szeretnék Win10-ről visszaváltani 8,1-re,fenntartva a lehetőséget,a későbbi Win10-re váltásra!- mert a Win10 nagyon LASSÚ!

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Egy éve sikerült visszaváltanom a frissített Windows10-ről win 8.1-re,mert nagyon lelassult a Hp250-es laptopom.Most 29.-én ismét frissítettem 8.1-ről Win 10-re,nehogy lemaradjak,tegnapelőtt telepítettem a legújabb frissítést is,és mégis kb 5X lassúbb,a legörgetés nagyon akadozva,szaggatottan megy.Ki lehet-e javítani e problémát,ha igen hogy,vagy álljak vissza ismét 8.1-re,- fenntartva a lehetőséget a Win10 későbbi frissítésére,Hogyan? – Tisztelt Válaszadó!!! – kérem,szíveskedjen figyelembe venni,h 65 éves autodidakta PC-s vagyok,de már sokmindent meg tudtam oldani.Előre is köszönöm a szívességeteket!!!
 

3 válasz

Nyilvános

Ha jól értettem, többször is oda-vissza lett állítgatva a Win8 és Win10 – tiszta telepítés nélkül. Az a helyzet, hogy azt csak az MS kommunikálja, hogy egy frissítés zökkenőmentes, a valóságban gyakran egyáltalán nem az: tiszta telepítés kell.
Amennyiben (mint, izé, autodidakta PC-s) képes vagy a jelen állapotot menteni valahová mint image, akkor érdemes lenne egy tiszta telepítéssel próbálkozni. Ha jó, akkor marad, ha nem, akkor restore az image file-ból.
Tisztelt Válaszváró!!! – kérem, szíveskedjen figyelembe venni, hogy kissé megcsömörlött, a szakmája művelőiben is egyre kevésbé megbízó, valaha lelkes informatikus (eredetileg, és papír szerint: rendszerprogramozó) vagyok, aki már sok mindent meg tudott oldani, de sokszor tehetetlen a távoli támogatásban-tanácsadásban. Köszönöm a megértést.
 

#1
Nyilvános

Szia (az idősebb jogán, ha nem veszed rossz néven) Pisti !
Nekem egy HP nc6320-as laptopom van (ez jóval gyengébb mint a Tied) és én win 7-ről váltottam win 10-re. szerintem a 10-es sokkal gyorsabb. Próbáld ki, hogy minden személyes dolgot ments le, és utánna csinálj egy új TISZTA telepítést (magyarul mindent letörül az új), jobbnak KELL lenni, sok szerencsét 🙂
De lehet, hogy Neked csak a böngésződet kellene TÖVESTÜL újra rakni, pl a Firefoxnak van egy foldere a C/Felhasználók/a te ninckneved/AppData/Local/Mozilla/Firefox helyen, ha először megcsinálod az uninstal, utánna ezt a foldert (könyvtárat) is TÖRÖLD ki, restart, és újra lehet telepíteni a Firefox-ot, valószínű fürgébb lesz sokkal 🙂

#2
Nyilvános

Kedves Pisti!
Amennyiben ez még nem történt meg, érdemes a Win 10 megjelenítési beállításain is bütykölni picit.
A keresőbe (Start ikon mellett a ‘nagyító’, a szürke ‘Keresés a Windowsban’ mezőbe magyarul be kell pötyögni, h “teljesítménybeállítás”.
Ekkor a találati mezőben megjelenik ‘A Windows megjelenítési és teljesítménybeállításának módosítása’.
Katt rá bal egérgombbal, majd a lehetőségek közül vagy egyszerűen ki kell választani a ‘Legjobb teljesítményt’, vagy egyesével is lehet pipálgatni (részemről a felső kettőben mindenképp hagynék pipát.)
Üdv!

#3

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz