Otthoni csoportot szeretnék beállítani, de nem sikerül!

+1
+1
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok!
Otthoni csoportot szeretnék beállítani de nem sikerül! Az asztali gépemen Windows 7-ről frissített Windows 10 van. Ezen a gépen készítettem el az otthoni csoportot. Minden jó lett megkaptam a csatlakoztatáshoz a jelszót is. Az asszonyom gépén Windows 8.1 van és próbáltam csatlakoztatni a laptopját az otthoni csoporthoz a kapott jelszóval, de nem tud csatlakozni és az otthoni csoport hibaelhárító futtatását kéri. Mind az asztali mind a laptop hibaelhárítót futtatom, de azt írja nem tudja a hibát beazonosítani. Valami ötlet lenne e esetleg?
Köszi a válaszokat előre is.

7 válasz

Nyilvános

Ezért gyalultam le én is 15 perc után a 10 csodát!
Akármit csináltam nem volt jó!!!
Marad a 7!

#1
Nyilvános

Be van állítva a hálózatfelderítés mindem hálózatra?

#2
Nyilvános

Hát ez jó kérdés de nem tudom hol kell megnézni/beállítani a hálózatfelderítést minden hálózatra.

#3
Nyilvános

Vezérlőpult-hálózati megosztási közp.-spec.bellítások a három legördülő menükben kijelölni értelemszerűen a pontokat és menteni.
Többször ellenőrizd le, mert ha valamelyik pontnál ellentétes parancsot jelölsz,felülírja a mentést és nem lesz jó.Továbbá még sok beállítás kell,hogy működjön az otthoni csoport meosztás,pl.munkacsoportnak MSHOME-nek kell lenni,meghajtók megosztása,jogosultságok engedélyezése,stb.
Ezeknek a beállításoknak minden gépem egyformán meg kell lenni.

#4
Nyilvános

A leírt beállítások alapján (Vezérlőpult-hálózati megosztási közp.-spec.bellítások a három legördülő menükben kijelölni értelemszerűen a pontokat és menteni) addig eljutottam, hogy kapcsolódott, de viszont egyik gépről sem látom a másikat az otthoni csoportban.

#5
Nyilvános

A gépeknek azonos munkacsoportban (pl default Workgroup) kell lenniük. A beállításokat minden otthoni gépen el kell végezni.
Ha végképp nem működik, használd a hálózati megosztásokat, az tuti.

#6
Nyilvános

 Az otthoni csoport gépein lévő meghatókat amiket látni akarsz meg kell osztani és azok biztonsági fül beállításokban is hozzá kell rendelni a jogosultságokat,stb. Továbbá vannak vírusirtók amik blokkolják a hálózati forgalmat,külön engedélyezni kell a jogosultságot hozzá pl.ESET NOD esetében.Egyszerűbb lenne,ha valaki hozzáértő beállítaná először, mert sok apró beállítás kell,hogy működjö. Én négy otthoni géppel szoktam kinlódni. 

#7

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz