Rendszer számára fenntartott partíciót

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Újra telepítettem a Win. 10-t, de elfelejtettem törölni a rendszer számára fenntartott partíciót, 350 MB maradt az 500 MB helyett, okozhat ez problémát?

8 válasz

+1
-1
-1
Nyilvános

Semmi ok az újra telepítésre, a Win van annyira intelligens, hogy telepítéskor akkor is feltalálja magát, ha ottmarad egy kósza partíció. Ne is törődj vele, mintha ott sem lenne.

#
Nyilvános

Ha még nem telepítettél fel programokat is akkor húzd újra szerintem. De a minap volt nálam egy gép (amin még XP futott) nem is volt meg ez a partíció. Nem tudom biztosra, de gondolom nem véletlen más-más a mérete rendszertől függően. Win7 100MB,  Win8.1 350MB,  Win10 500MB. Ha viszont már belaktad a rendszert, akkor majd meglátod hogy hogy viselkedik. Ha nem tapasztalsz semmi negatív dolgot akkor ráérsz következő telepítésnél kiigazítani a problémát.
 

#1
Nyilvános

XP-n nincs ilyen partíció. 🙂

#2
Nyilvános

Akkor jóóó! Hála az égnek nem volt XP-vel dolgom eddig, (és gyanítom nem is lesz) mert Win7-et is csak kb fél évig használtam, de a hideg kiráz mind a kettőtől,nagyon nem tetszenek. Koromhoz képest későn cseppentem bele a témába, de mindig az új dolgok érdekeltek és váltak be a számomra. De találkoztam már olyan Win7-el is amin nem volt meg ez a partíció, valószínűsíthetően XP után (gyatrán) telepített W7 volt. De vissza térvén a kérdés eredeti vonalára, én inkább kiigazítanám ezt a kis bibit, biztos ami biztos alapon.

#3
Nyilvános

OK. köszi a választ, eddig nincs gond.

#4
+1
+1
-1
Nyilvános

Nem az a gond hogy ott van hanem hogy 350MB a mérete nem pedig 500MB. Lehetséges hogy ez is elegendő, de gondolom nem azért csinálták a W10-nél nagyobb kapacitásúra mert nincs rá szükség. Ezt pontosan nem tudom de a logika azt diktálná hogy indokot a méretbeli különbség, ha így találták ki Microsoft-ék.

#5
Nyilvános

@jd820036 : csak akkor adok tanácsot, ha biztos vagyok benne, vagy befogom a számat.
Az én win10-em mellett 330 megás a partíció (ne kérdezd miért pont annyi – csak), és tökéletesen müxik.
Az sem mindegy, hogy core, vagy pro rendszerről van szó.
Nem azért 500 mega az az 500 mega, mert akkora kell neki, hanem mert más programok is használhatják (bizony!), például vírusírtók, különböző Managerek. Sőt, akár úgy is lehetséges telepíteni Win10-et (és persze Win7-et, Win8-at is), hogy EGYÁLTALÁN nincs rendszer számára fenntartott partíció. A win7 például a lefoglalt 100 megából csak cirka 32 megát használ.
Egy a lényeg: ha működik rendesen a rendszer, fölös dolog újra telepíteni emiatt.

#6
Nyilvános

@KoLaMan Telepítéskor 500MB-ot hoz létre a telepítő (UEFI módban nem). Fentebb azt is leírtam hogy ha megy minden flottul akkor ráér kiigazítani a dolgot. Valamint hogy én mit tennék ha az én gépem lenne, de ez másodlagos. Nem azért 500 mega az 500 mega??? Ezek szerint ugyan azon programok használata mellett több hely kell nekik rendszertől függően és nem maga a rendszer az oka a méret különbségnek?! Ha figyeltél akkor láthattad hogy a mondanivalóm ugyan az mint a Te utolsó mondatod. Tudom hogy vártál a pillanatra hogy megcsíphess, de nem szándékom vitázni sem semmilyen negatív párbeszédbe belefolyni.

#7

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz