Szélessávú kapcsolat csatlakoztatava, internet azonban nincs (Win10)

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok!
Nemrég vettem egy laptopot, Win10 van rajta. Nálunk ethernet kábelen keresztül jön a net, tudom nem túl modern de jelenleg ez van. Ahogy kell, új szélessávú kapcsolatot hoztam létre, szolgáltatótol kapott felhasználói nevet és jelszót beírtam, státuszban azt az üzenetet kaptam, hogy szélessávú kapcsolat csatlakoztatva, internetelérés pipa. Azonban nincs net egyáltalán. A régi gépem win7-es, teljesen ugyannúgy kell beállítani a szélessávú kapcsolatot, ott tökéletesen megy minden. CMD-ben megnéztem, Win 10 -em verziószám: 10.0.14393.
Mi lehet a probléma, valaki találkozott-e már ilyennel és ha igen hogy oldotta meg?
Köszi a válaszokat és a segítséget!

3 válasz

+1
+1
-1
Nyilvános

Először indíts el egy hiba elhárítást (ezt lehet a tálcán a jelről , vagy magából a böngészőből és a vezérlőpultról is) valószínűleg azt fogja válaszolni h nem tudja megoldani ,  de nem bíztos. Ha nem sikerült akkor nézd meg az eszközkezelőben a hálózati kártyánál nincsen e valami hibára utaló jel , mert elképzelhető h hiányzik vagy nem jó a driver ,  de akár ezzel is kezdheted az egészet ,ha ha úgy gondolod.

#1
Nyilvános

Szia, ne haragudj hogy ilyen későn válaszolok csak próbáltam megoldani a problémát!
Rájöttem közben, hogy én mit keresek, eredetileg lan drivert kerestem a dell gépekhez de semmit nem találtam, bepróbálkoztam egy régebbi dell lan driverrel és persze modem hibát írt ki egyből, itt egy kicsit felkaptam a vizet 😀
Majd elkeztem utánaolvasni a dolgoknak és rájöttem, hogy dell-nél ezt az aranyost nem lan drivernek hívják hanem valami realtek family controllernek, legalábbis a 7000-es szériában ez van. Leszedtem a legfrissebb ilyen drivert a dell hivatalos honlapjáról, ismét eljutok adiig hogy szélessávú kapcsolat csatlakoztatva, internetelérés pipa, de net továbbra sincs. 
A szolgáltatóval nem lehet baj (egyébként inviteles) mert a régi gépen megy, most is erről írok. Mostmár a gépnek is kezelnie kéne, hiszen a legfrissebb drivert szedtem le a dell hivatalos honlapjáról, mostmár tényleg nem tudom mit csináljak. Mit lehet ezek után még kezdeni? Válaszokat előre is köszönöm!

#2
Nyilvános

Nincs harag 🙂 Akkor azt lehet még tenni h felraksz egy 10 a “régi” gépre és kipróbálod v egy 7 az újra ( így az elektronika ugyanaz , csak a drv. más) – megnézed mit lép. Lehet még egy “idegen” 10 géppel is megnézni.

#3

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz