Rendszergazdai jogosultság beállítása.

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok, adott egy laptop (Thinkpad T510), feltelepítettem rá a win 8.1-et, majd frissítettem 10-re. Utána kivettem az optikai meghajtót és helyére egy keretben egy másik hdd-t raktam. Ezután az utólag belerakott keretben lévő hdd-n tárolt fájlok közül néhányat nem enged sem megnyitni, sem módosítani, mondván nincs hozzá rendszergazdai engedélyem. A windowst, mint máskor is microsoft fiókkal telepítettem. Azóta van ez a jelenség, mióta az optikai keretben benne van a pót hdd. Előzőleg annak is az egyik partícióján oprendszer volt, de le lett formázva. Próbáltam a rendszergazdai engedélyeket nézegetni, de attól félek, hogy elcseszek vmit. Ugyanazt a win telepítőt használom, mint már máskor is, de a probléma csak az új hdd belerakása után jelentkezett. Tudtok rá vmi. megoldást? Előre is köszönöm a válaszokat.

4 válasz

Nyilvános

Ha a rendszergazda jogú felhasználó full jogosultsága nem elég, előfordulhat, hogy a meghajtót saját tulajdonba kell venni, mert a system tulajdonos nem megfelelő.

#1
Nyilvános

Rendben és azt hogyan kell megcsinálni, tudsz ebben segíteni?

#2
Nyilvános

Fájlkezelő -> meghajtó -> Tulajdonságok -> Biztonság -> Speciális . Itt nézd végig a fiókok engedélyeit. Ha szükséges, szerkesztés. vagy tulajdonos módosítása a saját fiókodra.

#3
Nyilvános

Szia, végül az segített, hogy a”Gyermekobjektumok örökölhető engedélyeinek lecserélése az ettől az objektumtól örökölhető engedélyekre” lévő négyzetbe pipa. Nem tudom most ez miért jött így, amig ez a meghajtó nem volt a gépben, semmi hasonlóval nem találkoztam. Lehet, hogy előzőleg a rajta lévő oprendszer zavarhatta meg. Bár az szabályosan lett formázva. Mindegy, a lényeg, hogy megoldódott. Köszönöm a segítséged. Üdv.

#4

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz