsó tagozatos szintjén van a fogalmazás/helyesírás – arra már nem is írok semmit. Nem írogatok privátban, nem a dolgom, és hangsúlyosan ott a legelső témasor a kérdések előtt. “Hogyan kérdezzünk?”
Az pedig, hogy szerinted “…a gúny a legvisszataszítóbb emberi tulajdonság…”, hát… Tudod, nekem hirtelen van pár ötletem, ami a gúnynál picikét ellenszenvesebb. Például jobban zavar, ha arrogánsnak, és mást sárba tiprónak jellemeznek – ok nélkül. Tudod, ezt hívják személyeskedésnek, amit Te érdemi válasz nélkül “lezártnak minősíthetjük” kategóriába teszel.

#9
Nyilvános

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Tudom, hogy valószínűleg hozzáértők számára amatőrnek tűnt a kérdésem, de úgy gondoltam, hogy inkább megkérdezek olyanokat, akiknek több tapasztalatuk van ebben a témakörben.
Üdv.

#10
Nyilvános

@Papanicolaou : Csak annyira tűntél amatőrnek, amennyire én egy autószervízben. Ha nem szakmád, nem szégyen, ahogy másnak sem.
Itt sajnos már egész másról szól a topik – ezért én kérek elnézést.

#11
Nyilvános

Az mindenesetre figyelemre méltó, hogy nem te, a kérdező sértődött meg. Az, hogy valaki engem egy kicsit szívat, az nem feltétlenül rosszindulat jele. Lehet, hogy – szerinte – csacsiságot kérdeztem. És ez bizony előfordulhat. Ezért kérlek, jd820036 hogy ne dühítsen ennyire a nem rosszindulatúnak szánt irónia, ez is az élet része. Remélem.

#12

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz