Nem látja a Windows 7 telepítő a meghajtót

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

USB-ről próbálom telepiteni a Windows 7-et, de abba a problémába ütközök, hogy a telepítő nem látja a meghajtót, de a BIOS igen. Mi lehet a gond? Linkelek néhány képet a telepítés menetéről. 

Start your code here
Start your code here
Start your code here

10 válasz

+1
+3
-1
Nyilvános

Az a pár ember, aki megpróbált segíteni (itt és a másik topikban is), annyit megérdemelne, hogy megírd HOGYAN oldódott meg.

#
Nyilvános

http://kepfeltoltes.hu/view/161103/IMG_4191_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/161103/IMG_4192_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/161103/IMG_4192_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

#1
Nyilvános

http://kepfeltoltes.hu/view/161103/IMG_4193_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

#2
Nyilvános

 Életképes még a hdd?
Megnézném másik gépben,
Régebben nekem is volt ilyen 1 hp laptopon,meghalt a hdd azért nem látta.
Érdemes lenne megnézni ha van rá lehetőséged,vagy nézz rá egy live linux-al 🙂
 

#3
Nyilvános

Heló!
Próbáld meg elindítani a géped live (tehát lemezről vagy USB-röl indítható) Partition Wizard Free Edition-nal vagy más rescue disc-el ami tud particionálni esetleg olyan live LINUX disztribúcióval ami tartalmaz partíciókezelő alkalmazást (pl: backbox, wifislax, Caine, Kali  stb stb) és hozz létre új partíciós táblát, majd formázd le gyorsan, majd ajánlatos parancssorból (W= telepítő-számítógép javítása) egy lassú formatálás és ezután mehet a W7.

#4
Nyilvános

A legegyszerűbb a Partition Wizard Free, ingyen letölthető, kiválasztod a winyót (ha több is van benne, ha nincs akkor az nem kell) majd az üres helyen (grafikusan látható a winyó) jobb klikk és new, kiválasztod milyen legyen (NTFS primary vagy NTFS logical) majd zöld pipa (apply) ezután újra klikkelsz rajta és format to NTFS. Majd a W7 telepítőjével – számítógép javítása – terminál – format c: (mert elvileg még csak egy meghajtó van rajta) ha kész kezdheted a W7 telepítést.
Ha linuxal csinálod – terminál 
                                  – sudo su 
                                   – jelszó ha kell,tipustól függően  
                                    – gparted és innen hasonlóan mint a Partition Wizard Free esetén
Korántsem biztos, hogy tönkrement a winyód, sajnos sokan kidobálnak feleslegesen még jó winyókat és pendrivokat amiknek semmi baja sincs igazából.

#5
Nyilvános

Egyébként még jó lenne tudni, hogy miért döntöttél az újratelepítés mellett. Mert ha esetleg valami kártékony eszköz tette tönkre akkor  némelyik vírus úgy teszi használhatatlanná a winyót, hogy televeri szektorhibákkal, ilyen esetekben többször is le kell lassan formázni a winyót telepítés előtt mire helyre jön.Gond csak akkor van ha a Master Boot Record sérült, akkor tényleg vége,de ilyenkor már a formatálás legelején megáll, meg már partíciós táblát sem tudsz rajta létrehozni. Ha tele van szektorhibákkal akkor a lassú formatálás egy 500 Gigás hdd esetén akár 5-6 óra vagy több  is lehet, ami normál esetben 1,5 óra kellene hogy legyen. Minél többször formatálod annál gyorsabb lesz, ha eléri a 1,5 órát akkor már jó.Egyébként minden telepítés előtt ajánlatos lenne lassan formázni, mert a windows automatikus formázása semmit nem ér, a szektorhibák meg eléggé lassíthatják a gépet! Ja a windows telepítő parancssorából is tudsz  partíciós táblát létrehozni, de az kicsit bonyolultabb.

#6
Nyilvános

Köszönöm a válaszodat, megoldódott a probléma!

#7
Nyilvános

@KoLaMan Szerintem már soha nem tudjuk meg…

#8
Nyilvános

Hát igen én is kíváncsi lennék rá!

#9

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz