Nem tudom leállítani a Windows tűzfalát a legutolsó frissítés óta

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok! Lehet, hogy triviális lesz a kérdésem, de hogyan tudnám kikapcsolni a Win 10 tűzfalát? Van egy nagyon jó vírusvédelmi és tűzfal-rendszerem (előfizetéses), ami eddig prímán működött. A legutolsó hatalmas frissítési csomag telepítése óta viszont a gépem érezhetően lelassult, és kiderült, hogy az eredetileg kikapcsolt Win tűzfal újra bekapcsolt állapotba került, és kikapcsolhatatlan a Win Defenderen keresztül. Tanácstalan vagyok. 

5 válasz

Nyilvános

Egyszerű a dolog, menj el annak a “nagyon jó vírusvédelmi és tűzfal-rendszer”-nek a weblapjára, és próbálj ott utánanézni, hátha vannak tippek a megoldásra, vagy javítás (nagy frissítések után néhány vírusírtó szokott problémázni, amit gyorsan javítani szoktak)). Mert ilyen esetben a tűzfal kikapcsolása annak a “nagyon jó vírusvédelmi és tűzfal-rendszer”-nek a kizárólagos dolga lenne.
Amúgy melyik is ez a “nagyon jó vírusvédelmi és tűzfal-rendszer”?
És hogy jön ide a Defender? Csak nem az is fut? Ha nem, miért azon keresztül akarod kikapcsolni?
Én is tanácstalan vagyok.

#1
Nyilvános

Én hónapok óta a Defendert használom az összes gépemen, anno az Eset Smart Security-t részesítettem előnyben. Most kíváncsiságból ismét felraktam egyet, és ez lett az eredmény a beállításokat illetően.
http://kephost.com/image/BA3i
Annak ellenére hogy a Defender ikonja még ott van a tálcán, az ESS átvette az “uralmat” 

#2
Nyilvános

Eset NOD 32-t használok. Köszi, kissé jobban belementem a vezérlőpulton keresztül, így sikerült megoldani:) A Defender a frissítés után jelentkezett, addig nem volt vele dolgom.

#3
Nyilvános

Most már végképp tanácstalan vagyok.
A NOD32 nem tartalmaz tűzfalat, miért is kell mellette kikapcsolni a Windows sajátját? Eh, hagyjuk…
Az a baj, hogy ezeket olvasva egy érdeklődő laikus nem hogy okosodna, csak jobban elbizonytalanodik.
(mellesleg – mivel nem írtad, csak tippelek – ha egy régebbi verziójú Nod32 volt fent, és úgy frissítettél – mint írtad hatalmasat, gondolom a creator update volt – akkor elavultság okán törölte a régi Nod32-t, és ezért jelent meg a Defender.)

#4
Nyilvános

Ezért is írtam hogy alapesetben egy feltelepített vírusirtó le is tiltja a beállításokat, ahogy az előzőekben linkelt fotón is látszik. Nálam ez korábban is mindig így volt, bármilyen vírusirtót is telepítettem, a kettő együtt nem dolgozott soha. Ha uninstalláltam a vírusirtót akkor automatikusan visszaállt minden az eredeti állapotba.

#5

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz