WDS Bridge

+1
0
-1
Megoldatlan
Nyilvános

Két router WDS Bridge módban ad wifi jelet. A fő router, a számítógépen, kábellel, az alrouter másik helyen wifi kapcsolattal. A főrouter beállítási menüjébe be lehet lépni, viszont az alrouterébe nem. Úgy lehet belépni, ha rádugom a gépre, resetelem. Újra be kell mindent állítani, de arra sincs sok idő, mert időtúllépés címén kilép a baállítási menüből.

12 válasz

Nyilvános

Az IP címénél “fogva” kellene tudni menedzselni.

#1
Nyilvános

Szia.
Miért kell két router és hogy szeretnél csatlakozni hozzájuk? Nem annyira érthető ez az egész.

#2
Nyilvános

Hogy minden fajta alkalmas e erre azt nem tudom , de amelyikekkel én eddig találkoztam azok igen. Külön beállítod mindkettőt (nem fogják elfelejteni) –  a gépen, aztán összedugod. A “bridge” készülék csak rádiós módban fog üzemelni.
 

#3
Nyilvános

Azért kell két router, mert a főrouter nem ,,éri be” az egész házat. Az al router befedi a hiányzó részt.

#4
Nyilvános

Tehát az első router megy a net felé és sugároz wifi jelet. A második router csatlakozik az első router wifijére és aztás szintén wifin szórja a jelet. Tehát van két wifi adásod,két SSID-vel és két jelszóval. Ilyen esetben bármelyik router wifijére fel tudsz csatlakozni az SSID és jelszó ismeretében.
Kapcsold le a fő routert és szerintem ha a másodikra csatlakozol akkor ip alapján be tudsz lépni a routerbe.

#5
Nyilvános

Csak megjegyzés: Ez repeater és nem bridge üzemmód.

#6
Nyilvános

Azért a két routerről nem ártana többet (mindent) megtudni. Néha a típus sem elég (lásd. TP-Link számos típusa) kell a verzió száma is.
Van számos leírás a neten (van köztük elég jó és közérthető is), de elég sok a probléma forrás. Azt sem ártana tudni, hogy eddig működött-e a WDS bridge, vagy most akarod összehozni a kapcsolatot.
Ui: ne keverjük bele a repeater módot mert az egy kicsit más. Amelyik tudja a repeater módot, abban van olyan beállítási lehetőség is. Én anno három napot tököltem el mire kezdtem rájönni a dolog nyitjára és rájöttem, hogy nekem mégiscsak szükségem van egy repeaterre, így vettem egyet.
Utóutóirat: Azt is tudni kéne, hogy gyári firmwer van a routereken, vagy más (pl: dd-wrt, Open WRT, stb.)

#7
Nyilvános

“Azért kell két router, mert a főrouter nem ,,éri be” az egész házat. Az al router befedi a hiányzó részt.” Szerintem ez jelerősítési, repeater feladat. A bridge két hálózat összeköttetésére szolgál. Használtam már mind a két változatot. Az, hogy egy eszköz AP, bridge, repeater, workstation üzemmódokat is tudhat, az már más kérdés, de a konfig azért különbözik.

#8
Nyilvános

Azt hiszem akkor ezt kitárgyaltuk. Azért írtam fentebb (……aztán összedugod….) – mert  “drótilag” lehet csak megoldani (router+router v modem+router). Amennyiben mikrohullámmmal (wifi) akkor bizony jelerősítőre van szükség. Ponty 😀

#9
Nyilvános

Jeah!

#10
Nyilvános

@pimi amit írtál az igaz. Most már kezdem én is érezni hogy a kérdezőnek (meg még jó pár embernek) nem elég tiszta, hogy mi a WDS bridge. 
A félreértés valószínű abból adódik, hogy néhány router (abiben nincs alaból repeater mód) wds bridge módban mégis működtethető így némi kompromisszummal (pl. a sávszélesség feleződése mellett)

#11
Nyilvános

Nem én találtam ki, hogy mi ennek a pontos neve!  Ha ide benézel (link)számítógépes szakember írja le a lépéseket, és hogy ez a: WDS Bridge                                                                                                    https://szamitogepjavitas.com/tp-link-wifi-router-wds-beallitas  http://egyinformatikus.blog.hu/2015/04/24/ket_halozat_osszekotese_wifi_kapcsolaton

#12

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz