Router vásárlás segítség

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok!
A DIGI megemelte lakóhelyemen a sávszélességet 1000 Mbit/s-re. Jelenleg egy TP-LINK TL-WR1043ND routerem van. Szeretném kihasználni a lehető legjobban a megemelt sávszélességet, de laikusként hiába bújom a netet nem leszek okosabb a routerek és a hálózatok világában.
Szeretnék új routert vásárolni, hogy az ac szabványt kihasználjam, ehhez próbáltam segítséget kérni az ASUS és a TP-LINK ügyfélszolgálatától, de döntésképtelen vagyok továbbra is.
Az ASUS routerekről sok jót olvastam (ezen kívül magyar nyelvű szoftver, stb.) de nem tudom van-e értelme megvásárolni egy ASUS RT-AC87U típusú készüléket, különös figyelemmel a MU-MIMO lehetőségre? Érdemes-e esetleg az RT-AC68U típusban gondolkodnom, netán az RT-AC58U is elég lehet?
Néztem a TP-LINK honlapját, ott az AC1750 Archer C7 router és az AC1900 Archer C9 router “tetszett meg”. Az ügyfélszolgálat a C7-et ajánlotta, hivatkozva a nagyobb antennákra, melyek nagyobb lefedettséget adnak.
A segítségeteket abban szeretném kérni, ha jobban benne vagytok ebben a témában, a specifikációk alapján melyikkel lehetne a legtöbbet kihozni a megemelt sávszélességből? Kell-e a MU-MIMO technológia, ha kliens oldalon nincs meg ez a tudás, de a jövőre nézve esetleg érdemes? Most a pénztárcától vonatkoztassunk el. 
A jelenlegi router 4-6 db telefont, 1 laptopot, 1 asztali gépet és 1 db TV-t szolgál ki.
Szíves válaszotokat előre is köszönöm!
 
Üdvözlettel: Monk!

4 válasz

Nyilvános

https://prohardver.hu/tema/milyen_routert/friss.html
Itt tudnak neked segíteni.
 

#1
Nyilvános

Köszönöm, megnézem!

#2
Nyilvános

Megválaszolva, köszönöm a tippet!

#3
Nyilvános

Gubek úr, nagy spíler, ezért is irányítottalak oda.

#4

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz