Videó Vágás

+1
+1
-1
Újranyitás
Nyilvános

Sziasztok!
Videó koncertet szeretnék vágni, és videóba szeretném menteni, de nem találtam egy normális programot, amivel boldogulnék is a youtubról letöltött (mp4 360p) videókkal.

Ki próbáltam a  Movie Maker-t  az Apowersoft Videókonverter-tert, a Sony Sound Forge Pro 11.0-et, a VirtualDub-1.10.4 a Nerot, az Adobe After Effects CC-t, meg még vagy 3 programot, de nem boldogultam velük. 🙁
A koncert felvételt szeretném szétvágni a felesleget le szedni róla, és van egy videó klip amiről szintén szeretném le vágni a felesleget, és nála hangot is kell javítani, mert nagyon halk.

Ezekről a videókról lenne szó!
Könnyen kezelhető, lehetőleg Magyar, (vagy ha nem akkor legyen hozzá leírás) és mindenféle formátumú videót fel tudjon dolgozni.
Köszönöm a segítséget.

6 válasz

+1
+1
-1
Nyilvános

Wondershare Video Converter Ultimate ! mindent tud és könnyen kezelhető 🙂

#1
+1
+1
-1
Nyilvános
Profile photo of Cartman Staff 2016/01/18

Az ingyenes Handbrake-el át is konvertálhatod olyan formátumba, amit már tudsz szerkeszteni – ha esetleg azzal lenne gondod.

#2
+1
+1
-1
Nyilvános
  1. Videopad : http://www.nchsoftware.com/videopad/

 
2. Amúgy a Virtualdub-al is lehet dolgozni, csak le kell hozzá tölteni a plugineket : http://sourceforge.net/projects/fcchandler/files/
Konkrétan úgy szoktam csinálni, hogy Virtualdub alá beteszem a matroska (mkv) plugin-t.  32 bit alatt van ilyen plugin mappa, oda kell betenni.
Az mp4-t meg mkvtoolnix-el mkv-ba átteszem (ez érintetlenül hagyja a videó és hangsávot) és így már megnyitható Vdub alatt is. https://mkvtoolnix.download/
Ha hiányzik az x264vfw, akkor azt is fel kell rakni : http://sourceforge.net/projects/x264vfw/

#3
Nyilvános

Köszönöm a válaszokat.
nikki111 a Wondershare Video Converter  ugyanaz mint a Apowersoft Videókonverter, de ez utóbbi tud Magyarul is. De nem jók. Köszönöm a válaszod.

Cartman nem pont erre gondoltam, de azért köszönöm a választ.
Ueda, a virtualdub hmm úgy rossz ahogy van még a pluginokkal is, amit egyébként letöltöttem hozzá. köszönöm a válaszod.
Végül is találtam egy programot a SonyVegas-t ami azt csinálja amit én szeretnék. 🙂
Még egyszer köszönöm mindenkinek.
 

#4
Nyilvános

Sziasztok!
Én ezt a kettőt használom: MPEG Video Wizard 404105 (ez egy régebbi verzió), MPEG Video Wizard DVD 404105 (az új 5.0.1.112), tűre pontosan vág, időzít konvertál, fizetős, de megéri.
Néha, amikor nincs időm tisztán felvenni a filmet, a reklámokkal tűzdeltet pár perc alatt rendbe vágom vele… Beolvassa a vob, az mpeg, az avi és az VHS, SVHS (MPEG2),  ezek összeillesztését, manipulálását is el lehet vele végeztetni…
Üdv.: vaczak

#5
Nyilvános

4hellcat!
Csak most találtam a topikra, mert én is hasonló cipőben járok, csak nagyon más szemszögből…
Én nagyon sokat vágtam VirtualDubbal majd Xvideztem tömörítésileg az anyagokat, de valóban, mára jobb encoderek és formátumok is vannak, a 4K-ról nem is beszélve, de hagyjuk a pro filmszakmát.
A lényeg hogy a VD-al lehet vágni, dolgozni, méghozzá iszonyat gyors a scroll enginje is amiért szerettem, de valóban, a profi video editorokhoz képest itt nem szabad elvárni profi effektezést, menüszerkesztést, stb. A Soundforge egy hangeditor, azzal nem is fogsz sosem videót vágni, de a Vegas valóban a videós megfelelője, csak épp nagy marha program, buta, lusta, bugos, viszont a pro szakmában van aki erre esküszik, azért többen az Adobe Premierre, de egyik sem házi használatra való!
Amúgy az egész dolog egy szakma, amit régen kiváltságosok tanulhattak értő szinten! Ma már a videoszerkesztést a pénztárnál is elmagyarázzák a liter tej mellé akciósan, de az olyan szint is lesz. Aki értően is akar ezzel foglalkozni, annak be kell látni, hogy ez nem megy 5 perc alatt, mint ahogy számítógépprogramozó se lesz senkiből egy csodaprogram letöltésével. Így sokan eleve rossz irányból közelítik a dolgokat. Oké, hogy senkitől nem várják el hogy broadcast minőséget csináljon otthon hozzáértés nélkül, de amit legtöbben szeretnének, mint vágás, video-montázs, arra a legtöbb ingyenes program is alkalmas és kellően interaktív, hogy egy kezdőnek is lehessen sikerélménye! Sokan beérik a Windows Movie Makerrel vagy DVD készítővel is, tehát nem az a gond hogy szarok a programok, hanem némi szakmai alapokat kéne elsajátítani hogy lássuk, miket is kéne tudni, mielőtt egy ilyen dologba belevágnánk.

#6

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz