notebook integrált grafikus chip mérete

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

 Eddig asztali gépet használtam, de másodgépként notebookot szeretnék venni. Míg egyéb kategóriában fel szokták tüntetni a grafikus kártya méretét, a notebookoknál ezt nem tüntetik fel. Szeretném viszont tudni, mert akkor így választanék. Ha a grafika nincs integrálva, akkor feltüntetik pl. nvidia 1 giga RAM, de egyébként nem lehet tudni. Egy dolog viszont lényeges: nem játékra, hanem irodai és grafikai (Adobe Photoshop) munkákra szeretném használni a gépet. Tud nekem ebben valaki segíteni?
 

2 válasz

Nyilvános

Az integrált megjelenítő  (igp,apu)nem rendelkezik saját memóriával , hanem a rendszerben lévőből “lop” el , azt pedig általában mindenki maga határozza meg h ez mennyi legyen. Ezért nincsen feltűntetve a leírásban. Nem tudom pontosan mennyi a max. (általában 1 giga szokott lenni) – de minél több annál jobb. A konkrét számot viszont a gép bios leírásában lehet megtalálni (feltéve ha megadják). Maga a teljesítmény pedig a lényegében a cpu-tól függ (értve ezalatt a benne lévő gpu részt).Mivel fotóról van szó nem kell erőgép , el kell döntenéd h intel v amd? és h mennyit lehet rá költeni.

#1
Nyilvános

Annyi kiegészítés engedtessék meg, hogy laptopoknál sok esetben nem fogod tudni megváltoztatni a lecsípett RAM méretét. Sőt, egy szerűbb konfigoknál, szériáknál előfordul, hogy csak egycsatornás memóriakezelés lehetséges.

#2

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz