Nyomtatási zűrzavar

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Üdv!
Nyomtatási és pdf problémáim vannak. Múlt hét óta meghülyült minden. Ha egy olyan dokumentumot szeretnék kinyomtatni ami táblázatos formában tartalmaz adatokat vagy word képletszerkesztővel készített elemeket tartalmaz, akkor ez a hiba fogad:
http://kepfeltoltes.hu/view/161010/WP_20161003_12_41_34_Pro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Amiket eddig próbáltam:

  1. Nyomtattam wordből és excelből, az eredmény ugyan ez.
  2. Másik, hasonló dokumentum kinyomtatása- eredmény ugyan ez
  3. Másik laptopról való nyomtatás – eredmény ugyan ez
  4. másik nyomtató (3 al próbáltam) – eredmény ugyan ez
  5. pdf creatorral pdf-be átrakni és úgy nyomtat – eredmény ugyan ez
  6.  az előzőhöz hozzá tartozik, hogy néha már a gépen készített pdf is így néz ki (3 fajta pdf creatorral próbáltam)
  7. Más küldött nekem pdf-et, nálam látszik szépen,mintha nem lenne hiba, de nyomtatásnál – eredmény ugyan ez
  8. én küldtem el másoknak az általam készített pdf-et, de egyik kibírta nyomtatni szépen, a másiknál – eredmény ugyan ez
  9. Régebbi (5 éve nem megnyitott) pdf megnyitása és nyomtatás – eredmény ugyan e

Várom a javaslatokat :S Vírust nem találtam, komolyabb beavatkozás driver egyéb csere nem történt. 2 gépen is jelentkezik, oprendszer win10. Kollégák tanácstalanok..
Köszönöm az ötleteket előre is!

3 válasz

Nyilvános

Végül sikerült megtalálni a probléma forrását… Az Adobe Acrobat Reader DC volt a hiba forrása. Újraraktam az egyik gépemet és elkezdtem felrakni a programokat, ahogy felraktam ezt is és nyomtattam egy tesztoldalt, megjelent a probléma. Törlés után minden rendben működött, úgyhogy sajnos pdf olvasót kellett váltanom. Azt nem tudom, hogy maga a program hibás vagy a win10-el együtt kavarodott be a dolog..viszont munkatársak is jelezték, hogy hasonló oprendszernél náluk is produkált ilyen gondokat. Minden nyomtatással és pdf-esítéssel kapcsolatos gondom megoldódott ezáltal. Remélem segít valakinek az itt leírt megoldás. 

#
Nyilvános

Ha közvetlenül a routerre csatlakozik a nyomtató akkor tedd át gépre. Cserélj usb kábelt és drivert. Más képet dokumentumot se nyomtat megfelelően?

#1
Nyilvános

Próbáltam 3 különböző nyomtatóval. Ebből 1 belső hálózati, 1 wifi-s és egy közvetlenül a gépbe kötött kábeles. docx. xlsx, és pdf dokumentumoknál jelentkezett a probléma, ahogy írtam, ha táblázat vagy egyenletszerkesztővel írt karakterek voltak benne. A fő gond az, hogy ötletem sincs, hogy merre lehetne még elindulni a dologgal.

#2

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz