Office 2013-ból nem lehet nyomtatni

+1
0
-1
Újranyitás
Nyilvános

Sziasztok!
A probléma a következő, hogy Exel, Word, Outlook, WordPad-ból nem tudok nyomtatni. Sőt próbáltam menteni a Word dokumentumot fájlba, de a mérete 0 lett, tehát nem csinálta azt sem meg. A rendszerem Win 10 Pro az Outlook 2013-ast használom. A nyomtatóm egy  HP 4515  /A9J41C/Képet, TXT, PDF fájlokat ki tudok nyomtatni. Word-nél nem ír ki semmi hibaüzenetet a gép. Exel-nél már jelzi, hogy nem tud nyomtatni es ezeket írja ki röviden:

  1. Nincs elég memória zárjon be ablakokat…….
  2. Ha hálózatoz használ……/ nem használok hálózatot /
  3. Rossz a csatlakozás v. rossz a kábel.   Ezek sem lehetnek mivel mást tudok nyomtatni.

Amikor a gép újra lett telepítve és nem a HP volt az alapértelmezett nyomtató, akkor a word-ből tudtam nyomtatni. A HP nyomtatót alapértelmezetté téve is működött, mert utána ki lett próbálva.
Egyik napról a másikra valami történt vagy valami frissítés jöhetett.
A HP drivert teljesen leszedtem és a ccleaneret is lefuttattam. Utána a gépet újra indítottam és a HP drivert újra felraktam, de sajnos nem működik a nyomtatásom a fent felsorolt programokban.
A HP print and scan doctor sem talál semmi hibát. Azt még hozzáteszem, hogy a scanner része jól működik
Üdv:
rittzo

9 válasz

Nyilvános

Szai. Szerintem ez driver probléma lesz mivel mást nyomtat. Nem írtad melyik van feltepítve, de próbáld ezzel a legfrissebb a HP-n  http://ftp.hp.com/pub/softlib/software12/COL48452/cj-117589-4/DJ4510_188.exe
Egyégként szerintem egy driver törlő progival kellen leszedni a régi nyomtató drivert, hogy tiszta legyen a szemetektől+CCleaner+új driver telepítése.
Sajnos a WIN 10 sorozatos frissítései szerintem hazavágják a régebbi nyomatókat amikhez már nem készítenek WIN 10 -hez drivert.
Én most kukáztam egy HP photosmart 8100 nyomatót, tavaly ősszel még működött WIN 10-el még hálózatban is, azóta az istenért sem tudom telepíteni a driverét. Érdekesség, hogy nem fiatalabb HP laserjet 1200 se simán megy ma is.  

#1
Nyilvános

Szia!
Az általad leírt driver van telepítve. Már többször leszedtem és visszaraktam úgy is ahogy leírtad. Nekem az az érzésem, hogy az Office sérült vagy valamelyik frissítés vágta agyon. A telepítő lemezről már végigfuttattam a javítás funkciót is, de sajnos semmi sem változott. Lassan nem marad más, mint az office újra telepítése, csak attól tartok, hogy egy idő után v. frissítések után megint nem fog működni mint most is.

#2
Nyilvános

Szia.
Sok oka lehet a hibának. Nyílván valahol el kell kezdeni szűrni. Még meg lehet próbálni egy másik gépen nyomtatni vele ahol fennt van az MS office program. Amúgy egyszer tisztán újra kelle telepíteni a gépeden lévő office-t meglátni mi történik. Lehet a telepítettel történt valami ahogy írtad. Rengeteg tört office kering a neten és nem mindegyik hibátlan pont a törés miatt. Ha innen való v.az oprendről töltöd le akkor biztos hibátlant telepítesz. Már én is találkoztam olyannal ami hibásan települt és törölni kellett főleg az újabb kiadások utáni frissen törteknél fordult elő torrent oldalakról leszedve, ahogy előbb írtam biztos forrásból töltöd akkor nem lehet gond vele. Előbb utóbb kiderül a hiba forrása, csak türelem kell. Én már Office XP óta használom de ilyen problémával még nem találkoztam. Sok sikert.

#3
Nyilvános

Szia!
Köszi a hozzászólásodat. Nekem sem volt még soha ilyen jellegű hibám csak most a Win10 és Office 2013 óta. 🙂  Az Office valós nem tört és ma újra is raktam, de nem javult meg. Közben annyi felfedezést tettem, hogy nagyon sok betű típust NEM nyomtat. Ugye alap a Calibri azt nem. A régi Times Roman nem, de a Consolas betű típust azt IGEN.  Na ilyenkor a nyomtató vagy a Office a ludas?????

#4
Nyilvános

Ez érdekes, megpróbálnám a nyomtatót másik WIN 10-s géppel ha van rá mód ill.fordítva, feltenni másik gépre az Office-t. Lehet, hogy a WIN 10-ed valamilyen rejtett bugja okozza. Amúgy melyik Office 2013 verziót használod. 
Végső esetben lehet segítséget kérni az MS supporttól főleg, hogy eredeti az MSO. Ahogy írtam nelem még ilyen hibával nem futott egyik sem, pedig nagyrészt nem eredetiket használok. Most 2013 és 2016 is fut hiba nélkül.

#5
Nyilvános

Office 2013 prof. 32 bites  Amikor feltelepítettem a 10-et és az officet, akkor úgy emlékszem, hogy jól működött. Többször is nyomtattunk wordből.
Lehet beviszem a melóba a nyomtatómat ott is win10 és office2013 van és kipróbálom. Neked milyen 2013 megy most és milyen nyomtatóval?

#6
Nyilvános

Szia.
Szerintem is próbáld ki ahogy írtad. Szűrni kell az okokat, csak úgy lehet a végére járni a hiba okának. Én már rájöttem az évek alatt,hogy sok-sok türelem kell a számítástechnikához, pedig csak mezei felhasználó vagyok.
Most MSO pro 2013 és 2016 is van fent a több gépen. A nyomatatók HP photosmart 8100 /sajnos ki kellett selejtezni dríver hiánya miatt/
HP deskjet F4100, 4530, HP laserjet 1200. Ezekekkel sosem volt ilyen nyomtatási gond még.
Írtad, hogy az elején jól nyomtatott. A WIN 10 tiszta teelpítés volt vagy update? Végül is az op.rendszer is okozhat ilyen hibát.
Ha a cégnél nyomtat rendesen akkor a WIN 10 lesz a ludas. A felderítésben csak haladj sorba.                                                       
 

#7
Nyilvános

Nekem hasonló a gondom.
Felépítés: Win10 64bit, Office 2013, minden, – javítással… (A gép DELL Inspiron 3537 i7 8GB ram…)
A Hp 1018-as és Canon LBP5050-as nyomtatók vannak felrakva, mindkettő a legfrissebb gyári meghajtóval. (mindkettő a gyártók szerint win10/64bit-re optimalizált)
Jelenség: win 10 újraindítását követően (hibernálásból és alvó módból való visszatéréskor nem) a következő történik: A megnyitott exel fileket nem lehet menteni, lefagy, egyes gombok a menüszalagon (pl.: nyomtatási kép, betűméret/szín módosítás) nem működnek. Word-ot megnyitni nem is lehet.
Egyes esetekben ekkor engedi a meghajtó újratelepítését, ilyenkor az exel “befagyása” megjavul, és onnantól rendesen működik. Ezen lefagyásos esetekben pl.: a Vezérlőpult is lefagy, ha a “nyomtatók”-at szeretném elérni. Be sem lehet zárni…
A win 10 (csak ezen ok miatt) 1 frissítéssel (2015 augusztusban), majd azt követően 2 alkalommal tiszta telepítéssel újra lett telepítve. Nem segített a problémán. Office 2013 újratelepítése sem segít….
Nem működik az exel és a word (érdekes, hogy a ppt igen) abban az esetben sem, ha a gép nem otthon van (rádugva a nyomtatókkal), hanem terepen használom.
Előtte win7-el nem volt ilyen, de a win8 és a win8.1 már így működött…

#8
Nyilvános

Na, valami történt….
Hogy szándékos-e vagy sem nem tudom, azt sem, hogy mi volt a gond. Nálam talán okosabb valaki megláthatja az összefüggést…
A következő történt:
Tiszta telepítéssel újra raktam a WIN10-et (nem a nyomtató miatt…)
Feljöttek a javítások, majd amikor minden kész lett, akkor nem telepítettem fel a HP oldaláról leszedett meghajtót a nyomtatóhoz, hanem egyszerűen hagytam, hogy a WIN10 megkeresse a szükséges drivert és telepítse….
Azóta a nyomtató teszi a dolgát, újraindításkor nem kell telepítgetni… ect…
Lehet, hogy ha az os nem ugyan azt a drivert találja, amit mi mezei halandók gyártó támogatási oldalán?
Valaki tud magyarázatot?

#9

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz